Μουσταλευριά Κλασσική και αγαπημένη γεύση του Σεπτεμβρίου.
Άννα Ναθαναηλίδου
Μουσταλευριά | tovima.gr
food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία ΑδαμάκηΠροετοιμασία 25’, Αναμονή περίπου 30΄
Υλικά (για περίπου 4 μερίδες)
-50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-½ κιλό μούστος «κομμένος» (αυτό σημαίνει ότι είναι βρασμένος ώστε να καθαρίσει από ξένα σώματα και είναι διαυγής. Μούστο βρίσκουμε αυτή στις περισσότερες κάβες)
-Κανέλα για το σερβίρισμα
-Καρύδια ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ανοιχτόχρωμο καστανό χρώμα. Προσοχή μην καεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το αλεύρι να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά. Βάζουμε τον μούστο με το αλεύρι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά και συνεχώς μέχρι να κοχλάσει καλά και να πήξει η κρέμα μας, περίπου 20 λεπτά. Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια. Πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια και σερβίρουμε.
Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!
Πρόσωπο
συνταγές αιθέριων ελαίων
Συνταγές ομορφιάς
υγεία
μυστικά ομορφιάς
Συνταγές χειροποιήτων αντηλιακών.
Τα γιατροσόφια της γιαγιάς.
Μαλλιά
σώμα
Σώμα-Κυτταρίτιδα
Ψυχολογία.
Συνταγές μαγειρικής.
Μόδα
Ετικέτες: Συνταγές μαγειρικής. Συνταγές ομορφιάς