Η αυθεντική μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο από τη γιαγιά Σωσώ!

Η αυθεντική μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο από τη γιαγιά Σωσώ!

Το ελαιόλαδο είναι για τα μαλλιά, ότι και για τον άνθρωπο! Ένα από τα πολυτιμότερα τρόφιμα, και για αυτό πάντοτε οι μάσκες μαλλιών με βάση το λάδι έκαναν θραύση.

Στην εποχή της γιαγιάς Σωσώς, όμως, το χρησιμοποιούσαν διαφορετικά. Αλλά και τα πράγματα ήταν διαφορετικά, όπως και το λάδι, πραγματικά αγνό.

Το χρησιμοποιούσαν για ενυδάτωση τόσο στο σώμα όσο και στα μαλλιά, και ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα προέβαιναν σε προσμίξεις.

Έτσι, πιο συγκεκριμένα ανακάτευαν το λάδι με…

Δαφνέλαιο, για πλουσιότερα μαλλιά
-Έλαιο χαμομηλιού, για να ηρεμήσει το τριχωτό της κεφαλής
-Έλαιο λεβάντας, ως ένα είδος αρωματοθεραπείας για χαλάρωση από το στρες
-Έλαιο από μαντζουράνα, για όγκο
-Ηλιέλαιο, για ακόμη περισσότερη ενυδάτωση στα σπαστά-σγουρά μαλλιά

Η συχνότερη, λοιπόν, θεραπεία περιελάμβανε ίση πρόσμειξη λαδιού και δαφνέλαιου, και εφαρμογή τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Το δαφνέλαιο κάνει θαύματα σε μαλλιά που πέφτουν και πυκνώνει τις νέες ρίζες στο τριχωτό του κεφαλιού. Θα το βρείτε στα φαρμακεία, ή στα είδη με βιολογικά προϊόντα.

Το μόνο κουραστικό της μάσκας αυτής είναι η πολύωρη διαδικασία που απαιτεί μέχρι να ολοκληρωθεί.

Εφαρμόζεις στα μαλλιά το μείγμα, και έπειτα πρέπει να μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα. Δηλαδή, το καλύτερο είναι να μείνει ένα ολόκληρο βράδυ. Για να μην λερώσεις τα ρούχα σου, έχεις 2 εναλλακτικές. Ή τοποθετείς μια πετσέτα ως τουρμπάνι ή μαζεύεις τα μαλλιά σου σε ένα κότσο κεφτεδάκι και τυλίγεις γύρω γύρω με πλαστική μεμβράνη τροφίμων-μπορείς με αυτήν την επιλογή να τοποθετήσεις επάνω ένα μαντήλι ή τουρμπάνι και να το κρατήσεις ακόμα και για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο.

Μέσα σε 8 εβδομάδες μόνο με μία φορά την εβδομάδα εφαρμογή, τα αποτελέσματα στα μαλλιά σου θα είναι εκπληκτικά. Πιο πυκνά, πιο λαμπερά και ενυδατωμένα, και άκρως υγιή! Είσαι έτοιμη για διαφημιστική καμπάνια προϊόντων hairstyling!

joytv.gr

Δαφνέλαιο. Το δυναμωτικό των μαλλιών.

Χαμομηλέλαιο! Για ακμή, σκασμένα χέρια, πόνους.

Αιθέριo Έλαιo Λεβάντας.

Αιθέριο έλαιο Μαντζουράνα.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr