Τα καλύτερα βότανα που αδυνατίζουν

Τα καλύτερα βότανα που αδυνατίζουν

Τα βότανα αποτελούν το πλέον κατάλληλο συμπλήρωμα για μια ισορροπημένη διατροφή, δίνοντας στον οργανισμό μας την ανάλογη ευεξία και εφοδιάζοντάς τον με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Ο Ιπποκράτης υποστήριζε πως η τροφή μπορεί να γίνει και φάρμακο. Από την αρχαιότητα, ο ρόλος των βοτάνων είναι γνωστός για τη συμβολή τους στην υγεία του ανθρώπου. Εκτός από τις θεραπευτικές και φαρμακευτικές τους ιδιότητες γνωστός είναι και ο ρόλος των βοτάνων στην απώλεια βάρους. Μερικά από τα βότανα που μας βοηθούν στην ρύθμιση του μεταβολισμού και στην απώλεια βάρους είναι τα παρακάτω:

Συντάκτης: Φλώρα Καρρά

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Το φασκόμηλο βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, είναι διουρητικό και αρωματικό και η κατανάλωση ροφήματος πρωί, μεσημέρι, βράδυ, πριν από το φαγητό συμβάλλει στη σωστή απώλεια βάρους.

ΜΕΝΤΑ

Η μέντα είναι αρκετά διουρητική και ιδανική για όσους ταλαιπωρούνται από κατακράτηση υγρών. Η μέντα μπορεί να καταναλωθεί ως αφέψημα, αλλά και τα φύλλα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο τσάι ή σε άλλα ροφήματα.

ΦΥΤΟΛΑΚΑ

Τα φύλλα της φυτολάκας έχουν λιποδιαλυτική δράση και βοηθούν τα άτομα με έντονο πρόβλημα τοπικού πάχους. Καταναλώνεται ως έγχυμα. Ακόμη, μπορείτε να το συναντήσετε σε φαρμακεία με ομοιοπαθητικά σκευάσματα, σε πόσιμη μορφή.

Συνίσταται η κατανάλωσή του ως 3 φορές ημερησίως.

ΑΨΙΘΙΑ

Η αψιθιά συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και το μεταβολισμό των σακχάρων του οργανισμού. Καταναλώνεται ως έγχυμα, βάζοντας 1-2 κουταλάκια αψιθιάς σε 1 φλυτζάνι βραστού νερού.

ΙΒΙΣΚΟΣ

Ο ιβίσκος, γνωστός από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες είναι κατάλληλος και για την δυσκοιλιότητα, αλλά συντελεί ακόμη στον καλύτερο μεταβολισμό σακχάρων, πρωτεϊνών και λιπιδίων, βοηθώντας στην σωστή απώλεια βάρους.

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ

Η σπιρουλίνα ενδείκνυται για την καταπολέμηση της βουλιμίας. Ως ρόφημα δε φημίζεται για την ευχάριστη γεύση του. Ωστόσο μπορείτε να το βρείτε σε μορφή κάψουλας και σε σκόνη.

ΣΗΜΥΔΑ

Τα φύλλα της σημύδας βοηθούν τον οργανισμό στην καύση του λίπους, αλλά και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

ΠΙΚΡΑΛΙΔΑ Ή ΤΑΡΑΞΑΚΟ

Το ταραξάκο έχει πολύπλευρη δράση, καθώς βοηθά τον οργανισμό στο να μεταβολίζει τα σάκχαρα και τα λίπη, αλλά επιπλέον ρυθμίζει τα επίπεδα της όρεξης και συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του ήπατος.

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

Η τσουκνίδα είναι υψηλή σε θρεπτικότητα, περιέχει μεγάλη ποσότητα χλωροφύλλης, μεταλλικών στοιχείων και αντιοξειδωτικών βιταμινών Α και C.

Καθαρίζει το αίμα και ενισχύει τη λειτουργία του ήπατος και των νεφρών και επιπλέον συντελεί στην απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

ΤΣΑΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι το τσάι με τζίντζερ είναι αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους. Το τζίντζερ με βότανα και εσπεριδοειδή συντελεί στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και μας δίνει ένα αίσθημα κορεσμού.

Σύμφωνα με θεωρίες των θιβετιανών μοναχών, το τζίντζερ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει το μεταβολισμό.

Φυτολάκα

Βότανο Τσουκνίδα η Ευεργετική και Αγαπημένη του Ιπποκράτη απο τα μυστικά ομορφιάς!

Ρίζα ταραξάκο.

Αψιθιά ή Αρτεμισία

Βότανο- Ιβίσκος

Έλαιο- Iβίσκος το φυσικό δραστικό AHA που κάνει μπότοξ.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr