Μηλόπιτα με αλεύρι ολικής και πορτοκάλι για διαβητικούς

Μηλόπιτα με αλεύρι ολικής και πορτοκάλι για διαβητικούς

Μία μηλόπιτα “πειρασμός”, αλλά και αθώα ταυτόχρονα, αφού δεν περιέχει ζάχαρη παρά μόνο λίγη φρουκτόζη. Μην διστάσετε να την σερβίρετε και με παγωτό με 0% ζάχαρη, της πηγαίνει πολύ!

Μερίδες:1 στρογγυλό ταψί 25 εκ

Χρόνος προετοιμασίας:25

Χρόνος μαγειρέματος:50′

Έτοιμο σε:1:15′

αλεύρι ολικής αλέσεως, μήλο, πίτα, πορτοκάλι, φρουκτόζη

Ανδρέας Λαγός

Υλικά

Για την μηλόπιτα

-4 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες (κόκκινα ή πράσινα)
-130γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-130γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
-70γρ. φρουκτόζη
-χυμό από 2 πορτοκάλια
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-1 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
-2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
-120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-2 αβγά
-½ κουτ. σούπας κανέλα
-½ κουτ. σούπας γαρίφαλλο

Για την επικάλυψη

3 – 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη
λίγη κανέλα για πασπάλισμα

 

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μίξερ χτυπάτε όλα τα υλικά της μηλόπιτας, εκτός από τα μήλα, μέχρι να έχετε ένα αρκετά σφιχτό μίγμα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 25εκ. και αδειάζετε μέσα τη ζύμη της βάσης. Στρώνετε την επιφάνεια με μία μαρίζ, καρφώνετε επάνω τις φέτες των μήλων ανά τακτά διαστήματα και βάζετε την φόρμα στον φούρνο. Ψήνετε την μηλόπιτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

Βγάζετε τη μηλόπιτα από το φούρνο και όσο είναι ζεστή την αλείφετε με την μαρμελάδα. Πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.

Tips
Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μήλα με αχλάδια, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείτε λίγα περισσότερα φρούτα.

Η μηλόπιτα τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστή ή κρύα.

www.olivemagazine.gr

Εσάνς -Αρώματα τροφίμων.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr