6 φυσικοί τρόποι για να προστατεύσεις το σώμα σου από τα σημάδια γήρανσης

6 φυσικοί τρόποι για να προστατεύσεις το σώμα σου από τα σημάδια γήρανσης

6 φυσικοί τρόποι για να προστατεύσεις το σώμα σου από τα σημάδια γήρανσης
Ο χρόνος κυλά. Για όλους το ίδιο. Μεγαλώνεις και αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις. Αυτό που μπορείς, όμως, να κάνεις είναι να επιβραδύνεις τη διαδικασία γήρανσης. Η λύση για την καταπολέμηση των ενοχλητικών ρυτίδων και των χαλαρών μπράτσων, δεν είναι η αισθητική χειρουργική καθώς η φύση είναι γεμάτη από μαγικά δώρα που μπορείς να δανειστείς για να αναζωογονήσεις το δέρμα σου.

Αυτά είναι τα 6 κόλπα με τα οποία μπορείς να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τα πιο ορατά σημάδια γήρανσης. Αξίζει μια προσπάθεια!!!

1. Συμπεριέλαβε τα blueberries στην καθημερινή διατροφή σου

Γερνάμε και το δέρμα μας χαλάει εξαιτίας μιας διαδικασίας που ονομάζεται οξειδωτική βλάβη του DNA, η οποία είναι αήττητη –δυστυχώς-, αλλά μπορεί να επιβραδυνθεί από την κατανάλωση βατόμουρων. Αυτός ο μικροσκοπικός καρπός είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και σε βοηθά να καταπολεμήσεις τα σημάδια γήρανσης με τον πιο νόστιμο τρόπο. Συμπεριέλαβέ τα στην καθημερινή σου διατροφή και παρατήρησε την αλλαγή.

 

2. Περιόρισε τη ζάχαρη

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ζάχαρης επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης στο ανθρώπινο σώμα και οδηγεί σε μαύρους κύκλους, αφυδάτωση και ρυτίδες. Για να καταπολεμήσεις τη γήρανση, οι ειδικοί συμβουλεύουν να περιορίζεται η λήψη ζάχαρης και να αποφεύγονται τα γλυκά τρόφιμα και τα ποτά όσο το δυνατόν γίνεται. Πίνε πολύ νερό.

3. Απόφυγε να κοιμάσαι με το πρόσωπό σου μπρούμυτα στο μαξιλάρι

Εάν προτιμάς να κοιμάσαι μπρούμυα στο μαξιλάρι και να πατάς το στομάχι σου επίσης, θα σου προτείνουμε να προσπαθήσεις να αλλάξεις αμέσως τη συνήθεια σου. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες και ειδικούς, ο ύπνος μπρούμυτα προκαλεί ρυτίδες που μπορεί να παραμείνουν για πάντα. Και ποια είναι η καλύτερη θεραπεία; Φυσικά η πρόληψη! Μάθε στον εαυτό σου να κοιμάται ανάσκελα για να αποφύγει τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

4. Κράτα τα επίπεδα ασβεστίου σου υπό έλεγχο

Όλοι γνωρίζουν ότι το ασβέστιο είναι καλό για τα οστά, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν ότι διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην προστασία μας από την πρόωρη γήρανση. Εκτός από όλα τα καλά που περιέχει η θρεπτική ουσία στο σώμα σου, ένα επαρκές επίπεδο ασβεστίου μπορεί να μειώσει τα σημάδια γήρανσης και να βοηθήσει τουλάχιστον να μεγαλώσεις με μεγαλύτερη χάρη, με μια ισχυρή οστική δομή.

 

5. Κάνε το πράσινο τσάι τον καλύτερο φίλο σου

Το πράσινο τσάι είναι ένα δώρο που βοηθά το σώμα σου από μέσα προς τα έξω. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αυτό το ρόφημα επιδιορθώνει τα κύτταρα του δέρματος και σε κάνει να φαίνεσαι νεότερη. Καταπραΰνει επίσης την ερυθρότητα και τον ερεθισμό στο δέρμα σου επειδή έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σε τακτική βάση θα κρατήσει το δέρμα σου σφριγηλό και υγιές. Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια πράσινου τσαγιού στα μάτια σου για λίγα λεπτά για να ξεφορτωθείς τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο.

6. Συντόμευσε την ώρα που κάνεις ντους ή μπάνιο

Aν θες να αποφύγεις τα πρόωρα σημάδια γήρανσης, θα πρέπει να πεις αντίο σε αυτά τα πολύ ζεστά λουτρά που ενδεχομένως κάνεις. Έχει ανακαλυφθεί ότι το μπάνιο ή το ντους για μεγάλο χρονικό διάστημα, βλάπτει το δέρμα σου και το αφυδατώνει. Όχι μόνο αυτό, αλλά οδηγεί επίσης σε ορατά σημάδια γήρανσης όπως ρυτίδες και χαλάρωση. Συντόμευσε λοιπόν το χρόνο του μπάνιου ή του ντους που κάνεις στο σπίτι σου.

www.womenonly.gr

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr