3 σμούθι με υπερτροφές που κάνουν καλό στο δέρμα!

3 σμούθι με υπερτροφές που κάνουν καλό στο δέρμα!

3 σμούθι με υπερτροφές που κάνουν καλό στο δέρμα!

Τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορεί να διαφημίζονται ως ευεργετικά, αλλά περιέχουν διάφορες χημικές ουσίες, συχνά επιβλαβείς για τον οργανισμό.

Γι’ αυτό το λόγο πολλοί άνθρωποι στρέφονται στηνκουζίνα τους για να βρουν προϊόντα που δεν κάνουν καλό μόνο στο στομάχι, αλλά και στο δέρμα.

Ακολουθούν τρεις συνταγές ομορφιάς φτιαγμένες με θρεπτικές “υπερτροφές”:

Σμούθι με λεμόνι και βρώμη

Η βρώμη είναι μια εν πολλοίς υποτιμημένη υπερτροφή. Είναι πλούσια σε μαγγάνιο και βιταμίνη Β1, αλλά είναι οι ίνες της που την καθιστούν άριστο προϊόν ομορφιάς και ειδικότερα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο απολέπισης.

Το μέλι και το λεμόνι έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Σε συνδυασμό, όλα αυτά τα υλικά φτιάχνουν ένα πολύ καλό καθαριστικό προσώπου:

½ κούπα πληγούρι βρώμης

¼ κούπα νερό

¼ κούπα χυμό λεμονιού

½ κουτάλι της σούπας μέλι

Αναμείξτε τα υλικά ή ανακατέψτε για πιο “άγρια” υφή. Επαλείψτε στο πρόσωπο και το λαιμό για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα προτού ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό.

Σμούθι με αγγούρι και μπανάνα

Τα αγγούρια έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, γεγονός που τα έχει αναδείξει σε υπ’ αριθμόν ένα λύση για τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Από την άλλη πλευρά οι μπανάνες λειτουργούν ως φυσική κρέμα σε αυτή τη νόστιμη μάσκα ομορφιάς που είναι κατάλληλη για κανονικό και ξηρό πρόσωπο:

½ αγγούρι με τη φλούδα

1/2 μπανάνα

1 κουτάλι της σούπας μέλι

4 κουτάλια της σούπας χυμός λεμονιού

Αναμείξτε τα υλικά μέχρι η κρέμα να γίνει απαλή. Αλείψτε με τα δάχτυλα στο πρόσωπο και αφήστε τη να λειτουργήσει μια μισή ώρα. Ξεπλύντε με ζεστό νερό.

Σμούθι αβοκάντο

Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι τα αβοκάντο είναι καλό ενυδατικό δέρματος καθώς είναι πλούσιο σε έλαια.

Η συνταγή που ακολουθεί κάνει για δύο μάσκες προσώπου οπότε είτε τη μοιράζεστε με ένα φίλο είτε χρησιμοποιείτε τα μισά υλικά:

½ αβοκάντο (φάτε το άλλο μισό κάνει, ωφελεί και με αυτό τον τρόπο το δέρμα)

2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

Αναμείξτε τα υλικά είτε με το χέρι είτε με το μίξερ. Βρέξτε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και επαλείψτε το μείγμα. Αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά και ξεπλύντε με ζεστό νερό. Σκουπίστε απαλά.

econews.gr

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr