Γιατί οι άντρες φεύγουν από μια καλή σχέση;

Γιατί οι άντρες φεύγουν από μια καλή σχέση;

Είστε σίγουρη ότι βρήκατε τον ένα και μοναδικό! Έναν σύντροφο που περιμένατε καιρό και ταιριάζετε ιδανικά. Και εκεί που νομίζετε ότι όλα πάνε τέλεια και ότι νιώθετε το ίδιο, η συμπεριφορά του αλλάζει και αρχίζει να απομακρύνεται χωρίς να μπορείτε να καταλάβετε τον λόγο. Μήπως συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω;

Eπιμέλεια: Σοφία Κροκίδα

1. Είναι “φορτωμένος”
Οι άντρες θέτουν στη σχέση τους διαφορετικά όρια απ’ ό,τι οι γυναίκες. Όταν ένας άντρας είναι στη δουλειά, σκέφτεται τη δουλειά. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη ζωή του, επικεντρώνεται στο να το λύσει. Εάν ο σύντροφός σας περνάει μία περίοδο στρες, θέλει να τον βοηθήσετε, αλλά με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που εσείς φαντάζεστε. Για έναν άντρα, η μεγαλύτερη βοήθεια μπορεί να είναι απλά να τον αφήσετε για λίγο στην ησυχία του, ώστε να λύσει τα προβλήματά του μόνος του.

2. Η σχέση σας πέρασε στο επόμενο στάδιο
Στην αρχή της σχέσης, όλα είναι τέλεια. Ο ήλιος λάμπει, τα πουλάκια κελαηδάνε και η σχέση σας είναι μια μόνιμη άνοιξη. Και μετά, η πραγματικότητα σας χτυπάει την πόρτα. Μπορεί να τσακωθείτε για κάτι ανόητο ή να μην μπορείτε να επικοινωνήσετε όπως παλιά. Συνήθως οι αλλαγές αρχίζουν από τον 3ο με 6ο μήνα, και είναι το σημείο που οι περισσότερες σχέσεις χαλάνε. Κάποιες φορές, οι άντρες σταματάνε να επικοινωνούν γιατί δεν μπορούν να συνεχίζουν να το κάνουν με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν στην αρχή για να σας δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό. Και μπορεί εσείς να νομίζετε ότι ο σύντροφός σας απομακρύνεται, αλλά στην πραγματικότητα ίσως απλά πλέον νιώθει πιο οικεία μαζί σας.

3. Έχει αμφιβολίες
Το να ταιριάζετε δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Μπορεί στην αρχή να νομίζετε ότι η σχέση σας θα είναι για πάντα τέλεια, αλλά η αλήθεια είναι πως όσο γνωρίζεστε μεταξύ σας, είναι λογικό να προκύπτουν προβλήματα. Εάν ο σύντροφός σας σκέφτεται σοβαρά το μέλλον σας, επόμενο είναι να τον προβληματίζουν όσα σας κάνουν αταίριαστους.

4. Βλέπει κάποια άλλη
Η πιθανότητα ο σύντροφός σας να ερωτευτεί κάποια άλλη είναι πάντα τρομαχτική. Εάν έχετε όμως μια τέτοια υποψία, το καλύτερο είναι να ηρεμήσετε και να δώσετε βάση στα συναισθήματά σας πριν κάνετε οποιαδήποτε άλλη κίνηση. Σκεφθείτε τι ακριβώς θέλετε, και αν αποφασίσετε πως αξίζει να το προσπαθήσετε, πράξτε λογικά. Βάλτε τις σκέψεις σας σε μία σειρά και μιλήστε του ήρεμα. Με το να εξαγριωθείτε δεν θα βοηθήσετε την κατάσταση, και μπορεί ακόμα και να τον οδηγήσετε στην άλλη γυναίκα.

5. Οι άντρες σκέφτονται και νιώθουν διαφορετικά
Το μυαλό των δύο φύλων διαφέρει. Ο εγκέφαλος των γυναικών έχει σαφώς μεγαλύτερη «καλωδίωση» μεταξύ του αριστερού και του δεξιού ημισφαιρίου, πράγμα που διευκολύνει την επικοινωνία ανάμεσα στη λογική ανάλυση και στη διαίσθηση. Αυτό είναι σημαντικό για τις σχέσεις, καθώς οι άντρες χρειάζονται περισσότερο χρόνο και χώρο να επεξεργαστούν το τι συμβαίνει. Εάν αναρωτιέστε γιατί αργεί να πάρει τηλέφωνο, ή αν βρίσκει λογική λύση σε κάθε πρόβλημα και νομίζετε ότι δεν είναι συναισθηματικός, αυτός είναι ο λόγος. Εάν είναι στρεσαρισμένος και απομακρύνεται, χρειάζεται χρόνο να σκεφτεί εσάς και τα συναισθήματά του και να επιστρέψει με μία λύση. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό, και σίγουρα η πίεση δεν θα τον βοηθήσει!

Τι να κάνετε εάν απομακρύνεται;
Όποιος και να είναι ο λόγος που ο σύντροφός σας κρατάει απόσταση, η αντιμετώπισή σας είναι το κλειδί. Επικεντρωθείτε σε κάτι άλλο πέρα από τη σχέση σας. Κάποιες φορές αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται ένας άντρας για να αφιερωθεί και πάλι σε σας.

Τώρα είναι η ιδανική στιγμή να βρείτε τον εαυτό σας. Περάστε χρόνο με τους φίλους σας, ασχοληθείτε με το αγαπημένο σας χόμπι, αφοσιωθείτε στη δουλειά σας. Κάντε όμορφα πράγματα χωρίς αυτόν. Το να τον κυνηγήσετε και να τον πιέσετε να κάνει πράγματα μπορεί να είναι η πρώτη σας αντίδραση, αλλά θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Παρ’ όλα αυτά θυμηθείτε ότι το να κρατήσετε απόσταση ήταν δική του επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι χώρος και χρόνος. Εάν τον πιέσετε, το πιο πιθανό είναι να τον χάσετε μια για πάντα!

Είναι σημαντικό να το θυμάστε αυτό, όταν νιώθετε ότι σας απορρίπτει κάποιος, ή ότι δεν είναι όσο κοντά σας θα τον θέλατε. Ο νόμος δράση-αντίδραση ισχύει και στις σχέσεις!

www.womanidol.com

Υπερτροφές Αποτοξίνωσης και Αδυνατίσματος απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr