Mήπως πιάνεις που και που τον εαυτό σου να αγγίζει το στήθος του φαινομενικά χωρίς λόγο;
Τελικά υπάρχει αιτία που το κάνεις κι ας μην το γνώριζες
Έλενα Φάκου από την ΕΛΕΝΑ ΦΑΚΟΥ 30/10/2019 13:15

(Photo by Christopher Polk/Getty Images for Clear Channel)

FacebookTwitterPinterestMessengerWhatsApp
Έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να αγγίζει το στήθος του χωρίς όμως να συντρέχει σεξουαλικός λόγος; Έτσι απλά δηλαδή, όπως μπορεί να αγγίξεις ένα άλλο σημείο του σώματός σου, να αγγίζεις τον έναν ή και τους δυο μαστούς σου; Αν το σκεφτείς καλά μάλλον θα καταλήξεις πως ναι, σου έχει συμβεί να το κάνεις σχεδόν υποσυνείδητα.

Θέλουμε να σε ενημερώσουμε ότι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες και έχει συγκεκριμένη αιτία την οποία θα αναλύσουμε παρακάτω:

Η επιστήμη έχει απάντηση και γι αυτό: Όταν το χέρι σου ακουμπάει το στήθος σου, ερεθίζει κάποια νεύρα τα οποία δειγείρουν την περιοχή του εγκεφάλου η οποία εκκρίνει οξυτοκίνη, την καλή αυτή ορμόνη η οποία συνδέεται με συναισθήματα όπως η χαλάρωση και η ασφάλεια σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο Meghan Jablonski, PhD.

Επομένως δεν είναι καθόλου παράξενο να θέλεις να αγγίζεις τα στήθη σου χωρίς να συντρέχει σεξουαλική διέγερση: Σύμφωνα λοιπόν με την ειδική στη γλώσσα του σώματος Blanca Cobb, το στήθος είναι ένα πολύ προσβάσιμο σημείο του σώματος καθώς μπορεί να το πιάσει μια γυναίκα με το χέρι της εύκολα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Όταν είμαστε χαλαρές αν προσέξετε τα δάχτυλά και οι παλάμες μας ελαφρώς κουλουριάζουν. Πράγμα που σημαίνει ότι ένα ζευγάρι κουλουριασμένα χαλαρά χεράκια αναζητούν την τέλεια ζεστή φωλίτσα που δεν είναι άλλη από το στήθος μας. Αναλογιστείτε πόσες φορές έχετε βάλει τα χαλαρά σας χέρια στο στήθος σας και είστε ήρεμες: αυτό ακριβώς εννοούμε. Επομένως, το να κρατάει μια γυναίκα το στήθος της είναι μια υπερ δύναμη κατά του άγχους και μπορείς να το κάνεις κάθε φορά που το αισθάνεσαι.

www.marieclaire.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr