Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το έλαιο κάνναβης

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το έλαιο κάνναβης

Γιατί έχει γίνει τόσο μεγάλη τάση και σε τι οφελεί;

Κάθως η κάνναβη με CBD φαίνεται σταδιακά να απενεχοποείται, καθώς νομιμοποιήθηκε, έχει παρατηρηθεί πως μπαίνει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα μας. Πώς; Σε πολλά καφέ της χώρας σερβίρονται smoothies με σπόρους κάνναβης, πλούσιους σε πρωτεΐνη, μια σούπερ τροφή για ενέργεια. Σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και εξειδικευμένα stores με κάνναβη διατίθενται είδη όπως αλεύρι, χυμοί, τσάι και λάδι, όλα από σπόρους κάνναβης (hemp oil).

Η δράση τους δεν είναι ψυχοτροπική, αλλά χρησιμοποιούνται για ευρεία κατανάλωση, π.χ. σε μορφή μπάρας ως μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης, ενώ hemp oil περιέχουν και νέες κρέμες προσώπου και σώματος.

 

Η κάνναβη περιλαμβάνεται πλέον σε καλλυντικά που εφαρμόζονται σε θεραπείες, γιατί προσφέρουν ενυδάτωση και ανάπλαση. Το έλαιο λειτουργεί πολύ καλά σε δέρματα ευαίσθητα, με κοκκινίλα και στο ερύθημα που προκαλεί ο ήλιος. Εκτός αυτών, το έλαιο της ινδικής κάνναβης είναι ίσως το πιο πλήρες από τα φυτικά έλαια που μπορεί κανείς να βρει στη φύση όσον αφορά την αναλογία βιταμινών και απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων. Έχει τουλάχιστον 80% περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα και αποτελεί έναν εξαιρετικά δυνατό σύμμαχο στην υπηρεσία της ομορφιάς. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, καροτένιο, αμινοξέα και πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, ω-3, 6 αλλά και 9, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, ποτάσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και φώσφορο καθώς και βιταμίνες A, B1, B2, B3, B6, C, D, και E. Επίσης περιέχει γάμμα λινολεϊκό οξύ, ένα απαραίτητο στοιχείο για την αναζωογόνηση των κυττάρων σε βάθος, διαδικασία που καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης.

Επίσης, συστατικά του φυτού κάνναβη περιέχονται και σε κρέμες και έλαια με παυσίπονη δράση. Η κανναβιδιόλη (CBD) αποτελεί σημαντικό όπλο στα χέρια των φυσικοθεραπευτών καθώς έχει αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση και εφαρμόζεται τοπικά γιατί λειτουργεί στον χρόνιο πόνο, στον νευροπαθητικό πόνο, στον μυοσκελετικό, εκείνον που οφείλεται σε αυτοάνοσα νοσήματα.

Η κανναβιδιόλη (CBD) είναι μόνο μία από τις περισσότερες από 100 ουσίες του φυτού κάνναβη, η οποία επιδρά στις συνάψεις του εγκεφάλου (σ.σ.: σημεία που μεταφέρουν μηνύματα σε αυτόν) και διευκολύνει τη δημιουργία νέων νευρώνων. Πολλές μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι τα κανναβινοειδή (η φαρμακευτική κάνναβη) δρουν κυρίως ως αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά και επομένως νευροπροστατευτικά.

www.womenonly.gr

Κανναβέλαιο λαμπερά μαλλιά και πρόσωπο χωρίς ρυτίδες! Ένα λάδι για όλα!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr