Βερικοκέλαιο για επανόρθωση του δέρματος. Φυσικός φορέας βιταμίνης Α

Βερικοκέλαιο για επανόρθωση του δέρματος. Φυσικός φορέας βιταμίνης Α

από Ζωή Κυροπούλου

Κάθε μεικτό λάδι ομορφιάς που σέβεται τον εαυτό του, περιέχει βερικοκέλαιο. Έστω και μια απλή επάλειψη θεραπεύει την τάση πτώσης και καταστροφής της επιδερμίδας. Το βερικοκέλαιο αναγεννά και κάνει την γυναικεία επιδερμίδα να λάμπει. Το βερικοκέλαιο, ως προς τα αποτελέσματα του, είναι ένα θεαματικό έλαιο λάμψης και φρεσκάδας.

Παράγεται από το κουκούτσι του βερίκοκου. Τον πυρήνα δηλαδή της ύπαρξης του. Απλώνοντας το έλαιο βερίκοκου στο πρόσωπο ή το σώμα σου είναι σαν να απλώνεις το dna του. Διεισδύει καταπληκτικά στο δέρμα χωρίς να αφήνει ίχνος περιττής λιπαρότητας. Αφομοιώνεται αμέσως στην όψη μας και την ομορφιά μας. Παλεύει με τις φλεγμονές και τις εξουδετερώνει. Είναι φοβερά θρεπτικό και είναι σίγουρα ένα λάδι που σταματάει το γήρας. Θα λέγαμε άνετα ότι είναι ένα χαρισματικό έλαιο. Ηρεμεί από τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς.

Έχει περιεκτικότητα σε λιπίδια παρόμοια με εκείνη της επιδερμίδας .Η περιεκτικότητα σε λιπίδια της επιδερμίδας γίνεται πολύ χαμηλή με το πέρασμα του χρόνου και τότε το δέρμα γίνεται ξηρό και ερεθισμένο. Η τοπική εφαρμογή του λαδιού βερίκοκου βοηθά να απαλύνει και να θεραπεύσει αυτό το τραχύ, κατεστραμμένο δέρμα. Είναι η λεπτή μεταξένια υφή του, που του επιτρέπει ταχύτερη διείσδυση στο δέρμα. Προωθείται με αυτόν τον φυσικό τρόπο η γρήγορη επούλωση και θρέψη του κατεστραμμένου δέρματος χωρίς ωστόσο να αφήνει υπολείμματα.

Είναι αδιαμφισβήτητα ένα εξαιρετικό λάδι για να αναμίξουμε σε αυτό τα αιθέρια έλαια μας.
Μπορεί να φορεθεί ως κρέμα προσώπου πρωί και βράδυ
Η ιστορία του είναι πολύ βαθιά. Το χρησιμοποιούσαν τον 10αιώνα οι γιατροί για να θεραπεύσουν φλεγμονές σε αιμορροΐδες, αυτιά και μύτη.

Η Shirley Price, συγγραφέας του βιβλίου “Αρωματοθεραπεία για Επαγγελματίες Υγείας,” σημειώνει ότι το έλαιο βερίκοκου είναι επίσης ευεργετικό για την ανακούφιση από κνησμό και τον ερεθισμό του εκζέματος που μαστίζουν το δέρμα. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, επισημαίνει ότι το έλαιο βερίκοκου βοηθά στην πρόληψη και την ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των ρυτίδων.

Ζωή Κυροπούλου

Πηγή:www.egoismos.gr

Έλαιο βερίκοκου ή βερικοκουκουτσέλαιο απο τα μυστικά ομορφιάς

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr