DIY: Αντιμετωπίστε την τριχόπτωση με αυτό το φυσικό υλικό

DIY: Αντιμετωπίστε την τριχόπτωση με αυτό το φυσικό υλικό

Η παροδική τριχόπτωση κάνει συνήθως πιο αισθητή την εμφάνισή της την άνοιξη και το φθινόπωρο
DIY: Αντιμετωπίστε την τριχόπτωση με αυτό το φυσικό υλικό | vita.gr

Είναι συνηθισμένο να χάνετε περίπου 50-100 τρίχες καθημερινά, οι οποίες αναπληρώνονται καθώς στη θέση τους φυτρώνουν νέες. Η κατάσταση αυτή αποτελεί πρόβλημα όταν χάνετε περίπου τη διπλάσια ποσότητα τριχών για μεγάλο χρονικό διάστημα (περισσότερο από 2 μήνες).

Στην περίπτωση, λοιπόν, που βλέπετε τα μαλλιά σας πέφτουν με ανησυχητικούς ρυθμούς για αρκετό καιρό, είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο, ο οποίος θα αναζητήσει τη ρίζα το προβλήματος και θα σας δώσει την αντίστοιχη αγωγή.

Ωστόσο, υπάρχει και η παροδική τριχόπτωση, η οποία μάλιστα κάνει την εμφάνισή της πιο αισθητή την άνοιξη και το φθινόπωρο και δε συνιστά λόγο ανησυχίας.

Για να μην ανησυχείτε για… τρίχες, προσφέρετε στα μαλλιά σας τη φροντίδα που χρειάζονται εύκολα και γρήγορα.

Η φυσική λύση

Η λύση στο πρόβλημά σας δεν είναι άλλη από το δαφνέλαιο, το οποίο παραδοσιακά θεωρείται το θαυματουργό ελιξίριο που χαρίζει λάμψη και υγεία στα μαλλιά.

Το δαφνέλαιο βγαίνει από την έγχυση σε ελαιόλαδο των φύλλων του φυτού Laurus nobilis. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τρέφει, ενυδατώνει και δίνει λάμψη στα μαλλιά, αποτελώντας ιδανική φροντίδα για τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, αλλά και για το πρόβλημα τριχόπτωσης.

Πώς θα εφαρμόσετε το δαφνέλαιο

Μία φορά τη βδομάδα, προτού λουστείτε, κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με δαφνέλαιο για μερικά λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μέχρι τις άκρες. Αφήστε το να δράσει για μισή ώρα και για καλύτερο αποτέλεσμα καλύψτε τα μαλλιά με ένα σκουφάκι ή ζεστή πετσέτα, καθώς η ζέστη ενισχύει τη θεραπευτική δράση του.

Έχετε ωστόσο κατά νου ότι, αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά, ενδέχεται το δαφνέλαιο να «βαρύνει» την τρίχα και να εντείνει τη λιπαρότητα. Γι’ αυτό, φροντίστε να τα λούζετε προσεκτικά. Το μυστικό για να αφαιρέσετε πιο εύκολα το λάδι μετά τη θεραπεία είναι να μη βρέξετε τα μαλλιά σας προτού εφαρμόσετε το σαμπουάν. Ρίξτε όσο σαμπουάν χρειάζεστε στην παλάμη σας, αναμείξτε το με λίγο χλιαρό νερό και μετά απλώστε το στα λαδωμένα μαλλιά.

/www.vita.gr

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Δαφνέλαιο. Το δυναμωτικό των μαλλιών.

Έλαιο αργκάν 50ml

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr