3 τροφές που πρέπει να βάλεις στο πιάτο σου, για γερά κόκκαλα

3 τροφές που πρέπει να βάλεις στο πιάτο σου, για γερά κόκκαλα

Είναι πηγές ασβεστίου.

Άλλοι τα αποφεύγουν επειδή δεν τους αρέσει η γεύση τους, άλλοι δεν τα προτιμούν γιατί προκαλούν κάποιο είδος δυσανεξίας, όμως ένα είναι βέβαιο, πως όλοι όσο μεγαλώνουμε, τείνουμε να καταναλώνουμε λιγότερα γαλακτοκομικά προϊόντα ή τα διαγράφουμε εντελώς από τη λίστα με τις τροφές που αγοράζουμε.

Αυτό στο οποίο ελάχιστη σημασία δίνουμε όμως, είναι το γεγονός ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν σπουδαίες πηγές ασβεστίου, μια θρεπτική ουσία που είναι απαραίτητη τόσο για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της υγείας των οστών όσο και για την υγιή αρτηριακή πίεση, την μυϊκή λειτουργία και τον καρδιακό ρυθμό.

Το καλό της υπόθεσης είναι πως το ασβέστιο μπορεί να το προσλάβει ο οργανισμός και μέσα από άλλες πηγές, που ενδεχομένως είναι λιγότερο γνωστές, όμως μπορούν να προστεθούν κάλλιστα στη διατροφή σου και να σου προσφέρουν όλα τα καλά στοιχεία τους.

Ποιες είναι αυτές;

Μια ακόμη καλή προσθήκη στο μενού σου είναι λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το σπανάκι και οι μπάμιες, τα οποία προσφέρουν άφθονο ασβέστιο στον οργανισμό και μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα.

Πλούσια πηγή ασβεστίου και πολύ νόστιμη τροφή, είναι τα λευκά φασόλια, αλλά και τα υπόλοιπα είδη που ανήκουν στην κατηγορία αυτού του οσπρίου.

Τα αμύγδαλα συστήνονται από πολλούς διατροφολόγους ως ένας σούπερ θρεπτικός ξηρός καρπός κι όχι άδικα. Σίγουρα δεν θα πρέπει να κάνεις υπερβολές όταν τα καταναλώνεις, ωστόσο αρκεί να γνωρίζεις ότι 23 αμύγδαλα προσφέρουν 75mg ασβεστίου στον οργανισμό.

www.marieclaire.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr