Ποια γυναικεία ρούχα είναι στη μόδα τον Χειμώνα 2019-2020

Ποια γυναικεία ρούχα είναι στη μόδα τον Χειμώνα 2019-2020

Παρόλο που αργεί ακόμη να έρθει επίσημα ο Χειμώνας, -μην κοιτάτε την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών- όλοι οι μεγάλοι οίκοι μόδας έβαλαν μπρος τις μηχανές τους, ετοίμασαν και μας παρουσίασαν από τώρα ποια ρούχα είναι στη μόδα για τον φετινό χειμώνα. Σε γενικές γραμμές, όπως θα δεις και στην συνέχεια, θα είναι η εποχή των αντιθέσεων.

Οι χειμερινές τάσεις της μόδας στα γυναικεία ρούχα θα μας ταξιδέψουν αρκετά πίσω, μέχρι και στην δεκαετία του 70, αλλά με μία πιο μοντέρνα και φινετσάτη νότα. Όπως κατάλαβες, μην πετάξεις και μην δώσεις κανένα από τα παλιά χειμωνιάτικα ρούχα σου, γιατί ήρθε η ώρα να τα ξανά φορέσεις!

 

Τι θα φορεθεί στα γυναικεία ρούχα το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2020

Ρούχα βγαλμένα από την δεκαετία του 70

Τα παντελόνια καμπάνα, το γιλέκο πάνω από ένα λευκό πουκάμισο ή μια μπλούζα με γυρισμένο γιακά, το κοτλέ παντελόνι, τα μακριά δερμάτινα παλτό και τα ζεστά γήινα χρώματα είναι χαρακτηριστικά στοιχεία των 70’s. Ήρθε η ώρα λοιπόν να φρεσκάρεις τα παλιά ρούχα που κρύβεις στην ντουλάπα σου επειδή είχαν βγει εκτός μόδας εδώ και χρόνια!

Punk γυναικεία ρούχα βγαλμένα από τα 90’s

Ακόμη μία δεκαετία που μπήκε στο στόχαστρο των designers είναι αυτή του 90. Το στυλ που επικρατούσε τότε ήταν το punk, το οποίο ήταν λίγο πιο ελεύθερο και «επιθετικό». Τα δερμάτινα ρούχα και η διακόσμηση τους με τρουκς και καρφιά έδινε και έπαιρνε. Από την άλλη πλευρά, must ήταν και τα ρούχα με μαύρη δαντέλα.

Ρούχα σε μοβ αποχρώσεις

Για αρκετά χρόνια βλέπαμε το ροζ χρώμα να κυριαρχεί στις πασαρέλες. Για το φετινό Φθινόπωρο και Χειμώνα όμως έγινε η ανατροπή, φέρνοντας το μοβ στο προσκήνιο! Το φάσμα των αποχρώσεων του μοβ είναι ατελείωτο, ξεκινώντας από το παστέλ χρώμα της λεβάντας και καταλήγοντας στο σκούρο μοβ-μπλε. Εσύ ποιο θα επιλέξεις;

Πλεκτά ρούχα

Τα πλεκτά ρούχα έχουν επιστρέψει τα τελευταία χρόνια στη μόδα και πως θα μπορούσαν άλλωστε να απουσιάζουν όταν μιλάμε για τα πιο ζεστά υφάσματα που μπορείς να φορέσεις τους κρύους χειμερινούς μήνες; Και για όσες δεν αντέχουν την υπερβολική ζέστη, όπως εγώ, να θυμάστε ότι υπάρχουν και πιο δροσερά πλεκτά. Δες επίσης πώς να φορέσεις τα πλεκτά σου τον φετινό χειμώνα!

Ρούχα με βολάν

Τα βολάν ή τα μισείς ή τα λατρεύεις. Από τους πιο θερμούς υποστηρικτές τους για το 2020 ήταν τόσο ο Marc Jacobs όσο και η Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου. Μπορείς να βρεις φορέματα και μπλούζες με βολάν στον λαιμό και το ντεκολτέ, αλλά και στους ώμους. Ενώ επίσης, θα τα συναντήσουμε και στις φούστες που θα κυκλοφορήσουν στις χειμερινές collection για το 2020.

Total denim look

Οι λάτρεις των jean ρούχων θα έχουν την τιμητική τους καθώς οι σχεδιαστές αποφάσισαν να δώσουν λίγη ακόμη παράταση στο total denim look. Μπορείς να συνδυάσεις άφοβα την jean φούστα σου με ένα jean πουκάμισο, ή ακόμη και το jean χειμερινό φόρεμα σου με ένα jean μεσάτο μπουφάν. Πριν όμως αγοράσεις το καινούριο σου jean παντελόνι δες εδώ ποιο jean να διαλέξεις με βάση το σωματότυπό σου!

Δερμάτινα φορέματα

Γενικότερα τα δερμάτινα ρούχα, όπως φορέματα, φούστες και γυναικεία κοστούμια έχουν μια ξεχωριστή θέση στα trends για τον χειμώνα του 2020. Ειδικά τα δερμάτινα φορέματα όμως είναι από τα must have για όσες θέλουν να δείχνουν πιο seχy με έναν αέρα μυστηρίου.

Συγκεκριμένα, ο Alexander McQueen λάνσαρε κυρίως κόκκινα φορέματα σε διάφορες αποχρώσεις. Οπότε, αν δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιο χρώμα να επιλέξεις μόλις βρήκες την απάντηση που έψαχνες!

Γυναικεία φορέματα με cutouts

Τα φορέματα με cutouts, δηλαδή αυτά που αφήνουν ακάλυπτο κάποιο σημείο του σώματος μας, έκαναν την επανεμφάνιση τους στον χώρο της μόδας πριν από τρία χρόνια. Μετά από έναν χρόνο που απουσίασαν από τις συλλογές των μεγάλων οίκων μόδας όμως, επανήλθαν δριμύτερα για τον φετινό χειμώνα.

Ένα τέτοιου στυλ ρούχο μπορεί να είναι αρκετά αποκαλυπτικό, όπως είναι το μοβ φόρεμα της εταιρείας Moschino, αλλά και αρκετά κομψό και φινετσάτο, όπως είναι το χρυσό φόρεμα του Roberto Cavalli.

Γυναικείες κάπες

Η κάπα είναι από τα πιο όμορφα και στιλάτα πανωφόρια που μπορείς να φορέσεις το Φθινόπωρο. Μπορεί να ολοκληρώσει με άψογο τρόπο τόσο τα καθημερινά outfits όσο και ένα βραδινό γυναικείο σύνολο. Σε αυτή την περίπτωση, προτιμούνται τα γήινα χρώματα και τα animal print σχέδια. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς να φορέσεις και μια μοβ ή κόκκινη κάπα.

Ρούχα με φτερά

Τα φτερά ήταν η αγαπημένη τάση και για το καλοκαίρι 2018 και απ’ ότι φαίνεται, είδαν οι σχεδιαστές το πόσο ενθουσιαστήκαμε με το συγκεκριμένο trend και αποφάσισαν να του δώσουν μια παράταση. Θα το συναντήσεις μέχρι και στα αξεσουάρ και τις τσάντες φέτος. Πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν το τίμησες το καλοκαίρι θα έχεις μια ακόμη ευκαιρία να λάμψεις εντάσσοντας το στις εμφανίσεις σου!

Γυναικείες μπλούζες και φορέματα με ασύμμετρη λαιμόκοψη

Αυτή είναι μια τάση που θα φορεθεί πολύ μέσα στο 2020. Να μου το θυμηθείτε, όλες οι εταιρείες γυναικείας ένδυσης θα κυκλοφορήσουν μπλούζες και φορέματα με έξω τους ώμους ή έστω με τον έναν ώμο έξω. Εξαιρετικός τρόπος για ανατρεπτικές εμφανίσεις που θα μαγνητίζουν όλα τα βλέμματα.

Φαρδιά υφασμάτινα γυναικεία παντελόνια

Τα φαρδιά παντελόνια είναι για λίγο πιο boho και χαλαρές εμφανίσεις, αλλά με το σωστό styling μπορούν να φορεθούν πολύ εύκολα και σε μία βραδινή έξοδο. Είναι πολύ άνετα και ταιριάζουν σε κάθε σιλουέτα. Μπορείς να τα φορέσεις είτε με τα sneakers σου για μια casual εμφάνιση είτε με τις γόβες σου για μια πιο επίσημη. Δες ακόμη 10 τρόπους για να φορέσεις ένα φαρδύ παντελόνι!

Maxi φούστες

Οι μακριές φούστες θα προτιμηθούν τον φετινό χειμώνα, καθώς προσθέτουν μια ρομαντική πινελιά στην εμφάνιση μας. Μιας και τα 70’s και 90’s έχουν την τιμητική τους, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τα runaways.

Σαφάρι look

Μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας ότι τα Safari style ρούχα είναι κυρίως καλοκαιρινά, αλλά ήρθε ο καιρός να αλλάξει αυτό! Προφανώς, τα αμμώδη γήινα χρώματα και τα χακί θα προτιμηθούν για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Και να θυμάσαι ότι τα φουλάρια και οι ζώνες είναι από τα αξεσουάρ που μπορούν να απογειώσουν το συγκεκριμένο look.

Μακριά δερμάτινα γυναικεία παλτό

Φέτος θα αναβιώσει το Matrix καθώς τα μακριά δερμάτινα παλτό είναι από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας για τα γυναικεία πανωφόρια. Όπως καταλαβαίνεις, το μαύρο παλτό θα πρέπει να έχει μια ξεχωριστή θέση στην ντουλάπα σου. Εξάλλου, σε όλες μας λίγο πολύ άρεσε η Trinity. Καιρός είναι να αντιγράψουμε το look της!

Ρούχα με βάτες

Για το τέλος άφησα μια τάση που είτε θα την λατρέψεις είτε θα την μισήσεις. Δεν υπάρχει μέση οδός. Και μόνο που μιλήσαμε για την δεκαετία του 70 θα έπρεπε να το περιμένετε. Από δω και πέρα θα κυκλοφορούν όλο και περισσότερες μπλούζες και σακάκια με βάτες. Τουλάχιστον στα πιο βραδινά ρούχα.

Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η ιδέα, αλλά αφού έτσι έκριναν οι μεγάλοι σχεδιαστές ποια είμαι εγώ για να διαφωνήσω; Εσύ τι γνώμη έχεις για τις φετινές προτάσεις;

www.ediva.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr