Πως να φτιάξετε βιταμίνη C μόνοι σας

Πως να φτιάξετε βιταμίνη C μόνοι σας

Όπως είναι γνωστό η βιταμίνη C έχει σημαντικές ιδιότητες στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού. Θεωρείτε μία από τις καλύτερες βιταμίνες που χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση, για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Πρέπει να γνωρίζετε, πως τα περισσότερα σκευάσματα βιταμίνης C που πωλούνται στα φαρμακεία παρασκευάζονται από ασκορβικό οξύ.

Φυσικά, εκτός από την αγορά, υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις, αφού όπως είναι γνωστό μπορούμε να τη βρούμε σε αφθονία στη φύση και περιέχεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Αντί λοιπόν να την αγοράζετε, έχετε πάντα υπόψιν, την εναλλακτική των φρούτων, όπως τα πορτοκάλια και ακτινίδια που περιέχουν μεγάλες ποσότητες.

Τα οφέλη από τη φλούδα του πορτοκαλιού.

Στη φλούδα ενός πορτοκαλιού μεσαίου μεγέθους, περιέχονται περίπου 60mg φλαβονοειδών και 70mg φυτοθρεπτικών συστατικών ή αν προτιμάται «ουσίες ζωτικής σημασίας». Επίσης βελτιώνει την πέψη και βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Βοηθά ακόμη, στη βέλτιστη λειτουργία του αναπνευστικού. Καταπραΰνει από βήχα και είναι αρκετά χρήσιμο σε άτομα που πάσχουν από άσθμα. Περιέχονται ακόμα ενεργά συστατικά και αιθέρια έλαια, που βοηθούν το συκώτι να αποβάλει καλύτερα τις τοξίνες από τον οργανισμό. Έχει επιπλέον αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Πως να φτιάξετε βιταμίνη C μόνοι σας
Φτιάξτε στο σπίτι, τη δική σας βιταμίνη C. Είναι μια καλή επιλογή για να δώσετε στον οργανισμό τα απαραίτητα συστατικά που τόσο έχει ανάγκη και να γεμίσετε την τσέπη σας, αφού δε θα χρειαστεί να δαπανήσετε χρήματα.

Διαδικασία:

Πλύνετε καλά τα πορτοκάλια, πριν τα φάτε και ξεφλουδίστε. Φυλάξτε τις φλούδες για να φτιάξουμε τη βιταμίνη C.
Κόψτε σε λεπτές λωρίδες και αφήστε να ξεραθούν σε θερμοκρασία δωματίου, η διαδικασία θα διαρκέσει μερικές ημέρες. Θα είστε σίγουροι πως είναι έτοιμα προς χρήση, όταν σκληρύνουν αρκετά.

Μόλις διαπιστώσετε πως είναι έτοιμα, ξεκινήστε τη διαδικασία για να παρασκευάσετε τη δική σας βιταμίνη C. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να αλέσετε τις φλούδες σε ένα μύλο του καφέ.
Για το τέλος, απομένει να φυλάξετε τη σκόνη σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Αυτό ήταν, είμαστε έτοιμοι! Εύκολη και απλή διαδικασία για να έχουμε αποθέματα βιταμίνης.

Οδηγίες:

Μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά, προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού στους χυμούς ή τα smoothie. Εναλλακτικά, μπορείτε να καταναλώσετε 1 κουταλάκι σκέτο και να συνοδέψετε με 1 ποτήρι νερό. Αυτή η ποσότητα, είναι η προτεινόμενη ημερήσια δόση που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.

Να θυμάστε, είναι αρκετά σημαντικό να χρησιμοποιείτε βιολογικά πορτοκάλια, για να είστε σίγουροι πως δεν έχουν υποβληθεί σε χημικές ουσίες και φυτοφάρμακα.

www.votanonkipos.gr

Serum βιταμίνης C

Έλαιο πορτοκαλιού. Ενίσχυση και κολλαγόνο

Αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού.

Νερό πορτοκαλιού. Επανόρθωση-λάμψη-εξάλειψη πανάδων.

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.
Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr