Βότανα για την αντιγήρανση του προσώπου

Βότανα για την αντιγήρανση του προσώπου

Η καλύτερη θεραπεία για το πρόσωπο είναι τα βότανα της φύσης, τα οποία σε αντίθεση με τις κρέμες εμπορίου δεν αφήνουν χημικά κατάλοιπα στο δέρμα. Κάλλιστα λοιπόν, μπορούμε να έχουμε καλλυντικά προϊόντα περιποίησης τα οποία κοστίζουν ελάχιστα, απορροφώνται εύκολα από το δέρμα, βοηθούν στην κυτταρική αναγέννηση, έχουν αντιγηραντική δράση, βοηθούν στη διατήρηση του κολλαγόνου. Αληθεύει, ότι κανένα προϊόν μαζικής παραγωγής δεν μπορεί να συγκριθεί με τα φυσικά βότανα για το πρόσωπο, ούτε ποιoτικά, ούτε στην τιμή.

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου

Τα αντιγηραντικά βότανα μπορούν να σας βοηθήσουν να νικήσετε την μάχη κατά της πρόωρης γήρανσης διατηρώντας μια νεανική επιδερμίδα προσώπου απαλλαγμένη από τα σημάδια του χρόνου όπως ρυτίδες ηλικίας, ρυτίδες έκφρασης, λεπτές γραμμές, κηλίδες, δυσχρωμίες,

Για αυτό και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα αντιγηραντικά βότανα για το πρόσωπό σας.

Δεντρολίβανο

Το δενδρολίβανο είναι ένα αντιγηραντικό βότανο που βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας της υγρασίας του δέρματος ενώ είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των ρυτίδων, αφού προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από τις εξωτερικές επιθέσεις και βοηθά στην ανάπτυξη του κολλαγόνου στο δέρμα.

Αλόη

Την αλόη μπορείτε να τη φυτέψετε στον κήπο σας, ή σε μία γλάστρα. Η αλόη περιέχεται σε πολλά καλλυντικά περιποίησης προσώπου. Ο παχύς χυμός που περιέχει θρέφει και τονώνει την επιδερμίδα, ενώ βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση των ρυτίδων. Αφού έχετε καθαρίσει το πρόσωπό σας, εφαρμόζεται το φυσικό χυμό αλόης, τον οποίο αφήνετε να δράσει για κάποιες ώρες. Αφού ξεπλύνετε, το δέρμα σας θα είναι λείο και μαλακό.

Καλεντούλα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λάδι καλέντουλας που εξάγεται με εκχύλιση από τα άνθη του φυτού, που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και καροτενοειδή, ουσίες με ευεργετικές για το δέρμα ιδιότητες. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αποξηραμένη και φρέσκια καλεντούλα.

Η εφαρμογή της καλεντούλας στο πρόσωπο βοηθά στην καταπολέμιση των ρυτίδων αφού διεγείρει τα κύτταρα της επιδερμίδας καθώς και στην καταπολέμηση της ακμής. Εάν χρησιμοποιήσουμε την αποξηραμένη καλεντούλα, βάζουμε ένα κουταλάκι αυτής σε ένα μπρίκι με βραστό νερό, το οποίο αφήνουμε να κρυώσει. Εμποτίζουμε ένα βαμβάκι μέσα στο νερό καλεντούλας και εφαρμόζουμε στο πρόσωπο.

Χαμομήλι

Το εκχύλισμα χαμομηλιού βοηθά πολύ στα πρησμένα μάτια. Αφού βράσουμε το χαμομήλι, το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα εμποτίζουμε δύο βαμβάκια τα οποία τοποθετούμε σε κλειστά μάτια για μερικά λεπτά.

Καρύδα

Το λάδι καρύδας απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα, ενώ συμβάλει στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Επίσης το λάδι καρύδας “απολεπίζει” το εξωτερικό στρώμα του δέρματος κάνοντας το δέρμα πιο λείο. Βάλτε λίγο λάδι καρύδας στα δάχτυλά σας και κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας τρίβοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις.

Αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο έχει πολλές εφαρμογές σε καλλυντικά προϊόντα. Μάλιστα σε συνδυασμό με μέλι, μπορεί να κάνει ένα πολύ καλό Lip Balm. Για σκασμένα χείλη, λιώστε μισή κουταλιά της σούπας κερί μελισσών μαζί με 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο, μετά προοσθέστε μια κουταλιά μέλι και σβήστε τη φωτιά μόλις λιώσει το μέλι. Όταν το μείγμα κρυώσει ελαφρώς προσθέστε τρεις σταγόνες φυσικό χυμό λεμονιού. Αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα δοχείο με καπάκι.

www.flowmagazine.gr

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Αμυγδαλέλαιο των 100ml απο τα μυστικά ομορφιάς.

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

Καλλυντικό Έλαιο Καρυδας των100 ml

Βότανο καλέντουλα απο τα μυστικά ομορφιάς.

Έλαιο καλέντουλας απο τα μυστικά ομορφιάς.

Τζελ αλόης απο τα μυστικά ομορφιάς.

Αλόη.Το φυτικό κολλαγόνο με την βιταμίνη A.

Αλόη έλαιο. Έλαιο βελούδου.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr