Κατάθλιψη: Αυτοί είναι οι δύο τρόποι που μειώνουν τα συμπτώματα

Κατάθλιψη: Αυτοί είναι οι δύο τρόποι που μειώνουν τα συμπτώματα

Η υγιεινή διατροφή αφενός και η μείωση του σωματικού βάρους αφετέρου μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα μελέτη
Η νέα βρετανική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Psychosomatic Medicine υποστηρίζει ότι κατανάλωση υγιεινών τροφών και η αποφυγή λιπών και γλυκών, καθώς και η μείωση του βάρους με δίαιτα και -ακόμη καλύτερα- με σωματική άσκηση, μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ. Τζόζεφ Φερθ του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ αξιολόγησαν τα στοιχεία όλων των έως τώρα κλινικών δοκιμών (συνολικά 16) σχετικά με την επίδραση της διατροφής στην ψυχική υγεία.

Η μετα-ανάλυση, που αφορούσε συνολικά σχεδόν 46.000 ανθρώπους, επιβεβαίωσε ότι κάθε είδους βελτίωση της διατροφής επιδρά θετικά στην κατάθλιψη, ακόμη και σε άτομα που δεν έχουν τυπικά διαγνωστεί ως καταθλιπτικά.

«Αυτά είναι πράγματι καλά νέα», σχολίασε ο Δρ. Φερθ και επεσήμανε ότι δεν χρειάζονται άκρως εξειδικευμένες δίαιτες για να δει βελτίωση των συμπτωμάτων του ένας ασθενής με κατάθλιψη. Αρκεί να τρώει συστηματικά όσο πιο υγιεινά μπορεί, αυξάνοντας την κατανάλωση λαχανικών, φρούτων και φυτικών ινών και μειώνοντας το πρόχειρο φαγητό, τα σνακ και τη ζάχαρη.

Όταν μάλιστα, όπως είπε ο Δρ. Μπρέντον Σταμπς του Βασιλικού Κολλεγίου (King’s) του Λονδίνου, η υγιεινή διατροφή συνδυάζεται με τακτική σωματική άσκηση, τότε υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση στα συμπτώματα της κατάθλιψης. Τα οφέλη φαίνεται να είναι μεγαλύτερα για τις γυναίκες από ό,τι για τους άνδρες.

Από την άλλη, σύμφωνα με τους ερευνητές, η υγιεινή διατροφή δεν φαίνεται να έχει κάποια εξίσου θετική επίδραση στο άγχος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γαιδουράγκαθο πρόληψη στον καρκίνο αποτοξίνωση συκωτιού.

Schisandra Berries, Σισάνδρα Υπερτροφή Αποτοξίνωσης.

Έλαιο γαιδουράγκαθου. Ενάντια στο μελάνωμα και τον καρκίνο δέρματος.

Λινέλαιο. Πρόληψη καρκίνου, μείωση χοληστερίνης, ανοσοποιητικό!

Ράβδοι Κανέλας Κευλάνης.

Υπερτροφή, «νύχια της γάτας» – Cat’s clow.

5.00

Διαβάστε ακόμα