Χτενίσματα για να κρύψετε τις γκρίζες ρίζες

Χτενίσματα για να κρύψετε τις γκρίζες ρίζες

Για να κρύψετε τις γκρίζες ρίζες των μαλλιών σας, το ιδανικό είναι να έχετε τα μαλλιά σας κοντά αλλά με όγκο. Δείτε μερικά tips που θα κρύψουν τις γκρίζες ρίζες.

Χτενίσματα για να κρύψετε τις γκρίζες ρίζες
Η καλύτερη λύση για τις γκρίζες ρίζες είναι να βρείτε το σωστό χτένισμα και να το διατηρήσετε σωστά. Το να κρύψετε τις ρίζες μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά το να μειώσετε την εμφάνισή τους μπορεί να γίνει με κάποια χτενίσματα. Ένα καλό χτένισμα μπορεί να κάνει τις ρίζες λιγότερο εμφανείς, χωρίς να πρέπει να καταφύγετε σε καπέλα, φουλάρια και μαντήλια-ιδιαίτερα σε περιστάσεις που απαιτούν να επιδείξετε την κόμη σας.

Τα σωστά προϊόντα περιποίησης
Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα περιποίησης. Τα προϊόντα για όγκο (σαμπουάν, λακ, τζελ και αφρός) είναι πολύ χρήσιμα για να κρύψετε τις γκρι ρίζες. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα μαλλιών που βαραίνουν τα μαλλιά. Να λούζετε και να στεγνώνετε τα μαλλιά σας τακτικά, καθώς οι λιπαρές και υγρές ρίζες φαίνονται ακόμα περισσότερο.

Θα πρέπει να ενδιαφέρεστε όχι μόνο για το χτένισμά σας αλλά και για την υγεία των μαλλιών σας. Το να γκριζάρουν τα μαλλιά σημαίνει ότι η προστατευτική στοιβάδα τους λεπταίνει και αυτό τα κάνει επιρρεπή στο σπάσιμο.

Δομή και όγκος
Να στεγνώνετε τα μαλλιά σας ανάποδα και να αποφεύγετε τα λεία χτενίσματα. Να θυμάστε ότι όσο περισσότερο στέκονται οι ρίζες σας τόσο καλύτερα μπορείτε να κρύψετε τα γκρίζα μαλλιά σας που μεγαλώνουν.

Μην ισιώνετε τα μαλλιά σας πίσω ή στα πλάγια. Το να πιάνετε τα μαλλιά σας σε αλογοουρά ή κότσο εκθέτει τις ρίζες ακόμα περισσότερο.
Αν θέλετε να κάνετε αλογοουρά, κάντε τη λίγο χαλαρή.

Ζιγκ ζαγκ και ακανόνιστες χωρίστρες
Χωρίστε τα μαλλιά σας σε ζιγκ ζαγκ, αντί για μια ευθεία, ενιαία γραμμή. Αυτό θα αποφύγει την έκθεση των ριζών. Δίνει επίσης περισσότερο όγκο στα μαλλιά, σε σύγκριση με ένα ίσιο look που κάνει τις ρίζες πιο ορατές. Και αν χωρίζετε τα μαλλιά σας έξω από τη φυσική κατεύθυνση που πέφτουν, δίνετε περισσότερο όγκο στο χτένισμά σας, το οποίο καλύπτει τις γκρίζες ρίζες.
Κάντε το ζιγκ ζαγκ πολύ λεπτό και ακανόνιστο. Μην το παρακάνετε με τέλειο ή φαρδύ ζιγκ ζαγκ. Αν το κάνατε αυτό, θα τόνιζε περισσότερο τις ρίζες και θα ήταν πιο εμφανείς.

Βαφή μαλλιών
Καμουφλάρετε τα γκρίζα. Ο συνηθισμένος τρόπος να το κάνετε είναι με βαφή μαλλιών. Μερικές βαφές μπορούν να γίνουν στο σπίτι, ενώ άλλες γίνονται στο κομμωτήριο. Μπορείτε να επιλέξετε προσωρινό χρώμα και μόνιμο. Αλλά υπάρχει το πρόβλημα, όταν μακραίνουν τα μαλλιά, οι γκρίζες ρίζες να αρχίζουν να εμφανίζονται ξανά μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ανάλογα με το χτένισμα που θα διαλέξετε, μπορείτε να δοκιμάσετε άμεσες σπιτικές λύσεις, όπως να βρέξετε το βουρτσάκι της σκιάς σας με νερό και ματ σκιά (που να ταιριάζει με το χρώμα των μαλλιών σας) και να το εφαρμόσετε στις ρίζες. Επίσης μπορείτε να περιορίσετε την εμφάνιση των γρίζων ριζών με μάσκαρα. Θυμηθείτε ότι τέτοιες προσωρινές σπιτικές λύσεις δεν θα πρέπει να γίνονται πολύ και συχνά, για να αποφύγετε την πιτυρίδα και την αφύσικη εμφάνιση και υφή. Αυτά είναι χρήσιμα tips για κατάσταση ανάγκης και είναι πάντα προτιμότερο να βάφετε τακτικά τα μαλλιά σας.

Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε τις ανταύγειες. Τα εμφανή γκρίζα σας θα ενσωματωθούν, ιδιαίτερα αν τα μαλλιά σας έχουν διάφορες αποχρώσεις.

Κοντά κουρέματα
Διατηρήστε τα μαλλιά σας κοντά, αλλά γεμάτα όγκο. Αυτό βοηθά, γιατί τα ‘’γερασμένα’’ μαλλιά γίνονται λεπτότερα και πιο αδύναμα. Τα χτενίσματα που μπορείτε να επιλέξετε περιλαμβάνουν φιλαριστά κουρέματα και κοντά. Mε το σωστό χτένισμα μπορείτε να χτενιστείτε με πολλούς τρόπους. Με τη βοήθεια λίγου τζελ ή αφρού, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να δώσετε στα μαλλιά σας το στυλ που επιθυμείτε.

www.iatronet.gr

Κανναβέλαιο λαμπερά μαλλιά και πρόσωπο χωρίς ρυτίδες! Ένα λάδι για όλα!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr