Οι τροφές που κάνουν κακό σε δέρματα με ακμή

Οι τροφές που κάνουν κακό σε δέρματα με ακμή

Είναι αντικείμενο πολλών συζητήσεων στην επιστημονική κοινότητα και την κοινότητα ευεξίας. Η δερματολόγος Laurel Geraghty δίνει απαντήσεις.

Η Geraghty λέει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη διατροφή και το δέρμα – με κάποιες επιφυλάξεις: «Τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα υποδηλώνουν ότι αυτό που ονομάζεται «δίαιτα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη» θα μπορούσε στην πραγματικότητα να επιδεινώσει την ακμή στους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε αυτήν».

Όπως αναφέρει το Women’s Health, μια δίαιτα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη περιέχει πολλούς απλούς υδατάνθρακες (όπως το λευκό ρύζι, τα ζυμαρικά και το ψωμί). Επειδή αυτοί οι υδατάνθρακες είναι ήδη αρκετά κοντά στη ζάχαρη, το σώμα δεν απαιτεί πολλή ενέργεια για να τα επεξεργαστεί, αυξάνοντας έτσι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί τα υψηλά γλυκαιμικά τρόφιμα έχουν αυτό το αποτέλεσμα στην επιδερμίδα που είναι επιρρεπής στην ακμή, αλλά η έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση πολλών από αυτά τα τρόφιμα, μπορεί να συμβάλει στην επιδείνωσή της.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα επιδεινώνουν την ακμή

Όσον αφορά στα γαλακτοκομικά προϊόντα, η Geraghty επισημαίνει την ύπαρξη κάποιων ενδείξεων, που υποδηλώνουν ότι ορισμένοι τύποι γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στα δέρματα επιρρεπή στην ακμή. Οι πιο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το αποβουτυρωμένο γάλα μπορεί να είναι χειρότερο για το δέρμα από το γάλα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Ωστόσο, οι δερματολόγοι δε συστήνουν σε κανέναν να αλλάξει δραματικά την ποσότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων που καταναλώνει μόνο λόγω του δέρματός του, καθώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν πολλές θρεπτικές ουσίες, απαραίτητες ειδικά στις νέες γυναίκες.

Λάβετε υπόψη ότι και οι δύο αυτές τροφές φαίνεται ότι επηρεάζουν αρνητικά μόνο τους ανθρώπους που έχουν ήδη προβλήματα με την ακμή. Αν δεν έχετε καθόλου ακμή, μη κόψετε αυτές τις τροφές για χάρη του δέρματός σας. «Αν είστε από τους ανθρώπους με τάσεις ακμής, είναι καλή ιδέα να υιοθετήσετε μια από αυτές τις δίαιτες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, για να βοηθήσετε το δέρμα σας, καθώς επίσης και να αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων».

www.wepost.gr

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Αιθέριο Έλαιο Βιολέτας. Για Πόνους, Ακμή, Ξηρό Δέρμα.

Αιθέριο Έλαιο Νιαουλί. Για τραύματα, ακμή, φλεγμονές κ.α.

Απολεπιστικό Gel Καθαρισμού για λιπαρή επιδερμίδα χωρίς ακμή και στίγματα.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για εξαφάνιση των ουλών και σύσφιξη δέρματος

στην μισή τιμή!

Αλχημίλλης έλαιο για «προβληματικά» δέρματα και πόνους περιόδου.

 

Διαβάστε ακόμα