Γιατί παθαίνετε διάρροια; 8 πιθανές αιτίες που καλό είναι να γνωρίζετε (εικόνες)

Γιατί παθαίνετε διάρροια; 8 πιθανές αιτίες που καλό είναι να γνωρίζετε (εικόνες)

 

Γιατί παθαίνετε διάρροια; 8 πιθανές αιτίες που καλό είναι να γνωρίζετε (εικόνες)
Η διάρροια τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα κάποιας τροφής ή ποτού που καταναλώσαμε, ενώ αποτελεί και σύμπτωμα πολλών διαφορετικών ιατρικών καταστάσεων.

Διακρίνεται σε οξεία και χρόνια, όταν διαρκεί πάνω από 4 εβδομάδες, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες.

Συνήθως η οξεία διάρροια αντιμετωπίζεται με απλά διαιτητικά μέτρα, ενώ ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η πρόκληση αφυδάτωσης ιδιαίτερα σε βρέφη, παιδιά και ηλικιωμένους.

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Είναι μια διαταραχή του πεπτικού συστήματος, που χαρακτηρίζεται από ναυτία, φούσκωμα, αέρια, δυσπεψία, χρόνιο κοιλιακό άλγος, διάρροια και δυσκοιλιότητα.

Φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου όπως είναι η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα.

Τροφική αλλεργία ή ευαισθησία σε κάποια τροφή: Ένα ημερολόγιο διατροφής είναι η καλύτερη λύση για να διαπιστώσετε ποιες τροφές προκαλούν αντίδραση στο γαστρεντερικό σας σύστημα.

Κοιλιοκάκη: Όταν κάποιος πάσχει από κοιλιοκάκη σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταναλώσει τρόφιμα με γλουτένη (σιτάρι, σίκαλη, κριθάρι, βρώμη). Η κατανάλωση γλουτένης από άτομα με κοιλιοκάκη οδηγεί στην εκδήλωση συμπτωμάτων, όπως είναι η διάρροια και συνδέεται με σοβαρές επιπλοκές στο μέλλον.

Εκκολπωματίτιδα: Είναι μια φλεγμονώδης νόσος, η οποία αναπτύσσεται στο 1% έως 3% των ατόμων που παρουσιάζουν εκκολπώματα και μπορεί να οδηγήσει σε χειρουργείο.

Έντονη άσκηση: Η έντονη σωματική δραστηριότητα, μπορεί να σχετίζεται με αλλαγές στην κυκλοφορία του αίματος στο πεπτικό και το νευρικό σύστημα, γεγονός που κάποιες φορές οδηγεί οδηγεί σε διάρροια.

Έμμηνος ρύση: Οι προσταγλανδίνες, οι οποίες διεγείρουν τις εμμηνορρυσιακές κράμπες, μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν τους μύες του παχέος εντέρου, να επιταχύνουν την κινητικότητα και να προκαλέσουν διάρροια.

Ινομυαλγία: Μπορεί να υπάρχει σύνδεση μεταξύ προβλημάτων του εντέρου και ινομυαλγίας, μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από μυοσκελετικό πόνο και έντονη κόπωση.

www.onmed.gr

Βότανα από τα μυστικά ομορφιάς.

Υπερτροφές από τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr