Τα 6 ελαττώματά σου που σε κάνουν πιο ελκυστική

Τα 6 ελαττώματά σου που σε κάνουν πιο ελκυστική

Ως άνθρωποι έχουμε ανασφάλειες και αναγνωρίζουμε (ορισμένες φορές) τα ελαττώματά μας. Γιατί αυτά είναι πως μας κάνουν ελκυστικούς και μοναδικούς. Μερικά ελαττώματα του χαρακτήρα που τελικά… οι άλλοι τα αγαπούν σε σένα.

Ακόμη και με τα ψεγάδια μας, όταν τα δεχόμαστε και πορευόμαστε με αυτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να αγαπήσεις τον εαυτό σου αλλά και να σε αγαπήσουν και οι άλλοι.

Κλαούντια Ντιντάτη

Ποια είναι αυτά τα ελαττώματα του χαρακτήρα που σε κάνουν πιο ελκυστική;

Παθαίνεις εμμονές… εύκολα
Είναι υπέροχο να αγαπάς κάτι έντονα, αλλά όταν σου κοστίζει την υγεία και τις σχέσεις σου, τότε αυτό είναι ένα πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, η εμμονή μπορεί να είναι ισχυρή. Όταν έχεις εμμονή με κάτι, το πιστεύεις με όλη σου την καρδιά κι αν έχει μπει κάτι στο μυαλό σου, θα το πετύχεις με οποιονδήποτε τρόπο.

Ό,τι κι αν είναι άφησέ το να σε οδηγήσει στην επιτυχία.

Είσαι ανοιχτό «βιβλίο»
Μπορεί να είναι προβληματικό όταν μοιράζεσαι πολλές πληροφορίες στα λάθος άτομα, τη λάθος στιγμή. Αλλά όταν χτίζεις μια νέα σχέση ή θέλεις να συνδεθείς με τους άλλους, τότε δεν είναι κακό.

Θεωρίες αναφέρουν πως για να αναπτύξεις την εγγύτητα και την οικειότητα, η ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών σταδιακά είναι άκρως… γοητευτική! Μπορεί να νιώθεις άβολα αρχικά και ευάλωτη αλλά με τον χρόνο γίνεται πιο εύκολο και η σχέση ευδοκιμεί.

Στηρίζεσαι στους άλλους για να υποστηρίξουν τον στόχο σου


Είναι υπέροχο ο καλύτερός σου φίλος να είναι ο εαυτός σου. Αλλά αυτό που είναι ακόμη καλύτερο είναι να έχεις κάποιον που να μπορεί να σε υποστηρίξει και να σε βοηθήσει με αυτά που πιστεύεις και τους στόχους σου.

Οι άνθρωποι συνήθως δεν ζητούν βοήθεια επειδή φοβούνται ότι θα φανούν αδύναμοι, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ότι είναι σημάδι απόλυτης δύναμης! Άφησε τους άλλους να σου δώσουν την υποστήριξη που έχεις ανάγκη.

 

Σου αρέσει το κουτσομπολιό
Σχεδόν όλοι μισούν το κουτσομπολιό. Σίγουρα, ορισμένα είδη κουτσομπολιού μπορεί να είναι επιβλαβή, αλλά οι μελέτες υποστηρίζουν το αντίθετο.

Ορισμένοι τύποι κουτσομπολιού τείνουν να σώζουν τους ανθρώπους από το να πληγωθούν, καθώς τους προειδοποιούν για διάφορες καταστάσεις ή ακόμη και «επικίνδυνους» ανθρώπους.

Το κουτσομπολιό μπορεί να φαίνεται ανούσιο, αλλά μπορεί να φανεί και χρήσιμο όταν θέλεις να προστατεύεσεις κάποιον δικό σου.

Υποστηρίζεις τον εαυτό σου με κάθε τρόπο
Μερικές φορές δεν θέλεις να συναντήσεις ανθρώπους, να κάνεις μια συγκεκριμένη δουλειά, να μετακομίσεις σε άλλη πόλη, να πεις «ναι»… γιατί θέτεις σε προτεραιότητα τον εαυτό σου.

Το καλύτερο πράγματα που μπορείς να έχεις είναι ο χρόνος σου και όχι τα χρήματά σου. Είσαι μερικές φορές αγενής ή φαίνεσαι κακός αν κάποιος δεν αξίζει την ενέργεια και τον χρόνο σου. Και η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς πάντα να τους ευχαριστείς όλους. Έτσι είναι η ζωή!

Έχεις τον δικό σου ρυθμό
Οι άνθρωποι συχνά βιάζονται να κάνουν πράγματα. Πηγαίνουν σε αμέτρητα πάρτι, μιλούν με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν κλπ. Εσύ δεν μπορείς να ακολουθήσεις αυτόν τον ρυθμό. Θέλεις να απολαμβάνεις τη ζωή και το κάνεις με τον δικό σου ρυθμό.

Επικεντρώνεσαι στο να μιλάς με τους ανθρώπους που θέλεις, να κάνεις συγκεκριμένη δουλειά και να εργάζεσαι με τον καλύτερο τρόπο για να πετύχεις αυτό που θέλεις.

ipop.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr