Η πιο εύκολη και τέλεια συνταγή, για να σκουρύνετε τα γκρίζα μαλλιά

Η πιο εύκολη και τέλεια συνταγή, για να σκουρύνετε τα γκρίζα μαλλιά

Τα γκρίζα μαλλιά είναι δικαίωμα και επιλογή και σε καμιά περίπτωση δεν σας γερνούν εάν δεν αισθάνεστε εσείς έτσι. Ειδικά αυτήν την εποχή που η μόδα έχει απενοχοποιηθεί από ανόητα στεγανά του παρελθόντος (όπως είναι αυτό της ηλικίας) και παρουσιάζει ενδιαφέροντες ανθρώπους με πανέμορφα γκρίζα μαλλιά και φωτεινό χαμόγελο!

Όμως αν παρόλα αυτά σας ενοχλούν επάνω σας και θέλετε να τα διορθώσετε με φυσικό τρόπο και πάλι είναι δικαίωμα σας. Σας έχουμε μια εξαιρετική  επιλογή που αρχικά δοκιμάστηκε απο τους Ινδιάνους και αργότερα διαφημίστηκε από τους σύγχρονους επιστήμονες!

 

Η συνταγή αυτή είναι επιβεβαιωμένη εδώ και αιώνες. Σκουραίνει τις γκρίζες τρίχες ενώ παράλληλα δεν  τις αφήνει να πέσουν. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή όπως λέει εύστοχα και ο λαός μας. Επιπλέον δεν χρειάζεται να ξοδεύεις μια περιουσία για δήθεν υπέροχα “βαφτικά” προϊόντα που αφήνουν μάλιστα και χρώμα στα χέρια καθώς αγγίζεις τα μαλλιά σου αμέριμνος!

Υλικά και παρασκευή.

4 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο.

1 φλιτζάνι βραστό νερό.

Διαδικασία.

Αφήνετε το νερό να μουσκέψει το βότανο για μια νύχτα. Όταν έλθει η επόμενη ημέρα το ανακατεύετε με ένα φλιτζάνι τσάι του εμπορίου. Κρατάτε το νερό σας με τα βότανα στην άκρη και κάθε βράδυ ξεπλένετε τα μαλλιά σας με αυτό.

Άλλη εναλλακτική.

Στην περίπτωση που δεν έχετε χρόνο μπορείτε να προτιμήσετε και αυτή την μέθοδο.

Απλά βράζετε ένα φλιτζάνι γενναιόδωρη ποσότητα φασκόμηλου (μια χούφτα)  κατόπιν αφού βράσει και το αποσύρεται από τη φωτιά προσθέτετε λίγο νερό βρύσης  -ώστε να γίνει χλιαρό- και είναι έτοιμο να ξεβγαλθείτε με αυτό αμέσως.

Σημείωση 1: κάνει έντονο το χρώμα των σκούρων μαλλιών και γυαλίζει την τρίχα τους.

Τα ξανθά μαλλιά δεν τα σκουραίνει ακριβώς, αλλά σίγουρα τους αλλάζει τον τόνο. Εγώ χρησιμοποίησα αυτό το σκεύασμα και σε ξανθά και σε σκούρα μαλλιά. Μου άρεσε και στα δυο. Τα μαλλιά μου έδειχναν εξαιρετικά υγιή. Εσείς δοκιμάστε και αποφασίστε. Μια φορά οι λευκές τρίχες εξαφανίζονται.

Σημείωση 2: εξαιρετικά ωφελούνται από αυτή τη συνταγή και οι άνδρες καθώς το φασκόμηλο σταματά την τριχόπτωση και σκουραίνει τα μαλλιά εντελώς φυσικά, χωρίς μάλιστα να αφήνει ίχνος γκρίζου.

Ζωή Κυροπούλου

Πηγή:egoismos.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr