6 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το ελαιόλαδο για την ομορφιά σου

6 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το ελαιόλαδο για την ομορφιά σου

Απλά και φυσικά!

Tο ελαιόλαδο χρησιμοποιείται ως μέσο ευεξίας του σώματος και συστατικό ομορφιάς από την εποχή της Κλεοπάτρας. Να έξι εναλλακτικοί τρόποι για να το εντάξεις στις beauty συνήθειές σου.

Με την εξάπλωση της κουλτούρας του DIY (Do It Yourself) και την ανάγκη των γυναικών να κάνουν οικονομία χωρίς να στερηθούν την περιποίησή τους, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν επισημάνει τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου σαν προϊόν ομορφιάς τελευταία, έτσι ώστε να μπορείς να φας την χωριάτική σου αλλά να κάνεις και μάσκα προσώπου ταυτόχρονα. Η αλήθεια είναι πως το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται ως μέσο ευεξίας του σώματος από πολύ μα πολύ παλιά (εποχή Κλεοπάτρας, τόσο παλιά) και περιέχει αντιγηραντικά αντιοξειδωτικά καθώς και σκουαλένιο, μια οργανική ουσία που σε βοηθάει στην φυσική ενυδάτωση. Ιδού λοιπόν έξι εναλλακτικοί τρόποι που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

1. Στο μπάνιο σου

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της νεαρής Sophia Lauren, η οποία συνήθιζε να κάνει μπάνιο με λάδι τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα! Μπορείς είτε να γεμίσεις την μπανιέρα με νερό, προσθέτοντας 5 με 7 κουταλιές λαδιού ή να απλώσεις λάδι στο σώμα σου πριν ξεκινήσεις το μπάνιο. Στην δεύτερη περίπτωση, σκούπισε το δέρμα σου με μία στεγνή πετσέτα αμέσως αφού τελειώσεις το πλατς πλουτς, για να απομακρύνεις την λιπαρότητα του λαδιού και μετά δεν θα γνωρίζεις το ίδιο σου το δέρμα! Θα είναι όσο απαλό όσο ενός μωρού.

2. Για ντεμακιγιάζ

Μπορείς να ξεβαφτείς με ελαιόλαδο και ταυτόχρονα να ενυδατωθείς! Απλώς βάλε μερικές σταγόνες σε βαμβάκι και αφαίρεσε το μακιγιάζ σου με απαλές κινήσεις. Αν έχεις βαφτεί full glam, άπλωσε πρώτα λάδι σε όλο σου το πρόσωπο και στην συνέχεια σκούπισε με μία πετσέτα που πρώτα έχεις βρέξει με ζεστό νερό. Κάντο όσες φορές χρειαστεί, ποτέ σε γρήγορο ρυθμό και στην συνέχεια πλύνε το πρόσωπό σου σε ζεστή θερμοκρασία. Μετά πιτσιλίσου με κρύες σταγόνες.

3. Ως scrub για τα χείλη

Σε ένα μπολ ανακάτεψε χοντρούς κόκκους ζάχαρης, ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού για πιο αποτελεσματική απολέπιση. Το scrub που θα προκύψει είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τα χείλη σου και έχει και ωραία γεύση!

4. Ως conditioner για τα νύχια σου

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δυναμώσεις τα νύχια σου και να τα δεις να μακραίνουν γρήγορα είναι το ελαιόλαδο! Απλώς γέμισε ένα μπολ με χλιαρό νερό και μερικές σταγόνες, βούτηξε τα χέρια σου μέσα για περίπου δέκα λεπτά και περίμενε αποτελέσματα σε λίγες εβδομάδες.

5. Για να δυναμώσεις την τρίχα των μαλλιών σου

Φτιάξε μία σπιτική μάσκα με μέλι και ασπράδι αβγού. Το αβγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και σίδηρο, ενώ το μέλι σε συνδυασμό με το λάδι αναζωογονούν τις τρίχες των μαλλιών σου από την ρίζα. Ξεχώρισε το ασπράδι αβγού και χτύπησέ το με επιμονή, στην συνέχεια πρόσθεσε μία κουταλιά του γλυκού μέλι και μία λάδι. Άπλωσε σε όλα τα μαλλιά και περίμενε να απορροφήσουν την μάσκα για 20 με 30 λεπτά. Έπειτα χρειάζεται να τα λούσεις και να τους βάλεις μαλακτική κρέμα. Επανέλαβε την διαδικασία για 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

6. Ως κρέμα αποτρίχωσης

Αν ξέμεινες από αφρό ξυρίσματος και έχεις ραντεβού σε μία ώρα, τρέξε μέχρι την κουζίνα σου και πάρε το ελαιόλαδο. Άπλωσέ το γενναιόδωρα στα πόδια σου και μετά αναφώνησε με χαρά όταν νιώσεις το ξυραφάκι να γλιστράει εύκολα και να αφαιρεί τις τρίχες χωρίς φόβο κοψίματος.

look.athensvoice.gr

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr