Όταν Εκείνος Είναι Πολύ Πιο Νέος

Όταν Εκείνος Είναι Πολύ Πιο Νέος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γυναίκες έχουν αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες. Έχουν γίνει πιο ώριμες, πιο ανεξάρτητες, φροντίζουν περισσότερο τον εαυτό τους και έτσι μπορούν να επιλέγουν το σύντροφό τους μέσα από μία μεγαλύτερη ηλικιακή ψαλίδα σε σχέση με το παρελθόν. Στο νεότερο άντρα, βρίσκουν περισσότερη ζωντάνια και ενθουσιασμό για τη ζωή, αλλά ταυτόχρονα και λιγότερο ανταγωνισμό: εκείνος αποδέχεται χωρίς κανένα πρόβλημα ή κόμπλεξ ότι η παρτενέρ του είναι επιτυχημένη στη δουλειά της και φτασμένη στη ζωή της. Το αποτέλεσμα; Μία σχέση πολύ διεργετική, αλλά την ίδια στιγμή πιο χαλαρή.

Ωστόσο. Το σύνηθες πρόβλημα που παρατηρείται σε τέτοιες σχέσεις είναι το γεγονός ότι η γυναίκα ακούει το βιολογικό της ρολόι να χτυπά δυνατά, ενώ ο νεαρός σύντροφός της δεν αισθάνεται ακόμα αρκετά ώριμος για το επόμενο βήμα. Ή εκείνος γίνεται επίμονος λόγω του υπέρμετρου ενθουσιασμού του, τη στιγμή που εκείνη δεν θέλει να χάσει την ελευθερία της. Υπάρχουν όμως κι άλλα εμπόδια που μπορεί να σαμποτάρουν τη γαλήνη μιας τέτοιας σχέσης. Και έχουν σχέση με το σεξ, την ανάγκη κυριαρχίας, την κριτική του περίγυρου. Όμως, με τη σωστή στάση, όλα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν.

1. ΣΕΞ

Όταν γίνεται ο μόνος λόγος ύπαρξης της σχέσης:
Κάτω από τα σεντόνια, η διάφορα ηλικίας πυροδοτεί το πάθος των δυο παρτενέρ, καθότι συνδυάζονται μοναδικά οι φαντασιώσεις τους. Η έμπειρη γυναίκα που παίρνει τα ηνία του έρωτα, αποτελεί μέρος των ερωτικών φαντασιώσεων ενός νεαρού άντρα. Την ίδια στιγμή, εκείνη ταυτίζεται με την εικόνα της μητέρας, που αποτελεί πηγή ζωής και γονιμότητας, κι έτσι αυτή η σχέση τονώνει τη θηλυκότητα της.

Δυνατά σημεία:
Ο άντρας αγγίζει το αποκορύφωμα των σεξουαλικών του επιδόσεων πρίν τα 30 του, ενώ η γυναίκα ανάμεσα στα 30-40 της χρόνια. Σε σωματικό επίπεδο λοιπόν, αυτή η σχέση αποτελεί τον τέλειο σεξουαλικό συνδυασμό. Γιατί διαφορετικά, σε μία πιο συμβατική σχέση, όταν η γυναίκα αρχίζει να ξέρει τι θέλει στο κρεβάτι, ένας συνομήλικος ή μεγαλύτερός της άντρας αρχίζει να ξεμένει από δυνάμεις και ερωτικό ενθουσιασμό.

Αδύναμα σημεία:
Ο κίνδυνος που υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση, είναι να υπερτιμηθεί η αξία του σεξ και το ζευγάρι να μείνει σε αυτό. Μπορεί η διαφορά ηλικίας να ξυπνάει τις αισθήσεις, όμως το πάθος κάποια στιγμή υποχωρεί αναπόφευκτα και έτσι αν δεν στηρίζει τίποτα άλλο τη σχέση, τότε το στόρι λαμβάνει τέλος. Κι αυτό γιατί, παρά την κορύφωση του πάθους, συχνά ο άντρας γύρω στα 18-25 θέτει το σεξ σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τους φίλους του… ή το ποδόσφαιρο. Είναι αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν “ανικανότητα λόγω αδιαφορίας”. Με λίγα λόγια, δεν είναι ότι δεν μπορεί, αλλά έχει αλ­λού το μυαλό του. Ιδίως αν η παρτενέρ του επιμένει να έχει τον κυρίαρχο ρόλο στο κρεβάτι: μακροπρόθεσμα, ακόμα και ο πιο αχόρταγος για εμπειρίες 20άρης θα κουραστεί με μία ερωμένη που θέλει να οδηγεί πάντα εκείνη το παιχνίδι.

Λύση:
Ξεκαθαρίζοντας τους στόχους σας. Αν η σχέση σας βασίζεται μόνο στο καλό σεξ, αναρωτηθείτε αν σας αρκεί αυτό. Συνειδητοποιώντας βέβαια ότι σε αυτήν την περίπτωση, θα έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο. Και προσοχή: θα πρέπει να προσέξετε να μην δοθείτε και δεθείτε πολύ, για να πονέσετε όσο το δυνατόν λιγότερο όταν θα έρθει το τέλος.

Μπορεί η διαφορά ηλικίας να ξυπνάει τις αισθήσεις, όμως το πάθος κάποια στιγμή υποχωρεί αναπόφευκτα και έτσι αν δεν στηρίζει τίποτα άλλο τη σχέση, τότε το στόρι λαμβάνει τέλος.

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΣΧΕΔΙΑ
Είναι πιο δύσκολα να πραγματοποιηθούν;
Εκείνος; Ψάχνει μία μαμά. Εκείνη; Προσπαθεί να σταματήσει το χρόνο. Όπως εξηγούν οι ψυχολόγοι, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αλλάξει τα πράγματα στον τομέα των σχέσεων και στα κίνητρα που υπάρχουν πίσω από την απόφαση ενός ζευγαριού να είναι μαζί. Παλιότερα, ένα ζευγάρι παντρευόταν επειδή ήθελε να κάνει οικογένεια. Σήμερα, επιλέγει να είναι μαζί επειδή είναι ερωτευμένο. Πλέον, η σχέση βασίζεται καθαρά στα έντονα συναισθήματα και την επιθυμία οικειότητας, και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη χρονολογία που αναγράφεται στην ταυτότητα του παρτενέρ του.

Δυνατά σημεία:
Η ιδανική σχέση απαιτεί συνενοχή και ενότητα, και η διαφορετικότητα των δύο παρτενέρ – ακόμα και σε επίπεδο ταυτότητας – αυξάνει τις πιθανότητες δημιουργίας μιας σχέσης ισορροπημένης και πλούσια5 σε εμπειρίες. Στην προκειμένη περίπτωση, η μεγαλύτερη γυναίκα βάζει τη σταθερότητα, ενώ ο νεότερος άντρας τον ενθουσιασμό. Και με έναν μικρότερο σύντροφο, η γυναίκα μπορεί να ζήσει μία σχέση ισότητας: χωρίς το άγχος της κυριαρχίας.

Αδύναμα σημεία:
Το αίσθημα αβεβαιότητας για το μέλλον και η αδυναμία να φανταστούν τη ζωή τους μετά από 10-20 χρόνια, μπορεί να εμποδίσουν τους δύο συντρόφους να κάνουν σχέδια μαζί. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό η μάχη για την κυριαρχία να ξεσπάσει μόλις αλλάξουν οι ρόλοι των δύο παρτενέρ. Για παράδειγμα, μετά τη γέννηση ενός παιδιού, ο άντρας και η γυναίκα γίνονται πατέρας και μητέρα, και αναλαμβάνουν αντίστοιχα το κομμάτι της αυταρχικότητας και της τρυφερότητας. Αν όμως σε αυτή τη σχέση, παραμένει η γυναίκα να είναι ο “κουβαλητής” του σπιτιού, τότε είναι πιθανό να διαταραχτούν οι ισορροπίες.

Λύση:
Αν κάθεστε και σκέφτεστε συνέχεια πώς θα είστε σε 20 χρόνια, τότε σίγουρα δεν μπορείτε να χαρείτε το σήμερα, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι η δυσκολία πραγματοποίησης σχεδίων δεν ισχύει μόνο στη δική σας περίπτωση, αλλά σε όλες τις σχέσεις. Για παράδειγμα, η έλλειψη μιας σταθερής δουλειάς δημιουργεί συχνά ανασφάλεια για το μέλλον ακόμα και στις σχέσεις συνομήλικων συντρόφων, θυμηθείτε ότι για να κρατήσει μία σχέση, χρειάζονται κοινές προσπάθειες και υπευθυνότητα. Στοιχεία που φυσικά δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία.

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
Μην απαιτείτε να κάνετε τα πάντα μαζί με το σύντροφο σας. Είναι σημαντικό να συμμαχείτε απέναντι στους τρίτους, όμως θα πρέπει και να σέβεστε ο ένας το χώρο του άλλου. Αυτό φυσικά ισχύει για κάθε σχέση, όμως για τη δική σας είναι ζωτικής σημασίας.
Οι κριτικές δεν είναι πάντα θετικές:
Παρά το γεγονός ότι στη σημερινή εποχή υπάρχουν πιο “προχωρημένες” αντιλήψεις, είναι πιθανό να ακουστούν από φίλους και συγγενείς απόψεις όπως “καλά, τόσοι άντρες υπάρχουν, έπρεπε να διαλέξει έναν με τα μισά της χρόνια;” ή “αυτές οι σχέσεις είναι καταδικασμένες εξ αρχής”. Με λίγα λόγια, κρίνεται ακόμα “περίεργη” μία σχέση όπου η γυναίκα είναι πολύ μεγαλύτερη από τον άντρα, τη στιγμή που το ακριβώς αντίθετο θεωρείται φυσιολογικό. Γιατί; Η ηλικία ενισχύει την αντρική αυταρχικότητα, ενώ για τη γυναίκα αποτελεί παράγοντα αδυναμίας. Τη στιγμή που η δύναμη ενός άντρα κρίνεται από τη δουλειά και την οικονομική του κατάσταση (“όσο πιο μεγάλος είναι, τόσο πιο καταξιωμένος και άρα τόσο πιο πολλά λεφτά βγάζει”), η δύναμη της γυναίκας συνδέεται με το σώμα και την ομορφιά της, τα οποία τείνουν να φθείρονται με το χρόνο.

Δυνατά σημεία:
Η πρόκληση να αποδείξει το ζευγάρι ότι θέλει και μπορεί να μείνει μαζί, κάνει τη σχέση του πιο δυνατή. Το μότο “εμείς οι δύο ενάντια σε όλους τους άλλους”, συχνά λειτουργεί γιατί το ζευγάρι μπαίνει στη διαδικασία να αποδείξει ότι έχει δίκιο. Κι αν τελικά αυτή η σχέση κρατήσει, τότε από κοινωνικής πλευράς υπάρχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: καθότι οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άντρες, στην προκειμένη περίπτωση η γυναίκα έχει μεγάλες πιθανότητες να έχει το σύντροφο της παρέα ακόμα και στα βαθιά γηρατειά. Ακούγεται κυνικό; Είναι όμως η πραγματικότητα!

Αδύναμα σημεία:
Σήμερα, ανάμεσα σε έναν 30αρη και μία 40άρα που φροντίζει τον εαυτό της, δεν είναι και τόσο τρανταχτή η εξωτερική διαφορά. Το πρόβλημα λοιπόν για το συγκεκριμένο ζευγάρι δεν είναι να τα βγάλει πέρα με μία γενική “κατακραυγή”, αλλά με τους κοντινούς του ανθρώπους: τους συγγενείς, τους φίλους, τα αγαπημένα πρόσωπα. Τα σχόλια αυτών των ανθρώπων είναι αυτά που μπορεί να βλάψουν την εν λόγω σχέση.

Λύση:
Με υπομονή και ανεκτικότητα: χαμογελώντας απέναντι στις παροτρύνσεις της μητέρας σας να βρείτε κάποιον στην ηλικία σας και παρουσιάζοντας χωρίς εντάσεις τη δική σας άποψη στη σκεπτική φίλη σας που δεν μπορεί να καταλάβει τι βρήκατε σε έναν νεότερο άνδρα. Και φυσικά συνεχίζοντας να ζείτε τη ζωή σας γαλήνια. Το σημείο αφετηρίας σας θα πρέπει να είναι ένα και μόνο ένα: η πίστη στις επιλογές σας. Όταν αποφασίζετε κάτι, κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί φυσικά ότι αυτό είναι το σωστό. Αρκεί λοιπόν να νιώθετε μέσα σας ότι αυτό είναι το σωστό για σας!

Το μότο «εμείς οι δύο ενάντια σε όλους τους άλλους», συχνά λειτουργεί γιατί το ζευγάρι μπαίνει στη διαδικασία να αποδείξει ότι έχει δίκιο.

ygeiaevexia.gr

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr