Με βάση το ροδόνερο! Ένα σπα στο σπίτι με homemade καλλυντικά.

Με βάση το ροδόνερο! Ένα σπα στο σπίτι με homemade καλλυντικά.

Το ροδόνερο είναι ένα πολύ ευεργετικό προϊόν για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Είναι ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες που είναι επιρρεπείς σε σπυράκια και ακμή. Επίσης η αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή του δράση βοηθά τους πόρους να ανοίξουν και καθαρίζει το δέρμα σε βάθος.
Συγχρόνως έχει οφέλη και για τα ξηρά δέρματα, καθώς έχει ενυδατική δράση και είναι δροσιστικό και ανακουφιστικό. Μάλιστα, το παγωμένο ροδόνερο είναι ιδανικό για να σας ανακουφίσει από τα εγκαύματα του ήλιου.
Τέλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά από το ξύρισμα για να ηρεμήσει τις ερεθισμένες περιοχές.
Κατασκευάζουμε τις δικές μας σπιτικές μάσκες ομορφιάς, με ροδόνερο.

Μαρία Τζαμτζή

Μάσκα για τόνωση και λάμψη:

Χρησιμοποιούμε 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας μαγιά μπύρας με λίγο ροδόνερο, τόσο, ώστε να γίνει σαν κρέμα. Την βάζουμε στο πρόσωπό μας για 25 λεπτά. Μετά ξεπλένετε με νερό.
Ύστερα από κάθε μάσκα είναι απαραίτητο να εφαρμόσουμε στο πρόσωπό μας ενυδατική κρέμα.

Μάσκα κατά των ρυτίδων:

-2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
-1 αγγούρι

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε το αγγούρι. Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ. Απλώνουμε την μάσκα γύρω από τα μάτια με απαλές κινήσεις και την αφήνουμε να δράσει για 15-20 λεπτά. Ξεπλένουμε με νερό. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα. Η μάσκα διατηρείται στο ψυγείο.

Μάσκα για λάμψη:

-4 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
-2 κουταλιές της σούπας τσάι δυόσμου

 

Εκτέλεση:

Αφού βουτήξουμε δυο κομμάτια βαμβάκι στο μείγμα τα τοποθετούμε για 5 με 10 λεπτά κάτω από τα μάτια.

Ενυδατική κρέμα:

-4 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
-4 κουταλιές της σούπας λάδι τριαντάφυλλου(το φτιάχνουμε μόνοι μας προσθέτοντας σε ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι πέταλα τριαντάφυλλων και τα αφήνουμε για 4-5 μέρες σε δροσερό μέρος. Έπειτα σουρώνουμε και το λάδι είναι έτοιμο.)
-1/4 κουταλάκι του γλυκού βόρακας (το βρίσκουμε στα φαρμακεία)
-3 κάψουλες βιταμίνη Ε 
-1 κουταλιά σούπας κερί μέλισσας
-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε 1 μικρό αποστειρωμένο βαζάκι το ροδόνερο μαζί με το βόρακα. Σε ένα άλλο βαζάκι βάζουμε το τριμμένο μελισσοκέρι. Παίρνουμε ένα τηγάνι, το γεμίζουμε κατά το 1/3 με νερό, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και βάζουμε μέσα τα 2 σκεύη. Όταν λιώσει το κερί, ρίχνουμε μέσα το λάδι τριαντάφυλλου και ανακατεύουμε με αποστειρωμένο κουταλάκι. Αποσύρουμε τα σκεύη από τη φωτιά. Στο σκεύος του λαδιού προσθέτουμε τις κάψουλες της βιταμίνης Ε ανακατεύοντας συνεχώς.

Δοκιμάζουμε με τις άκρες των δακτύλων μας τη θερμοκρασία και των 2 μειγμάτων (πρέπει να είναι ίδια με του ανθρώπινου σώματος). Aν έχουμε θερμόμετρο ακόμα καλύτερα, πρέπει να είναι στους 37 βαθμούς κελσίου. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ροδόνερο στο λάδι ανακατεύοντας συνέχεια με το μίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λευκή κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να κρυώσει. Αφού κρυώσει ρίχνουμε τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε πάλι καλά.

Η κρέμα μας είναι έτοιμη. Τη βάζουμε σε γυάλινο αποστειρωμένο βαζάκι και τη διατηρούμε σε δροσερό μέρος μόνο για 3 εβδομάδες γιατί πολύ απλά δεν έχει συντηρητικά. Αν δεν υπάρχει αυτό το μέρος, τότε τη διατηρούμε στο ψυγείο αλλά με την διαφορά ότι δεν κάνει καλό στα αιθέρια έλαια.
Η κρέμα αυτή είναι πολύ ενυδατική – αντιρυτιδική. Είναι επίσης κατάλληλη για ξηρά και ώριμα δέρματα.
Έχει πολύ ωραία υφή αλλά όχι την υφή της κρέμας που αγοράζουμε γιατί πολύ απλά δεν έχει χημικά. Ωστόσο έχει καταπληκτικά αποτελέσματα! Άν σας φανεί βαριά, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σαν κρέμα νυκτός.
woman.in.gr

www.in.gr

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

Αποξηραμένα ροδοπέταλα απο τα μυστικά ομορφιάς.

Ροδόνερο. Το αρχαιότερο καλλυντικό. -απο τα μυστικά ομορφιάς

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας απο τα μυστικά ομορφιάς.

Αιθέριο Έλαιο Τριαντάφυλλου

Κερί μέλισσας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr