Πώς θα κάνετε τα μάτια σας πιο λαμπερά

Πώς θα κάνετε τα μάτια σας πιο λαμπερά

Είναι εφικτό ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα με τα παρακάτω βήματα.

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και είναι λογικό να θέλετε να κρατάτε αυτόν τον καθρέφτη καθαρό. Είναι δύσκολο να πετύχετε το look των μοντέλων στα περιοδικά, καθώς έχει προκύψει από αρκετό μακιγιάζ και ρετουσάρισμα, αλλά είναι εφικτό ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα με τα παρακάτω βήματα.

Γράφει: Σπανού Κατερίνα
Συντάκτης – Δημοσιογράφος

Αποφύγετε τον ξηρό αέρα
Ο αέρας σε μεγάλα υψόμετρα, σε ερημικά κλίματα και σε αεροπλάνα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ξηρός. Ο άνεμος και ο καπνός μπορούν επίσης να στεγνώσουν τα μάτια σας, όπως και οι στεγνωτήρες μαλλιών που φυσούν απευθείας στα μάτια σας.

Όταν τα μάτια σας δεν έχουν αρκετή υγρασία, μπορούν να ερεθιστούν και να τα νιώσετε κόκκινα.

Αποφύγετε τον ξηρό αέρα εάν μπορείτε και έχετε οφθαλμικές σταγόνες για να φροντίζετε για την ενυδάτωση των ματιών σας όταν ξέρετε ότι θα είστε σε ξηρό μέρος.

Βάλτε φακελάκια πράσινου τσαγιού στα βλέφαρά σας
Εάν τα μάτια σας είναι πρησμένα ή ερεθισμένα, τοποθετώντας σακούλες πράσινου τσαγιού στα βλέφαρα σας μπορεί να συμβάλουν στη μείωση του πρηξίματος και να μειώσουν τα σημάδια ταλαιπωρίας.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011, του Trusted Source, η πολυφαινόλη που είναι ιδιαίτερα ισχυρή στο πράσινο τσάι, γνωστή ως EGCG, έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά αποτελέσματα στα κύτταρα του κερατοειδούς.

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το πράσινο τσάι στα μάτια σας είναι να βάλετε πρώτα τα φακελάκια τσαγιού σε βραστό νερό. Στη συνέχεια, αφήστε τις σακούλες τσαγιού να κρυώσουν εντελώς – ή ακόμα καλύτερα, βάλτε τις στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά. Μόλις γίνουν δροσεροές, ξαπλώσετε, κλείστε τα μάτια σας και τοποθετήστε τις στα βλέφαρά σας για 10 λεπτά.

Πρόσληψη ωμέγα λιπαρών οξέων
Σύμφωνα με μια επισκόπηση μελετών, τα συμπληρώματα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων είναι αποτελεσματικά για τη θεραπεία του συνδρόμου ξηροφθαλμίας.

Για να κρατάτε τα μάτια σας καλά ενυδατωμένα και υγιή, προσπαθήστε να αυξήσετε την πρόσληψη αυτών των λιπαρών οξέων. Καλές πηγές ωμέγα λιπαρών οξέων είναι:

-σολομός

-σκουμπρί

-σαρδέλες

-λιναρόσπορος

-chia σπόροι

-καρύδια

Εάν δεν παίρνετε αρκετά ωμέγα λιπαρά οξέα από τα τρόφιμα που τρώτε, σκεφτείτε να πάρετε ένα καθημερινό συμπλήρωμα.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ροδόνερο
Μια ανασκόπηση δείχνει ότι έχει αντιφλεγμονώδη και αντι-μολυσματικά αποτελέσματα και μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό φάρμακο για διάφορες ενοχλήσεις των ματιών.

Για να χρησιμοποιήσετε ροδόνερο, βουρτσίζετε τα βλέφαρά σας με μια μπατονέτα εμποτισμένη σε ροδόνερο για να μειωθεί το οίδημα.

Μπορείτε να αγοράσετε ροδόνερο από καταστήματα υγιεινής διατροφής, βιολογικούς λιανοπωλητές αλλά και στο διαδίκτυο.

Εάν δεν είστε σίγουροι ότι το ροδόνερο είναι ασφαλές για εσάς, μιλήστε στον γιατρό σας πριν το χρησιμοποιήσετε.

Χρησιμοποιήστε αγγούρια για να αποφύγετε την πρήξιμο
Ο χυμός αγγουριού περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθώς και βιταμίνη C, που μπορεί να καταπραΰνει το κουρασμένο δέρμα και τα μάτια.

Για να το χρησιμοποιήσετε, κόψτε δύο φέτες αγγουριού. Ξαπλώστε και εφαρμόστε μια φέτα σε κάθε βλέφαρο για 15 λεπτά για να ανανεώσετε τα μάτια και το δέρμα σας.

Δοκιμάστε ένα μασάζ ματιών
Ένα απλό μασάζ γύρω από τα μάτια σας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της λεμφικής αποστράγγισης και να ενισχύσει την κυκλοφορία. Αυτό μπορεί να εξομαλύνει τη φλεγμονή και επίσης να μειώσει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σας.

Για να κάνετε ένα μασάζ ματιών, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

-Χρησιμοποιήστε τα άκρα των δακτύλων του δείκτη σας και των μεσαίων δακτύλων για να πιέστετε απαλά σε και κυκλικά γύρω από τα μάτια σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ροής αίματος στην περιοχή.

-Ξεκινήστε από τα φρύδια σας, μετακινήστε τα άκρα των δακτύλων σας προς τα έξω στην άκρη των ματιών σας και κάτω από την κορυφή των ζυγωματικών σας, κινούμενα προς τα μέσα, προς τη γέφυρα της μύτης σας.

-Κάντε κύκλο γύρω από τα μάτια σας τρεις φορές με τα άκρα των δάκτυλων σας.

-Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα μεσαία δάχτυλά σας, πιέστε προς τα πάνω και στις δύο πλευρές της μύτης σας.

-Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα μεσαία δάχτυλά σας, πιέστε προς τα μέσα προς τη μύτη σας, δίπλα στους αγωγούς δακρύων.

-Προσέξτε να μην τραβάτε ή σύρετε το δέρμα σας ενώ κινείτε τα δάχτυλά σας γύρω από την περιοχή των ματιών σας.

Επαναλάβετε αυτό το μασάζ για 30 δευτερόλεπτα ή περισσότερο για να «ξυπνήσετε» την περιοχή γύρω από τα μάτια σας.

Κοιμηθείτε
Εάν δεν κοιμάστε αρκετά, αργά ή γρήγορα τα μάτια σας θα εμφανίσουν πιθανώς σημάδια κόπωσης και στέρησης ύπνου. Στόχος να φτάσετε στο κρεβάτι αρκετά νωρίς για να επιτρέψετε στον εαυτό σας να κοιμηθεί 7-9 ώρες.

Για να σας βοηθήσουμε να κοιμηθείτε καλά και να αποφύγετε προβλήματα στα μάτια, μπορεί να θέλετε να βάλετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές στην άκρη πολύ πριν από τον ύπνο.

Σύμφωνα με μια επισκόπηση που δημοσιεύθηκε το 2018, η έκθεση στο τεχνητό φως, ιδιαίτερα κοντά στην ώρα του ύπνου, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία των ματιών σας και τον φυσικό σας κύκλο ύπνου.

Εάν θέλετε να αποφύγετε να ξυπνάτε με πρησμένα μάτια, προσπαθήστε να κοιμηθείτε με το κεφάλι σας ελαφρώς ανυψωμένο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της συσσώρευσης υγρών κάτω από τα μάτια σας.

Προστατέψτε τα μάτια σας από τον ήλιο
Η προστασία των ματιών σας από τον ήλιο μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα ξηρά μάτια και μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εγκαύματος στα βλέφαρά σας ή στο ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια σας.

Για να προστατέψετε τα μάτια σας, σκεφτείτε να φοράτε γυαλιά ηλίου για προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία όταν είστε εκτεθειμένοι στο άμεσο ηλιακό φως. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ασπίδες ασφαλείας στις πλευρές των γυαλιών για να εμποδίσετε τον άνεμο και τον ξηρό αέρα.

Πίνετε άφθονο νερό
Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα για να εξασφαλίσετε ότι το σώμα σας έχει αρκετή υγρασία για να κρατάτε τα μάτια σας λιπαρά και ενυδατωμένα. Μπορεί να χρειαστεί να πιείτε περισσότερο νερό εάν ο καιρός είναι θερμότερος από το συνηθισμένο ή είστε ”στο πόδι.”

Χρησιμοποιείτε οφθαλμικές σταγόνες ή τεχνητά δάκρυα
Καθώς μεγαλώνετε, τα μάτια σας γίνονται πιο επιρρεπή στο σύνδρομο ξηροφθαλμίας. Τα ξηρά μάτια μπορούν επίσης να ενεργοποιηθούν από τη χρήση φακών επαφής, μερικά φάρμακα όπως αποσυμφορητικά και αντιισταμινικά και εποχικές αλλεργίες.

Εάν διαπιστώσετε ότι τα μάτια σας τείνουν να γίνονται ξηρά και ερεθισμένα αρκετά συχνά, ίσως θελήσετε να εξετάσετε τη χρήση οφθαλμικών σταγόνων ή τεχνητών δακρύων. Προσθέτοντας μερικές σταγόνες στα μάτια σας θα τα κρατήσετε ενυδατωμένα.

Μειώστε τα αλμυρά τρόφιμα
Η λήψη υπερβολικά μεγάλης ποσότητας αλατιού (νατρίου) μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών. Η κατακράτηση νερού έχει φλεγμονώδη δράση, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει πρήξιμο στα μάτια σας.

Η κατανάλωση υπερβολικού αλατιού μπορεί επίσης να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση. Για να αποτρέψετε την κατακράτηση νερού και να διατηρήσετε την αρτηριακή σας πίεση υπό έλεγχο, προσπαθήστε να περιορίσετε την πρόσληψη νατρίου σε λιγότερο από 2.300 χιλιοστόγραμμα (2,3 γραμμάρια) – ισοδύναμο με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι την ημέρα.

Χρησιμοποιήστε μια κρύα κομπρέσα
Εάν αισθάνεστε τα μάτια σας πρησμένα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια κρύα κομπρέσα.

www.iatronet.gr/

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr