Έτσι θα κάνεις πάντα τη σωστή επιλογή χρώματος makeup

Έτσι θα κάνεις πάντα τη σωστή επιλογή χρώματος makeup

Μερικά hacks για να έχεις πάντα άψογο μακιγιάζ.

Μαρία Ροδίτη

Έτσι θα κάνεις πάντα τη σωστή επιλογή χρώματος makeup

Τα πρώτα χρόνια που κάθε κορίτσι ξεκινά να βάφεται συστηματικά κάνει ένα σοβαρό λάθος που χαλά όλη την εικόνα του προσώπου της. Ποιο είναι αυτό; Η επιλογή λάθος χρώματος στο make up. Μην ανησυχείς, όλες τα έχουμε κάνει «σαλάτα» σε αυτό το θέμα. Η επιλογή του make up, είτε είναι σε υγρή μορφή, είτε σε powder, είναι πραγματικά δύσκολη υπόθεση.

Υπάρχει, όμως, ένα στοιχείο που θα σε κάνει να επιλέγεις πάντα το σωστό χρώμα make up για την επιδερμίδα σου. Και αυτό ακούει στο όνομα… undertone. Πρέπει να ξέρεις ποιο είναι το undertone του δέρματός σου για να βρεις το τέλειο make up.

Τι είναι το undertone;

Είναι διαφορετικό από το χρώμα του δέρματός σου, το οποίο βλέπεις καθημερινά στον καθρέφτη σου. «Undertone θεωρείται το χρώμα κάτω από το εμφανές χρώμα του δέρματος», λέει η makeup artist, Tanya Deemer. Η απόχρωση της επιδερμίδας αλλάζει και αυτό οφείλεται στην έκθεση στον ήλιο, κάτι το οποίο εξηγεί γιατί μερικά κορίτσια χρησιμοποιούν άλλο χρώμα make up το καλοκαίρι και άλλο τον χειμώνα. Το undertone σου, όμως, είναι πάντα το ίδιο. Και πριν σου πούμε πώς θα το ανακαλύψεις, πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει θερμό, ψυχρό και ουδέτερο undertone.

Μάθε πώς θα βρεις το δικό σου undertone για να μην κάνεις ποτέ ξανά λάθος στο χρώμα του makeup.

Θερμό: Το χρώμα του undertone σου είναι κίτρινο, ροδακινί ή χρυσό.

Ψυχρό: Έχεις υποψία κόκκινων και μπλε τόνων στο στρώμα κάτω από το δέρμα.

Ουδέτερο: Είναι ένα μείγμα του ψυχρού και θερμού τόνου.

Κάθε συσκευασία makeup περιέχει τα αρχικά C, W, N (cool, warm, neutral). Κοίταξε, λοιπόν, αυτό που σου αντιστοιχεί και αγόρασέ το.

Μάθε τώρα μερικά μυστικά για το πώς θα βρεις το δικό σου undertone.

Δοκίμασε κοσμήματα. Σου ταιριάζει περισσότερο το ασημί κολιέ ή το χρυσό; Αν σου ταιριάζει το ασημί, τότε έχεις ψυχρό undertone. Αν δείχνεις πιο όμορφη με το χρυσό, τότε έχεις θερμό undertone. Αν δεν παρατηρείς καμία διαφορά, έχεις ουδέτερο undertone.

Φόρεσε ένα λευκό φόρεμα και στάσου σε ένα σημείο με φυσικό φως. Αν το πρόσωπό σου μοιάζει κάπως ροδαλό, έχεις ψυχρό undertone. Αν διακρίνεις μία κιτρινίλα, το undertone σου είναι θερμό. Αν δε βλέπεις αλλαγή, τότε έχεις ουδέτερο undertone.

Τσέκαρε τις φλέβες σου. Αν είναι μπλε ή μοβ, έχεις ψυχρό undertone. Αν τείνουν προς το πράσινο χρώμα, τότε έχεις θερμό undertone. Αν είναι συνδυασμός και των δύο χρωμάτων, έχεις ουδέτερο undertone.

teen.queen.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr