Βοτανοθεραπείες για την εμμηνόπαυση

Βοτανοθεραπείες για την εμμηνόπαυση

Βοτανοθεραπείες για την εμμηνόπαυση

Αμερικανίδα ερευνήτρια συνιστά τις βοτανοθεραπείες για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, ως εναλλακτική λύση στην ορμονική θεραπεία υποκατάστασης (HRT).

Η Iris Tong του Brown University στο Ρόουντ Άιλαντ συγγραφέας της ανασκόπησης δήλωσε ότι μέχρι και το 75% των γυναικών χρησιμοποιούν βότανα και άλλες εναλλακτικές μεθόδους για τη θεραπεία των μετεμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων τους.

«Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να γνωρίζουν και να ενημερώνονται για τις μη φαρμακολογικές θεραπείες που είναι διαθέσιμες για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν μετεμμηνοπαυσιακά συμπτώματα και που ψάχνουν για μια εναλλακτική λύση του HRT», δήλωσε η Tong.

Η HRT είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις εξάψεις, που βελτιώνει τα συμπτώματα στο 80%-90% των γυναικών, αλλά υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία που συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού, θρόμβους αίματος, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιαγγειακά προβλήματα, πρόσθεσε.

Η ανασκόπηση, που δημοσιεύθηκε στο The Obstetrician and Gynaecologist, βρήκε ότι το 50 – 75% των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών χρησιμοποιούν βότανα για τη θεραπεία των εξάψεων. Η σόγια, το κόκκινο τριφύλλι και η σιμισιφούγκα (black cohosh) έχουν διερευνηθεί περισσότερο.

Η σόγια, το πιο κοινό φυτό που περιέχει οιστρογόνα – που βρίσκονται στα τρόφιμα και στα συμπληρώματα – βρέθηκε ότι μειώνει τις εξάψεις στο 20 – 55% των γυναικών, σύμφωνα με τις μελέτες. Το κόκκινο τριφύλλι, είναι επίσης ένα φυτό που περιέχει οιστρογόνα. Το ίδιο και η σιμισιφούγκα – είναι ένα φυτό που προέρχεται από τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, για το οποίο υπάρχουν αναφορές ότι βοηθά στα συμπτώματα μετά την εμμηνόπαυση.

Η συγγραφέας της ανασκόπησης συνέστησε τις βοτανοθεραπείες καθώς δεν υπάρχουν σημαντικές παρενέργειες που συνδέονται με αυτά, εφ ‘όσον χρησιμοποιούνται από γυναίκες που δεν έχουν ιστορικό καρκίνου του μαστού, δεν είναι σε υψηλό κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και δεν λαμβάνουν ταμοξιφαίνη.

Πηγή:UPI

Τσιμισιφούγκα..Καταπολεμά τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr