Το μυστικό για βελούδινη επιδερμίδα

Το μυστικό για βελούδινη επιδερμίδα

 

Επειδή αυτό που μένει μετά από κάθε ιστορία είναι το πώς νιώσαμε και πώς κάναμε τον άλλον να αισθανθεί, φροντίζουμε το δέρμα μας να είναι απαλό σαν μετάξι.
Ο Πιερ, παντρεμένος και πατέρας μιας 10χρονης κόρης, γνωρίζει στο αεροπλάνο τη Νικόλ, αεροσυνοδό. Την ερωτεύεται και γρήγορα καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να ζήσει μακριά της. Η ταινία που γύρισε το 1964 ο Τριφό πήρε τον τίτλο «La peau douce» («Απαλό δέρμα») από τη βελούδινη, προφανώς, επιδερμίδα της Φρανσουάζ Ντορλεάκ. Αυτό το στοιχείο που πήρε τα μυαλά του Πιερ ήταν κάτι που όλες οι γυναίκες μπορούν να έχουν: περιποιημένη, μυρωδάτη, δροσερή, σέξι επιδερμίδα. Ειδικά μετά το καλοκαίρι είναι σημαντικό να τη φροντίσουμε σωστά ώστε να διατηρήσουμε το χρώμα της και συγχρόνως να αντιστρέψουμε την ταλαιπωρία που έχει υποστεί από τον ήλιο, τη θάλασσα και την άμμο.

Υπάρχει μόνο ένα μυστικό για βελούδινη επιδερμίδα. Η απολέπιση. Τα νεκρά κύτταρα πρέπει να φύγουν για να διεγερθεί η λειτουργία και η ανανέωση των καινούριων κυττάρων. Το παραδοσιακό τούρκικο χαμάμ είναι η πιο ενδεδειγμένη θεραπεία γιατί μετά το αποτοξινωτικό ατμόλουτρο στους 60 βαθμούς Κελσίου ακολουθεί τρίψιμο με ένα σκληρό σφουγγάρι που ονομάζεται κετσές. Ολοκληρώνεται με μασάζ που τονώνει την κυκλοφορία ώστε να αιματώνεται και να τρέφεται ο δερματικός ιστός από μέσα. Στο σπίτι επιλέγουμε σκληρά σφουγγάρια λούφα, τα οποία καλό είναι να χρησιμοποιούμε σε κάθε ντους όλο τον χρόνο. Ανάλογο αποτέλεσμα έχουν και τα σκραμπ σώματος.

«Το στεγνό βούρτσισμα είναι μια πανάρχαια τεχνική ομορφιάς που χρησιμοποιείται τόσο για την περιποίηση του δέρματος όσο και για τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας. Βουρτσίζοντας το σώμα με κυκλικές κινήσεις οι οποίες έχουν κατεύθυνση προς την καρδιά, απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα νέα, υγιή που κρύβονται κάτω από αυτήν», λέει η Φραντσέσκα Φούσκο, δερματολόγος στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης. «Καθώς αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, τεντώνονται και δυναμώνουν οι ίνες του δέρματος», σημειώνει.

 

Λογικά κάθε βούρτσα σώματος είναι κατάλληλη γι’ αυτόν τον σκοπό, όμως ο εναλλακτικός θεραπευτής δρ Μπερκόσφκι έχει αναπτύξει μια τεχνική, το σύστημα Vital Chi Skin-Brushing, το οποίο εφαρμόζει το στεγνό βούρτσισμα κατά μήκος των καναλιών του βελονισμού. Το προϊόν μπορεί κανείς να το παραγγείλει από το site του.

Μετά από κάθε μέθοδο απολέπισης, το δέρμα είναι έτοιμο να δεχτεί τη θρέψη και την ενυδάτωση που θα του προσφέρουμε.
www.protothema.gr

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Καρυδέλαιο. Έλαιο καρυδιού.

Έλαιο κισσού λιποδιαλυτικό κατά της κυτταρίτιδας.

Κισσός-βότανο-λιώνει το λίπος!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr