Άγνωστες αλλά ενδιαφέρουσες χρήσεις της λεβάντας

Άγνωστες αλλά ενδιαφέρουσες χρήσεις της λεβάντας

Η λεβάντα αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά φυτά αλλά πέρα από το υπέροχο άρωμά της έχει και πολλές άλλες χρήσιμες ιδιότητες που πολλοί δεν γνωρίζουν.

Εκτός, λοιπόν, από το μαλακτικό των ρούχων σας, καλό θα είναι να ξέρετε και τις άλλες ιδιότητες της ώστε να τη χρησιμοποιήσετε και σε άλλες περιπτώσεις.

Δείτε παρακάτω τρεις από αυτές τις ιδιότητες που ωφελούν την υγεία μας…

1) Αντιμετωπίζει το φούσκωμα στο στομάχι και τη δυσπεψία

Το τσάι λεβάντας για παράδειγμα καταπραΰνει από το στομαχόπονο μιας και περιέχει ένα είδος αντιοξειδωτικών που μειώνουν τα ποσοστά «κακών» βακτηριδίων στο στομάχι μας κάνοντάς μας να αισθανόμαστε πολύ πιο ανάλαφροι.

2) Μειώνει ή και εξαφανίζει την πιτυρίδα

Είτε τη χρησιμοποιήσετε σε μορφή αιθέριου ελαίου είτε σε μορφή αφεψήματος, η λεβάντα βοηθά στην στη σωστή ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής και στην αντιμετώπιση της τόσο ενοχλητικής πιτυρίδας στα μαλλιά. Βράστε λοιπόν λίγο νερό και ρίξτε μέσα φρέσκα ή αποξηραμένα λουλούδια λεβάντας για περίπου 5- 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξε το στα μαλλιά σου και άφησε το για περίπου 10 λεπτά.

3) Ανακουφίζει τη φαγούρα ή άλλα δερματικά προβλήματα

Το αιθέριο έλαιό της έχει αντιερεθιστική δράση, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται για την επούλωση εκζεµάτων. Παράλληλα η ισχυρή αντιμικροβιακή της δράση, την κάνει ιδανική για την επούλωση μικρών πληγών, κοψιμάτων, γδαρσιμάτων ενώ ταυτόχρονα βοηθά στον «καθαρισμό» του δέρματος σε περιπτώσεις ακμής, εκζεμάτων και δερματοπαθειών.

www.baby.gr

Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας.

 

 

Διαβάστε ακόμα