Συνταγή για πεντανόστιμα σοκολατάκια με 3 μόνο υλικά!

Συνταγή για πεντανόστιμα σοκολατάκια με 3 μόνο υλικά!

Η ιστορία της σοκολάτας ξεκινά από το 600 π.Χ. περίπου από ένα τροπικό φυτό, το κακαόδεντρο, που από τους σπόρους του παράγεται η σοκολάτα. Σύμφωνα με τις παραδόσεις, η σοκολάτα έχει προέλευση βασιλική αλλά και θεϊκή και για τον λόγο αυτό ονομάζεται και «τροφή των θεών». Υπήρξε ιδιαίτερα πολύτιμη, που οι Αζτέκοι χρησιμοποίησαν τους κόκκους του κακάο ως μέσο συναλλαγής, ενώ όταν έφτασε στην Ευρώπη έγινε δημοφιλής στους πλούσιους και αριστοκρατικούς κοινωνικούς κύκλους.

Με τον όρο «σοκολάτα» περιγράφουμε μία σειρά από προϊόντα που έχουν ως βασικό συστατικό ή προέρχονται από το κακαόδεντρο. Είναι ένα από τα βασικά συστατικά στην ζαχαροπλαστική, σε γλυκά, παγωτά ή μπισκότα. Σοκολάτα επίσης ονομάζεται και το ζεστό ρόφημα (αφέψημα), με βάση την σοκολάτα.

Διάφορα είδη της σοκολάτας στην ελληνική αγορά:

Μαύρη σοκολάτα (υγείας ή πικρή): Φτιάχνεται από βούτυρο -κακάο, ζάχαρη και κακαόμαζα. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα μιας σοκολάτας σε κακάο, τόσο πιο πικρή γεύση αποκτά.

Κουβερτούρα: Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική. Η μόνη διαφορά της από τη μαύρη σοκολάτα είναι το ποσοστό του κακάο που περιέχει, το οποίο δεν ξεπερνάει το 35-40%.

Σοκολάτα γάλακτος: Φτιάχνεται από βούτυρο κακάο, κακαόμαζα, γάλα και ζάχαρη.

Γεμιστή σοκολάτα: Σε οποιοδήποτε είδος σοκολάτας μπορούν να προστεθούν επιπλέον υλικά, όπως ξηροί καρποί (π.χ. φουντούκια, αμύγδαλα), ή γέμιση όπως πραλίνα (επεξεργασμένοι ξηροί καρποί σε μορφή πάστας), πορτοκάλι, καραμέλα, σταφίδες, διογκωμένο ρύζι κλπ.

Λευκή σοκολάτα: Φτιάχνεται από βούτυρο κακάο, ζάχαρη, γάλα και αρτύματα όπως η βανίλια. Συνήθως η λευκή σοκολάτα δεν κατατάσσεται ως σοκολάτα, γιατί δεν περιέχει κακαόμαζα, παρά μόνο βούτυρο κακάο

Βιολογική σοκολάτα: Είναι πιο ακριβή από τα υπόλοιπα είδη σοκολάτας, αλλά θεωρείται προϊόν ποιότητας, με υψηλή περιεκτικότητα σε κακαόμαζα.

Συνταγή για πεντανόστιμα σοκολατάκια με 3 μόνο υλικά

Για τα σοκολατάκια τρελαίνονται μικροί και μεγάλοι. Τώρα που έρχονται και τα Χριστούγεννα επιβάλλεται να τα φτιάξετε στο σπίτι για αυτό κι εμείς σας παρουσιάζουμε μία πανεύκολη συνταγή με 3 υλικά.

ΥΛΙΚΑ:

• 1 σοκολάτα λευκή

• 1 σοκολάτα γάλακτος

• 1 σοκολάτα μαύρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Λιώνω τις σοκολάτες σε μπεν μαρίν.

2. Βάζω σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.

3. Ρίχνω μία-μία τις λιωμένες σοκολάτες σε κυκλικό σχήμα τη μια πάνω στην άλλη.

4. Με ένα μαχαίρι ανακατεύω το μείγμα ώστε να πάρουν διάφορα σχέδια οι σοκολάτες.

5. Το αφήνω να κρυώσει και μετά είτε κόβω σε λωρίδες είτε κάνω σχέδια με τη βοήθεια των μεταλλικών π.χ. δεντράκια, κύκλους.

Συνταγή για Ζεστή σοκολάτα

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζεστό ρόφημα σοκολάτας που θα λατρέψετε, ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Υλικά

4 μερίδες
2 φλ. γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένη
1-2 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

10 λεπτά

Τοποθετούμε το γάλα (κρατάμε λίγο στην άκρη για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ) σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε την κουβερτούρα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με το γάλα.

Σε ένα φλιτζάνι αναμιγνύουμε το γάλα που κρατήσουμε με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.

Προαιρετικά προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίσουμε το ανακάτεμα. Σερβίρουμε τη ζέστη σοκολάτα μας σε φλιτζάνια και απολαμβάνουμε αμέσως.

www.giatros-in.gr

Εσάνς σοκολάτα

Εσάνς -Αρώματα τροφίμων.

 

Διαβάστε ακόμα