8 μυστικά ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα κατευθείαν από την Κορέα

8 μυστικά ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα κατευθείαν από την Κορέα

Στην Κορέα οι γυναίκες δίνουν προτεραιότητα στην υγεία της επιδερμίδας τους και εμείς ακολουθούμε κάθε Κ-beauty μυστικό για να λάμψουμε από υγεία.

Φώτο: bambidoesbeauty
1. Για να απομακρύνεις κάθε ίχνος μακιγιάζ, σκόνης και ρύπων από την επιδερμίδα σου είναι απαραίτητο να κάνεις καλό καθαρισμό. Στην Κορέα η τεχνική του double cleansing θεωρείται must για καθαρή επιδερμίδα. Ξεκίνα με ένα καθαριστικό με βάση κάποιο έλαιο και στην συνέχεια επίλεξε ένα cleanser που κάνει αφρό ώστε να καθαρίσουν σε βάθος οι πόροι.

2. Μελέτησε τα συστατικά των προιόντων που εμπιστέυεσαι καθημερινά και εντόπισε αυτά που πιθανόν ευθύνονται για τις ατέλειές στην επιδερμίδα σου. Φρόντισε πάντα να χαρίζεις στο δέρμα σου την ενυδάτωση που χρειάζεται μελετώντας επίσης την σωστή σειρά με την οποία πρέπει να χρησιμοποιούνται.

3. Όπως και στο στυλ έτσι και στο skincare το layering είναι must. Επιλέγοντας προιόντα που “συνεργάζονται” μεταξύ τους θα κάνεις τους καλύτερους συνδυασμούς και θα χτίσεις μια εξατομικευμένη ρουτίνα που ανταποκρίνεται πλήρως στις δικές σου ανάγκες.

4. Στην Κορέα γνωρίζουν ότι η καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα είναι συνδεδεμένη με την σωστή διατροφή και την καλή λειτουργία του εντέρου. Έτσι ολοένα περισσότερες επιλέγουν να προσθέσουν στην διατροφή τους κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής και προβιοτικά που βοηθούν το σώμα και συνεπώς την επιδερμίδα να λειτουργεί σωστά.

5. Οι γυναίκες στην Κορέα γνωρίζουν ότι η απολέπιση είναι ζωτικής σημασίας αλλά επιλέγουν στρατηγικά τα σημεία. Παρατηρούν την επιδερμίδα τους και εντοπίζουν σε ποια σημεία αισθάνονται ξηρότητα ή λιπαρότητα και φροντίζουν πάντα να να κάνουν ήπιες κινήσεις για να αποφύγουν τους ερεθισμούς.

6. Το μασαζ προσώπου θεωρείται must και πολλές γυναίκες δηλώνουν ότι τις έχει βοηθήσει να δείχνουν νεότερες. Με έξυπνες και εξειδικευμένες κινήσεις βοηθούν το λεμφικό σύστημα, τονώνουν τους μύες του προσώπου και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οξυγόνου στα κύτταρα.

7. Οι γυναίκες στην Κορέα αφήνουν πια στην άκρη τα jade rollers με τους λίθους quartz και κάνουν στροφή σε LED μάσκες προσώπο. Αυτές βοηθούν στην βελτίωση της όψης της επιδερμίδας, στην παραγωγή κολλαγόνου και στην καταπολέμηση της ακμής χάρη στο μπλε ή το κόκκινο φώς.

8. Οι γυναίκες στην Κορέα αντιμετωπίζουν ολιστικά την ομορφιά τονίζοντας ότι εφόσον πρόκειται για το μεγαλύτερο όργανο του σώματος οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε ως κομμάτι της γενικότερη υγείας του οργανισμού μας. Ενώ στον Δυτικό κόσμο έχουμε την τάση να συσχετίζουμε την περιποίηση της επιδερμίδας μας με το αισθητικό αποτέλεσμα, στην Κορέα αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Το ιδανικό πρώτο βήμα για να αντιγράψεις το Korean beauty: Να κάνεις αργά κάθε βήμα της skin care ρουτίνας σου αντιμετωπίζοντας την ως την ιδανική ευκαίρία για χαλάρωση και ξεκούραση.

elle.gr

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr