Τόνωση -σύσφιξη δέρματος, με φυσικά υλικά

Τόνωση -σύσφιξη δέρματος, με φυσικά υλικά

Από το αμυγδαλέλαιο, το καστορέλαιο, το έλαιο βιταμίνης Ε, το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού και το ροδέλαιο μέχρι το αγνό ελαιόλαδο, τις πατάτες, το λεμόνι, το γιαούρτι και το μηλόξιδο μπορεί να επιτευχθεί η τόνωση δέρματος, αυτή η πολυπόθητη τόνωση που κάθε γυναίκα επιθυμεί και επιδιώκει να επιτυγχάνει. Πρόσωπο χωρίς ρυτίδες, απαλλαγμένο από λιπαρότητα και μαύρους, φραγμένους πόρους, λαμπερό, υγιές και περιποιημένο είναι ο στόχος όλων. Αν για εσένα μέχρι στιγμής, όμως, δεν ήταν, σε καλούμε από σήμερα κιόλας να αποτελέσει κύριο μέλημά σου! Πάμε να δούμε όλα εκείνα τα υλικά που είτε μεμονωμένα είτε αναμειγμένα μεταξύ τους δύνανται να σου προσφέρουν την τόνωση δέρματος που (πρέπει να) θέλεις!

Από Ιωάννα Φωτοπούλου

Τόνωση δέρματος με πατάτες

Καθαρίζεις, πλένεις και κόβεις σε ακανόνιστα σχήματα μία μεγάλη πατάτα (ίσως χρειαστεί και μία δεύτερη) κι αμέσως την πολτοποιείς στο μπλέντερ. Αφού πλύνεις καλά το πρόσωπό σου, απλώνεις πάνω του την πολτοποιημένη πατάτα και την αφήνεις για τουλάχιστον 10 λεπτά. Εάν έχεις μαύρους ή/ και πρησμένους κύκλους, η πολτοποιημένη πατάτα είναι ένα κι ένα! Βάζεις 1 κουταλιά της σούπας από πολτοποιημένη πατάτα μέσα σε ένα από τα ειδικά επιθέματα για κομπρέσες στο κάτω μέρος των ματιών ή ακόμα και μέσα σε ένα κομμάτι αποστειρωμένης φαρμακευτικής γάζας και τα αφήνεις πάνω στα μάτια σου όση ώρα αφήσεις και τη μάσκα για την τόνωση δέρματος πάνω στο υπόλοιπο πρόσωπό σου. Αφού παρέλθει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, αφαιρείς με άφθονο χλιαρό νερό, ξεπλένεσαι με λίγο πιο κρύο νεράκι και ενυδατώνεις το πρόσωπό σου. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Μπορείς να επαναλαμβάνεις όσο συχνά επιθυμείς.

Τόνωση δέρματος με αγγούρια

Την ίδια διαδικασία ακολουθείς για την παρασκευή και εφαρμογή ενός σπιτικού τόνερ προσώπου με αγγούρια. Καθαρίζεις, κόβεις, πλένεις και πολτοποιείς δύο μικρά αγγούρια, τα οποία και τοποθετείς στο ήδη πλυμένο πρόσωπό σου. Μάλιστα, μπορείς να εφαρμόσεις και πάνω στα μάτια σου – διατηρώντας τα φυσικά κλειστά – δύο μικρές φέτες αγγουριού. Αφήνεις το πολτοποιημένο αγγούρι να δράσει ως προς την τόνωση της επιδερμίδας σου για τουλάχιστον 10 λεπτά της ώρας κι έπειτα το αφαιρείς με μπόλικο χλιαρό νερό, στη συνέχεια λίγο κρύο νεράκι και, τέλος, δεν ξεχνάς να χρησιμοποιήσεις την ενυδατική σου κρέμα. Μπορείς να ακολουθείς τη συγκεκριμένη διαδικασία όποτε εσύ το θέλεις.

Τόνωση δέρματος με γιαούρτι

Πολύ απλά, αλείφεις στο πρόσωπό σου μια καλή στρώση από γιαούρτι της επιλογής σου, αφού βέβαια πρωτίστως το έχεις καθαρίσει από κάθε ίχνος μακιγιάζ και το έχεις πλύνει. Αφήνεις το γιαούρτι για περίπου 10 λεπτά. Ξεπλένεσαι, στεγνώνεσαι ταμποναριστά με μία καθαρή πετσέτα και ενυδατώνεις το πρόσωπό σου που πλέον έχει τονωθεί αισθητά και λάμπει. Επαναλαμβάνεις έως 3 φορές την εβδομάδα.

Τόνωση δέρματος με αλόη

Αυτό που θα χρειαστείς είναι μία μικρή ποσότητα από τζελ αλόης. Η πολυποίκιλη ευεργετική δράση της αλόης είναι σήμερα ευρύτατα διαδεδομένη και γνωστή. Ένα από δεκάδες αποτελέσματα που δύναται να επιφέρει είναι η τόνωση του δέρματος του γυναικείου προσώπου. Εάν έχεις στον κήπο σου ή στο μπαλκόνι σου μία γλάστρα aloe vera, τότε σύλλεξε μόνη σου το τζελ από τα φύλλα της. Διαφορετικά χρειάζεται να το προμηθευτείς από κάπου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις μία λεπτή στρώση σε όλο το πρόσωπό σου από το τζελ της αλόης, να περιμένεις περίπου 10 λεπτά κι έπειτα να το ξεβγάλεις πολύ καλά. Πριν την αλόη πρέπει να έχεις πλύνει το πρόσωπό σου, ενώ, μετά το εν λόγω τόνερ προσώπου, η επιδερμίδα σου χρήζει ενυδάτωσης. Μπορείς να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία αυτήν έως 3 φορές ανά βδομάδα.

Τόνωση δέρματος με ροδέλαιο

Το ροδέλαιο είναι ένα καταπληκτικό λαδάκι, το οποίο είναι άκρως κατάλληλο (για να μην πούμε απαραίτητο!) για τις γυναίκες που καπνίζουν. Συνιστά ένα εξαιρετικά ισχυρό αντιρυτιδικό λάδι, που προλαβαίνει τη γήρανση και συγχρόνως χαρίζει σύσφιξη και τόνωση στο κουρασμένο δέρμα, ενώ, για τις φανατικές καπνίστριες, όπως προαναφέραμε, είναι αναγκαίο, μιας και έχει την ιδιότητα να επαναφέρει τη λάμψη και την υγεία το ωχρό πρόσωπο. Από την πρώτη κιόλας χρήση τα αποτελέσματά του είναι εμφανέστατα, ενώ γίνονται ακόμη καλύτερα και το πρόσωπο φαίνεται ακόμη πιο όμορφο, υγιές και λαμπερό με την πάροδο του χρόνου.

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

Μπορείς να το χρησιμοποιείς όσο τακτικά θες, εφαρμόζοντάς το σε όλο το πρόσωπό σου, αφού πρώτα έχεις φροντίσει να είναι απαλλαγμένο από make up και πλυμένο. Ελάχιστη ποσότητα είναι επαρκής, δεδομένου του ότι το ζητούμενο είναι να υπάρχει λίγο έλαιο τριαντάφυλλου σε κάθε σημείο του προσώπου, το οποίο και πρέπει μέσα σε λίγα λεπτά να απορροφηθεί τελείως από την επιδερμίδα σου. Μετά από λίγα λεπτά, λοιπόν, δεν πρέπει να ξεχνάς να βάζεις την ενυδατική σου κρέμα. Και σε αυτήν την περίπτωση, είναι στο χέρι σου το πόσο συχνά θα αξιοποιείς το εν λόγω προϊόν για την τόνωση του δέρματός σου.

Τόνωση δέρματος με μηλόξιδο και νερό

Εδώ, σου εφιστούμε την προσοχή ως προς τις αναλογίες μεταξύ των δύο υλικών που θα χρησιμοποιήσεις, διότι το μηλόξιδο έχει ισχυρή δράση και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί η σωστή ποσότητα.
Έτσι, οι αναλογίες μηλόξιδου – νερού είναι αντιστοίχως:

1 προς 4, εάν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα.
1 προς 2, εάν έχεις κανονική επιδερμίδα.
1 προς 1, εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα.

Τι σημαίνουν αυτές οι αναλογίες; Για παράδειγμα, εάν έχεις ιδιαιτέρως ευαίσθητη επιδερμίδα, μπορείς να αναμείξεις 100 ml από μηλόξιδο με 400 ml από νερό βρύσης. Εάν έχεις κανονικό τύπο επιδερμίδας, τότε σε μισή κούπα μηλόξιδου αντιστοιχεί 1 ολόκληρη κούπα νερού, ενώ εάν το δέρμα σου είναι λιπαρό θα βάζεις ίδια ποσότητα μηλόξιδου και νερού. (Οι δοσολογίες είναι ενδεικτικές. Εσύ πρέπει να προσέξεις, όπως τονίσαμε, τις αναλογίες.)

Αφού πρώτα πλύνεις καλά το πρόσωπό σου, εφαρμόζεις πάνω του τα δύο ανακατεμένα υλικά σου: το μηλόξιδο και το νερό, στις σωστές φυσικά αναλογίες. Η εφαρμογή γίνεται με τη χρήση ενός κομματιού από βαμβάκι, το οποίο βουτάς μέσα στο μπολ με τα δύο υλικά σου. Αφήνεις στο πρόσωπό σου το σπιτικό αυτό τόνερ προσώπου, χωρίς να το ξεπλύνεις, αναμένοντας να απορροφηθεί εντελώς από την επιδερμίδα σου. Στο τέλος, βάζεις λίγη ενυδατική κρέμα.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε κάτι που είναι εξαιρετικά ουσιώδες, παρόλο έχουμε προσπαθήσει να το εντάξουμε σε καθεμία από τις προτάσεις μας για την τόνωση του δέρματος του προσώπου με προϊόντα αγνά και κυρίως σπιτικά· το μυστικό της επιτυχίας, η ορθή κι ολοκληρωμένη διαδικασία που αρμόζει να ακολουθείς εάν θέλεις πράγματι να έχεις ένα όμορφο, λαμπερό, υγιές και νεανικό δέρμα στο πρόσωπό σου έγκειται στο ακολούθως αναφερόμενο τρίπτυχο: καθαρισμός – τόνωση – ενυδάτωση. Έτσι, κάθε φορά, όσο συχνά η ίδια το επιθυμείς, πρέπει πρώτα να καθαρίζεις το πρόσωπό σου (καθαρισμός = ντεμακιγιάζ + πλύσιμο με μπόλικο νεράκι βρύσης), εν συνεχεία να το τονώνεις (για την τόνωση δέρματος έχεις όλες τις επιλογές που σου δώσαμε στο συγκεκριμένο άρθρο) και, εν τέλει, να το ενυδατώνεις (ενυδάτωση = ενυδατική κρέμα ημέρας ή νύκτας ή ακόμη και κάποια ενυδατική μάσκα προσώπου).

www.dynamikhgynaika.gr

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

Τζελ αλόης απο τα μυστικά ομορφιάς.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας απο τα μυστικά ομορφιάς.

Αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Διαβάστε ακόμα