Aν μια φίλη σου αποδειχθεί ανεπαρκής, απλά σταμάτα δίχως καθόλου τύψεις να κάνεις παρέα μαζί της

Aν μια φίλη σου αποδειχθεί ανεπαρκής, απλά σταμάτα δίχως καθόλου τύψεις να κάνεις παρέα μαζί της

Δεν υπάρχει λόγος να μένεις σε καμία σχέση που δε σε καλύπτει, μην γίνεσαι απελπισμένη

Υπάρχουν φιλίες και φιλίες. Οι άνθρωποι διασταυρώνονται με πολλούς άλλους στη ζωή τους και μπορεί να ξοδέψουν χρόνο μαζί τους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πάνε όλα καλά, ούτε πως αυτό θα κρατήσει για πάντα.

Έλενα Φάκου 

Μερικές φορές, κάνουμε παρέα με ανθρώπους τους οποίους φέρνουν στο δρόμο μας οι συνθήκες: Το σχολείο, η δουλειά, η διεύθυνσή μας, οι κοινοί γνωστοί. Με κάποιους αισθανόμαστε ότι ταιριάζουμε λίγο περισσότερο και το προσπαθούμε. Βγαίνουμε, μιλάμε, κάνουμε παρέα, μοιραζόμαστε στιγμές και σιγά σιγά χτίζουμε μια σχέση. Το να την πούμε φιλία θέλει δρόμο, χρόνο και κόπο.

Στο άρθρο αυτό δε θα αναλύσουμε τι είναι και αν υπάρχει φιλία, αλλά θα εξηγήσουμε το γιατί δεν πρέπει να νιώθουμε τύψεις όταν κάποιους από τους #almost φίλους μας δε μας καλύπτει πια, ή μας απογοήτευσε κι εμείς θέλουμε να τον αφήσουμε και να μην τον ξανακάνουμε παρέα.

Ναι μπορεί να συμβεί και μάλιστα συχνά. Οι άνθρωποι άλλωστε είναι πλασμένοι περισσότερο για να απογοητεύουν. Αν λοιπόν έκανες ευκαιριακή παρέα με κάποια γνωστή ή #wannabefriend η οποία σε απογοήτευσε, ενώ παράλληλα αντιλήφθηκες ότι στα περισσότερα πράγματα δεν ταιριάζατε, απλά συμβιβαζόσασταν, τότε, καλά έκανες και έκοψες. Δεν υπάρχει λόγος να μένεις σε καμία σχέση που δε σε καλύπτει, μην γίνεσαι απελπισμένη.

Αν λοιπόν η φίλη σου, σου έκανε μια μπινιά και δεν αισθάνεσαι ότι θέλεις να τη συγχωρέσεις, τότε μην τη συγχωρέσεις και μην αισθάνεσαι καθόλου άσχημα γι αυτό. Αν η φίλη σου νιώθεις ότι σε εκμεταλλεύεται και δεν σου αρέσει αυτό, τότε σταμάτησέ το χωρίς δεύτερες σκέψεις. Αν αισθάνεσαι ότι η φίλη σου δεν είναι δίπλα σου όταν και όσο τη χρειάζεσαι, μην το ζητιανεύεις, δεν υπάρχει λόγος. Αν βλέπεις ότι τα θέλω σου δεν ταιριάζουν με τα δικά της και αυτό γιγαντώνεται αντί να γεφυρώνεται τότε οπωσδήποτε ψάχνετε κάτι άλλο από τη φιλία επομένως αποδεσμευτείτε για να το βρείτε σε άλλους.

Με λίγα λόγια, αν η καρδιά σου κάνει κρακ και νιώθεις πως περισσότερο πιέζεσαι να κάνεις παρέα με τη φίλη σου παρά την απολαμβάνεις, μην αισθάνεσαι αιχμάλωτη της φιλίας σου. Με τη φίλη σου πρέπει πάνω από όλα να αισθάνεσαι καλά και ο εαυτός σου και να μην την χρησιμοποιείς για να βγεις μια βόλτα. Αυτό δεν είναι φιλία. Αν θέλεις κάποιον απλά για να σε βγάζει βόλτα να καλύψεις τις ανάγκες σου είσαι κάτι σαν poodle που θέλει να πάει στο πάρκο να κάνει την ανάγκη του.

Ακόμη κι αν καταπιεστείς και δεν κόψεις την παρέα με την πρώτη σοβαρή αφορμή που σου δόθηκε, να είσαι σίγουρη πως όταν την κόψεις θα είναι πολύ πιο βαρύ το κλίμα και πολύ πιο φορτισμένη η ατμόσφαιρα.

Ξέρεις το να φεύγεις είναι μεγάλη δύναμη και δείχνει προσωπικότητα. Δεν είπα να τα παρατάς όλα χωρίς προσπάθεια, λέω όμως ότι όταν καταλάβεις ότι είναι μάταιο, τότε να μην επιμένεις. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος εκεί έξω να γνωρίσεις και πολλοί άνθρωποι οι οποίοι θα μπορέσουν να σου προσφέρουν περισσότερη θετική ενέργεια που θα ταιριάζει με τη δική σου.

www.marieclaire.gr

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr