Βροχή και κρύο; 4 τροφές που πολεμούν ιούς και μικρόβια

Βροχή και κρύο; 4 τροφές που πολεμούν ιούς και μικρόβια

Οι ιώσεις την περίοδο αυτή στήνουν χορό. Ιδού 4 τροφές που βοηθούν να μείνεις μακριά από ιούς και μικρόβια.

Όσο οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, και το κρύο και η βροχή μάς ταλαιπωρούν, τόσο ευκολότερο είναι να κολλήσεις ιούς και μικρόβια. Ωστόσο, αν θωρακίσεις σωστά τον οργανισμό σου θα καταφέρεις να βγεις αλώβητη από το κρύο. Δες παρακάτω 4 τροφές που πολεμούν ιούς και μικρόβια που σίγουρα πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου.

Γράφει: Shape.gr

4 τροφές που πολεμούν ιούς και μικρόβια:

Brazil nuts
Με 33 θερμίδες και μόλις 3 γραμμάρια λιπαρά, ένα πακέτο brazil nuts περιέχει περισσότερη από την προτεινόμενη ημερήσια κατανάλωση ποσότητα σεληνίου, ενός μεταλλικού στοιχείου που περιορίζει τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Μανιτάρι
Ορισμένες ποικιλίες του, ιδιαίτερα τα shitake, reishi και maitake, περιέχουν ισχυρά πολυσακχαρίδια – σύμπλοκα σακχάρων που αυξάνουν τα επίπεδα των λευκών κυττάρων και με ισχυρή δράση έναντι των μολύνσεων.

Κόκκινη πιπεριά
Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές προσφέρει 190 mg βιταμίνης C -πάνω από τη διπλάσια ποσότητα που εντοπίζεται σε 1 πορτοκάλι-, η οποία επίσης αυξάνει τα επίπεδα των λευκών κυττάρων.

Σκόρδο
Είτε λιωμένο είτε ψιλοκομμένο, το φρέσκο σκόρδο περιέχει μια ουσία που ονομάζεται αλλικίνη, η οποία θεωρείται ότι έχει αντιβιοτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.
Μικρόβια στο γυμναστήριο: Έτσι θα τα κρατήσεις μακριά σου!

www.shape.gr

Γανόδερμα. Το μανιτάρι της αθανασίας.

Μείγμα Βοτάνων «Εχινάκεια»

Αστράγαλος .. Για χημειοθεραπείες.Γερό ανοσοποιητικό

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

Δισκία Κανέλας Κεϋλάνης

Διαβάστε ακόμα