Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Εκτός από γευστική είναι και υγιεινή. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, χάρη το μαρούλι που περιέχει η Ceasar μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό ενάντια στη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς, όσοι καταναλώνουν καθημερινά πάνωαπό δύο πιάτα σαλάτας με σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, ρόκα, σπανάκι, αντίδια), διατηρούν τη μνήμη τους για 5 επιπλέον χρόνια, συγκριτικά με εκείνους που δεν υιοθετούν τη συγκεκριμένη διατροφική συνήθεια. Ιταλική σαλάτα μνήμη Ceasar

Στην έρευνα, η οποία διήρκεσε 5 χρόνια, μετείχαν 3.700 ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών. Όσοι κατανάλωναν καθημερινά τρία πιάτα λαχανικών, είχαν 40% πιο αργό ρυθμό απώλειας της μνήμης σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν ούτε μια ολόκληρη σαλάτα την ημέρα. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό οφείλεται στη βιταμίνη Ε και άλλα αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από τη φθορά την πνευματική λειτουργία. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα ευρήματά τους ισχύουν και για τους νεότερους ενήλικες.

Αυτό το ήξερες;
Η σαλάτα του καίσαρα μια από τις πιο διάσημες και απολαυστικές σαλάτες στον κόσμο, οφείλει την ονομασία της σε έναν Ιταλό chef, στον Caesar Cardini ο οποίος μετά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο μετανάστευσε στις ΗΠΑ και δημιούργησε μια οικογενειακή επιχείρηση στα σύνορα με το Μεξικό.

www.worldsecrets.gr

Γκίνγκο Μπιλόμπα διορθώνει τις αρτηρίες ρυθμίζει ζάχαρο ενισχύει την μνήμη!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr