Πώς μπορείς να κάνεις λεύκανση δοντιών στο σπίτι σου

Πώς μπορείς να κάνεις λεύκανση δοντιών στο σπίτι σου

Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται ανασφαλής με τα δόντια του. Στην πραγματικότητα, τα φωτεινά λευκά δόντια μπορεί να σε κάνουν να δείχνεις μέχρι πέντε χρόνια νεότερη, σύμφωνα με την Karen Asp, συγγραφέα του βιβλίου Anti-Aging Hacks: 200+ Ways to Feel-and Look-Younger. Αλλά η καθημερινή φθορά στα δόντια σου μπορεί να οδηγήσει σε επίμονους επιφανειακούς λεκέδες, κατά τη διάρκεια των χρόνων (οι πιο συνηθισμένοι ένοχοι είναι το κόκκινο κρασί και ο καφές). Για τα πιο άμεσα αποτελέσματα, θα θελήσεις να επισκεφθείς το γραφείο του οδοντιάτρου ή την κλινική λεύκανσης δοντιών για επαγγελματική λεύκανση, η οποία προσφέρει υψηλότερη συγκέντρωση ενεργών λευκαντικών συστατικών.

Αν αυτό δεν είναι στον προϋπολογισμό σου, τα καλά νέα είναι ότι τα προϊόντα λεύκανσης δοντιών στο σπίτι, έχουν προχωρήσει πολύ και τα αποτελέσματα, πλέον, ανταγωνίζονται αυτά που παρέχονται από το γιατρό σου. Ποια είναι όμως τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν λεύκανεις τα δόντια σου στο σπίτι:

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να λευκάνεις τα δόντια σου στο σπίτι;

Υπάρχουν τρεις κύριες επιλογές για τη λεύκανση των δοντιών στο σπίτι: οδοντόκρεμες, ταινίες και μασελάκια. Οι οδοντόκρεμες προσφέρουν ελάχιστα αποτελέσματα λεύκανσης λόγω χαμηλών επιπέδων λευκαντικών συστατικών, ενώ οι ταινίες και τα μασελάκια παρέχουν πιο σημαντικά αποτελέσματα, καθώς τα λευκαντικά συστατικά έχουν πλήρη επαφή με τα δόντια για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

• Λευκαντικές οδοντόκρεμες: Συνήθως περιέχουν ήπια λειαντικά όπως ένυδρο πυριτίο, όξινο ανθρακικό νάτριο και ανθρακικό ασβέστιο για να γυαλίζουν και να αφαιρούν επιφανειακούς λεκέδες ή / και χαμηλές συγκεντρώσεις ενεργού υπεροξειδίου του υδρογόνου για να λευκανθούν τα δόντια. «Οι περισσότερες συμβατικές λευκαντικές οδοντόκρεμες λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση ενός λειαντικού που ονομάζεται διοξείδιο του πυριτίου για τη μηχανική απομάκρυνση των λεκέδων από τα δόντια, εξ ου και το αποτέλεσμα «λευκασμένο», όχι με την πραγματική έννοια της λεύκανσης», εξηγεί στο goodhousekeeping, ο Δρ Justin Rashbaum. Αναζήτησε τις οδοντόκρεμες που περιέχουν υπεροξείδιο αν θέλεις πραγματικά αποτελέσματα. Μπορείς να περιμένεις να δεις ορατά αποτελέσματα μετά από πέντε ή περισσότερες ημέρες με χρήση δύο φορές την ημέρα.

• Ταινίες (λωρίδες) ή μασελάκια λεύκανσης: Χρησιμοποιείται μια πλαστική ταινία ή μασελάκι για την εφαρμογή του λευκαντικού συστατικού του υπεροξειδίου του υδρογόνου, απευθείας στα δόντια. Κάθε συνεδρία διαρκεί 30 λεπτά έως δύο ώρες και θα χρειαστείς έως και τρεις εβδομάδες επαναλαμβανόμενης χρήσης για πλήρη αποτελέσματα. Αν θέλεις να κάνεις γρήγορα τα δόντια σου λευκά, οι ταινίες είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά λευκαντικά των δοντιών, καθώς το δραστικό συστατικό παραμένει στα δόντια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Ποια είναι η ασφαλέστερη επιλογή για ευαίσθητα δόντια;

Αν έχεις ευαίσθητα δόντια, θα χρειαστεί να λάβεις μερικές επιπλέον προφυλάξεις πριν χρησιμοποιήσεις τα προϊόντα λεύκανσης στο σπίτι. «Σου συνιστώ να επισκεφθείς τον οδοντίατρό σου εάν έχεις ευαίσθητα δόντια, καθώς μπορεί να είναι σημάδι οδοντικών προβλημάτων», λέει στο goodhousekeeping ο Dr. Timothy Chase, αισθητικός οδοντίατρος και συνεργάτης του SmilesNY. «Εάν τα δόντια σου είναι εντάξει, αλλά έχεις απλώς ευαισθησία, ο οδοντίατρός σου μπορεί να σε βοηθήσει με απευαισθητοποιητικές θεραπείες». Απλά δώσε προσοχή στο πώς αντιδρούν τα δόντια σου. «Αν αισθανθείς ευαισθησία ή αν οι άκρες των δοντιών σου αρχίσουν να φαίνονται διαφανείς, πρέπει να σταματήσεις τη λεύκανση», προειδοποιεί ο Δρ Chase.

Τα προϊόντα λεύκανσης δοντιών θα βλάψουν ή θα αλλάξουν το χρώμα ενός ψεύτικου δοντιού;

«Εάν έχεις ένα ψεύτικο δόντι, τα λευκαντικά δοντιών στο σπίτι δεν θα το βλάψουν και δεν θα έχουν καμία επίδραση στη φωτεινότητα ή το χρώμα του», λέει ο οδοντίατρος Jeffrey Sulitzer. «Ως επί το πλείστον, μόλις το ψεύτικο δόντι μπει στη θέση του, το χρώμα παραμένει αρκετά σταθερό και δεν μπορεί να μεταβληθεί»

Τα προϊόντα λεύκανσης από ενεργό άνθρακα είναι καλά για τα δόντια σου;

Με λίγα λόγια: όχι, συμβουλεύει το goodhousekeeping. Στην πραγματικότητα, αυτό το μοντέρνο συστατικό είναι λειαντικό και μπορεί να βλάψει τα δόντια σoυ. «Είναι τα κοκκώδη σωματίδια που γυαλίζουν το σμάλτο και δίνουν στα δόντια ένα λείο φινίρισμα, που τα κάνει να φαίνονται πιο λευκά, όμως είναι πολύ τραχύ για καθημερινή χρήση και βλάπτει τα ούλα», εξηγεί ο οδοντίατρος Anum Ali.

Υπάρχουν οφέλη για την υγεία από τη λεύκανση των δοντιών σου;

Δεν υπάρχει άμεση συσχέτιση, αλλά ο Δρ Sulitzer επισημαίνει ότι οι άνθρωποι που αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια να συμπεριλάβουν τη λεύκανση των δοντιών στη καθημερινή τους ρουτίνα, είναι πιο πιθανό να εφαρμόζουν υγιεινές συνήθειες στοματικής υγιεινής και αυτό έχει οφέλη για την υγεία. «Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το βούρτσισμα τρεις φορές την ημέρα και το καθημερινό οδοντικό νήμα, μπορεί να κρατήσει τα δόντια σου καθαρά, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τη χρόνια φλεγμονή των ούλων και να υποστηρίξει τις οδοντικές δομές, βοηθώντας στην πρόληψη σημαντικών χρόνιων φλεγμονωδών ασθενειών», λέει.

www.womenonly.gr

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree) για τους μύκητες του στόματος απο τα μυστικά ομορφιάς.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr