Πως θα φτιάξεις μόνη σου την Κορεάτικη μάσκα!

Πως θα φτιάξεις μόνη σου την Κορεάτικη μάσκα!

DIY: Φτιάξε μόνη σου το απόλυτο προϊόν τoυ Κορεάτικου skincare
To scrub από κόκκους ρυζιού, είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος και ιδανικό για κάθε εποχή!

Το καλοκαίρι η επιδερμίδα μας γίνεται πιο απαιτητική και οι ανάγκες της πολλαπλασιάζονται, κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ενισχύσουμε την φροντίδα του δέρματος από κάθε άποψη. Η απολέπιση ήταν και παραμένει βασικό step της skincare ρουτίνας μας, όποια εποχή και αν διανύουμε και είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι η λύση βρέθηκε για ακόμα μία φορά μέσα στην κουζίνα.

Το παρακάτω scrub θα ικανοποιήσει τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας, αφού θα αποκαταστήσει την χαμένη λάμψη, θα θρέψει το δέρμα, θα απομακρύνει την κούραση και την θαμπάδα, ενώ απολεπίζει ελαφρά και συμβάλλει στην καλή υγεία του δέρματος.

Συστατικά (για 1 δόση):

– ½ ώριμο αβοκάντο
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουταλιά της σούπας ρύζι
– 1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Εκτέλεση:

Λιώσε το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Πρόσθεσε το μέλι, το ελαιόλαδο και στην συνέχεια το ρύζι και ανακάτεψε μέχρι να έχεις μία ομοιόμορφη μάζα. Το scrub δεν διατηρείται λόγω των φρέσκων συστατικών που περιέχει, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αμέσως.
Κάνε απαλό μασάζ με το μείγμα σε καθαρό δέρμα, δίνοντας έμφαση στις προβληματικές περιοχές. Άφησε τα συστατικά να δράσουν για μερικά λεπτά και ξέβγαλε καλά με χλιαρό νερό.

Ο παραπάνω είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός υλικών που θα τροφοδοτήσει στο δέρμα σου με όλα τα ευεργετικά συστατικά που χρειάζεται. Το αβοκάντο είναι πολύ ενυδατικό και θρεπτικό χάρη στα ω-3 λιπαρά οξέα και στην μεγάλη περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε. Το ελαιόλαδο είναι βαθιά ενυδατικό και κατάλληλο για την φροντίδα του δέρματος, ειδικά σε περιοχές με έντονη ξηρότητα. Το ρύζι θα απολεπίσει ήπια και αποτελεσματικά, ενώ το μέλι θα αποστειρώσει και θα κλειδώσει την υγρασία, διατηρώντας το δέρμα σου λαμπερό και ενυδατωμένο.

www.marieclaire.gr

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr