Το συστατικό που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για τους ερεθισμούς από το ξύρισμα

Το συστατικό που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για τους ερεθισμούς από το ξύρισμα

Το συστατικό που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για τους ερεθισμούς από το ξύρισμα
Οι ιδιότητες του, πώς να το χρησιμοποιήσεις και τι να αποφύγεις

“Ξυρίστηκα με το λάθος τρόπο;”, θυμάμαι να ρωτάω τη μαμά μου όταν ανακάλυψα μικρούς ερεθισμούς στα πόδια μου αφού ξυρίστηκα για πρώτη φορά. “Αυτά είναι γρομπαλάκια”, μου είπε, εξηγώντας μου ότι αυτή η μορφή φλεγμονής, που συμβαίνει όταν διαταράσσεται το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους που επιλέγουν να ξυριστούν – και μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε φυτρώνουν τρίχες στο σώμα.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσα άτομα εμφανίζουν γρομπαλάκια από το ξυράφι, οι περισσότεροι έχουν ακούσει συμβουλές και κόλπα για την αποφυγή τους, από πόσες λεπίδες πρέπει να χρησιμοποιούν και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ενυδατική κρέμα. Σε αυτήν την περίπτωση, το έλαιο tea tree ως σπιτική θεραπεία, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, έχει σημαντικά οφέλη.

Γιατί το έλαιο tea tree είναι τόσο δημοφιλές για το δέρμα;
Το καθαρό έλαιο tea tree είναι γνωστό ότι αποτελεί φυσικό αντισηπτικό και χρησιμοποιείται τοπικά για να καταπραΰνει τα εγκαύματα, τα κοψίματα και τα τσιμπήματα εντόμων. Όταν αραιώνεται σωστά, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της φαγούρας της κεφαλής και της ακμής. Λόγω αυτών των αντιφλεγμονώδων και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων, το συγκεκριμένο έλαιο αποτελεί το απόλυτο hack για το ξύρισμα. “Τα εξογκώματα από το ξύρισμα είναι ουσιαστικά περιοχές του δέρματος με φλεγμονή, εξαιτίας των τσακισμένων τριχών, και το έλαιο tea tree είναι γνωστό ότι ηρεμεί τη φλεγμονή και την απολυμαίνει”, λέει ο δερματολόγος Joshua Zeichner.

Είναι το έλαιο tea tree ασαφαλές για τους ερεθισμούς απο το ξύρισμα;
Ενώ μπορεί να λειτουργεί για ορισμένους ανθρώπους, οι ειδικοί εξακολουθούν να απαιτούν προσοχή. “Το έλαιο tea tree μπορεί να προκαλέσει τόσο ερεθιστικές όσο και αλλεργικές αντιδράσεις”, προειδοποιεί η δερματολόγος Hadley King.

Η εφαρμογή υπερβολικά υψηλής συγκέντρωσης θα μπορούσε να καταλήξει σε καταστροφικά αποτελέσματα, γι ‘αυτό προτείνεται να αραιωθεί ή να χρησιμοποιηθεί ως ένα συστατικό μέσα σε ένα σκεύασμα για να μειωθεί η πιθανότητα μιας δερματικής αντίδρασης. “Εάν το επιλέξεις, χρησιμοποίησε το με φειδώ και μόνο στην περιοχή με φλεγμονή”, λέει ο Zeichner.

Είναι επίσης κρίσιμο να θυμάσαι ότι το έλαιο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αν τα εξογκώματα σε πονάνε ή είναι γεμάτα με πύο – σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να επισκεφτείς έναν πιστοποιημένο δερματολόγο.

Πώς να εφαρμόσεις σωστά το έλαιο tea tree
Ανεξάρτητα από το αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, όλοι οι δερματολόγοι προτείνουν να χρησιμοποιήσεις βαμβάκι ή καθαρά άκρα δακτύλων για ακρίβεια, όπως θα έκανες με μια τοπική θεραπεία, μην το απλώσεις όπως θα έκανες με μια λοσιόν σώματος ή έναν ορό. “Αν αναπτυχθεί κνησμός, ευαισθησία ή ερυθρότητα, ξέπλυνε αμέσως και σταμάτησε τη χρήση”, λέει ο δερματολόγος Ted Lain.

Ο Lain προειδοποιεί επίσης ότι εάν χρησιμοποιήσεις το έλαιο στην καθαρή του μορφή, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις μέσα σε λίγους μήνες από την αγορά, κλειστό σε ένα αεροστεγές δοχείο. “Όταν το έλαιο εκτίθεται στον αέρα, εμφανίζεται οξείδωση, πράγμα που οδηγεί σε μεγαλύτερη πιθανότητα ερεθισμού του δέρματος.”

www.womenonly.gr

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr