Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στα social media

Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στα social media

Κι όμως, υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στα social media καθώς ορισμένη συμπεριφορά θεωρείται απαράδεκτη, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Τα social media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας εδώ και μια δεκαετία περίπου. Αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας, της επικοινωνίας, της εργασίας αλλά και της διασκέδασής μας. Κι όταν κάτι δεν μας αρέσει, υπάρχει πάντα η επιλογή να μην το βλέπουμε. Unfriend, unfollow ακόμη και block!

Αυτή η επιλογή υπάρχει καθώς στην διαδικτυακή, όπως και στην πραγματική ζωή, δεν υπάρχει πάντα πρωτόκολλο για το τι μπορεί να πει ή να κάνει κάποιος. Η συμπεριφορά κάποιων χρηστών, όμως, μπορεί να ενοχλήσει ή και να προσβάλει κάποιον άλλον.

Τι κάνουν λοιπόν οι χρήστες στα social media που δεν θα έπρεπε;

Σύμφωνα με το Influence.co, μια παγκόσμια πλατφόρμα influencer marketing, σχεδόν το 91% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το bullying σε άλλους μέσω σχολίων είναι η πιο ακατάλληλη συμπεριφορά στα social media.

Ακόμη, το ρατσιστικό περιεχόμενο θεωρείται από το 89% απαράδεκτο, τα fake news από το 88%, τα passive-aggressive σχόλια για κάποιον που δεν κατονομάζεται από το 78% και οι υπερβολικές πληροφορίες για την ζωή τους από το 77%.

Αυτό που παρουσίασε ενδιαφέρον ήταν το ότι, ενώ μόνο το 20% θεώρησε ακατάλληλες τις πολιτικές απόψεις, το πολιτικό περιεχόμενο παραμένει ένας από τους top λόγους που κάποιος κάνει unfollow ή unfriend κάποιον online.

Άλλες συμπεριφορές που κάνουν τους χρήστες να σβήσουν ή να μπλοκάρουν κάποιον είναι το υπερβολικό ποστάρισμα, οι ρατσιστικές δημοσιεύσεις και η επιθετική γλώσσα.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Υαλουρονικό οξύ τζελ

 

Διαβάστε ακόμα

Διαβάστε ακόμα