Ρόφημα με κουρκουμά που θεραπεύει πάνω από 50 παθήσεις

Ρόφημα με κουρκουμά που θεραπεύει πάνω από 50 παθήσεις

Το ρόφημα που θα φτιάξουμε σήμερα περιέχει τα κατάλληλα βότανα για αποτοξίνωση του οργανισμού και βελτίωση της υγείας μας. Θεραπεύει πάνω από 50 παθήσεις και είναι μία πανάρχαια συνταγή που αποτελείται με βότανα και μπαχαρικά όπως ο κουρκουμάς, το γαρίφαλο, το τζίντζερ, η κανέλα και το κάρδαμο.

Όλα τα υλικά είναι ιδανικά για αποτοξίνωση οργανισμού και ταυτόχρονα συμβάλουν στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στα βότανα. Με αυτό τον τρόπο, δίνουν περισσότερα αποτελέσματα. Εύκολα θα βρείτε τα υλικά που χρειαζόμαστε, αφού υπάρχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Ίσως κάποιοι να τα έχετε ήδη σε γλάστρες στο μπαλκόνι.

Ο κουρκουμάς είναι γνωστός από αρχαιοτάτων χρόνων και έχει περίοπτη θέση στην Ινδική κουζίνα. Οι Ινδοί, αιώνες πριν θεωρούσαν πως έχει βέλτιστα αποτελέσματα στον καθαρισμό του οργανισμού και την αποβολή τοξινών από το σώμα. Το χρησιμοποιούσαν επίσης κατά τις ναυτίας και του εμετού, ενώ σήμερα έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου και της άνοιας.

Το γαρύφαλλο είναι ένας καλός σύμμαχος κατά των λοιμώξεων και το τζίντζερ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Το κάρδαμο, γνωστό εδώ και αιώνες, έχει μέχρι σήμερα περίοπτη θέση στο ράφι με τα μπαχαρικά. Η πλούσια ιστορία και οι ευεργετικές ιδιότητες που κατέχει, το κατατάσσουν κατάλληλο για φαρμακευτική χρήση. Αυτοί είναι δυο σημαντικοί λόγοι για να μη λείπει από κανένα σπίτι.

Το ρόφημα που θα παρασκευάσουμε ενεργοποιεί τον οργανισμό και βοηθάει στην αποτοξίνωση, το κρυολόγημα και σε διάφορα είδη παθήσεων.

Ρόφημα με κουρκουμά
Συστατικά:

1/2 κ.γ τζίντζερ
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1/6 κ.γ. κουρκουμά
1 πρέζα κάρδαμο
350 ml νερό
γάλα (προαιρετικά)
μέλι (προαιρετικά)
Μαύρο πιπέρι
Το μαύρο πιπέρι είναι απαραίτητο για να βοηθήσει στην απορρόφηση του κουρκουμά από τον οργανισμό.

Διαδικασία:

Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ. Βάλτε το νερό να βράσει και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά. Αν αντί για αποξηραμένα, χρησιμοποιείτε φρέσκα μπαχαρικά και βότανα, τότε πρέπει να βράσουν μαζί με το νερό. Τέλος, ανακατέψτε καλά με ένα κουταλάκι και στραγγίστε το ρόφημα. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μισό ποτήρι γάλα και 1 κουταλιά μέλι.

Πιείτε το ρόφημα με κουρκουμά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, για να δώσετε στον οργανισμό μια γερή δόση ενέργειας και υγείας. Περιέχει τα κατάλληλα βότανα για αποτοξίνωση του οργανισμού και τη θεραπεία ή πρόληψη διαφόρων ασθενειών.

www.votanonkipos.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr