Μανιτάρια με φιστίκια Αιγίνης

Μανιτάρια με φιστίκια Αιγίνης

Ένα γρήγορο πιάτο με λίγα υλικά

Στέλλα Σπανού

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

 

Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 13΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα

2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Διαδικασία

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα γύρω στα 10 λεπτά. Ρίχνουμε τα φιστίκια και μετά από λίγο το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Σερβίρονται ζεστά, πασπαλισμένα με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

/www.tovima.gr

Υπερτροφές

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr