Healthy meal: Το τρικ για να μην πικρίζει η κινόα

Healthy meal: Το τρικ για να μην πικρίζει η κινόα

Βάλε την υπερτροφή στο πιάτο σου.

Η κινόα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι το ψευτοδημητριακό που μπήκε δυναμικά στη ζωή και τη διατροφή μας τα τελευταία χρόνια, καθώς θεωρείται ένα superfood, χάρη στην περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνη (έως και 18% περισσότερη από οποιοδήποτε άλλο σιτηρό), αλλά και σε αμινοξέα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, που ρυθμίζουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

 

από την ΕΙΡΗΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΙΔΟΥ

Το μαγικό με την κινόα, που τρελαίνει όσους την καταναλώνουν, είναι ότι μπορεί να κρατήσει το στομάχι γεμάτο και το μυαλό χορτάτο, για αρκετές ώρες, ενώ δεν περιέχει γλουτένη και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Στην αγορά υπάρχουν τρία είδη της: η κόκκινη, η λευκή και η μαύρη και όλα αποτελούν μια εναλλακτική πρόταση στο πιάτο, για όσους μέχρι τώρα επέλεγαν για παράδειγμα το πλιγούρι, το ρύζι ή τα ζυμαρικά.

Η κινόα μαγειρεύεται πραγματικά πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα, με τον ίδιο τρόπο που μαγειρεύεται και το ρύζι. Αρχικά, την ξεπλένουμε με άφθονο νερό και έπειτα τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Η αναλογία είναι μια κούπα κινόα προς 2 κούπες νερό, ωστόσο αυτός ο τρόπος δίνει ένα πικρό αποτέλεσμα.

Η λύση για να φύγει η πικρή γεύση από την κινόα είναι η αντικατάσταση της μιας κούπας νερό με μια κούπα χυμό ανανά. Αφού κάνουμε αυτό, βάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σε 15 λεπτά είναι έτοιμη και η κατανάλωσή της είναι πια πολύ πιο ευχάριστη.

Υπερτραφές από τα μυστικά ομορφιάς.

Εσάνς -Αρώματα τροφίμων.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr