ΟΙ 9 ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ

ΟΙ 9 ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ

Ενώ δεν έχουμε ακόμη βρει την πηγή της νεότητας, έχουμε ανακαλύψει τις καλύτερες αντιγηραντικές τροφές για να παραμείνετε και να αισθάνεστε νέοι.

Η συμπερίληψη αυτών των συστατικών στη διατροφή σας θα βοηθήσει την καρδιά, τον εγκέφαλο, και το δέρμα σας να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο υγιή.

Οι καλύτερες αντιγηραντικές τροφές που όλοι άνω των 40 ετών πρέπει να τρώνε περιλαμβάνουν:

#1 Σπανάκι

Μία από τις βιταμίνες που σπάνια ακούμε είναι η βιταμίνη Κ, η οποία βελτιώνει την οστική πυκνότητα και την αντοχή. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, είναι πρωταρχικές πηγές βιταμίνης Κ, ενώ μία και μόνο μερίδα καλύπτει 1,5 φορές περισσότερο την ποσότητα της βιταμίνης που απαιτείται καθημερινά. Εκτός από την ενίσχυση του σκελετού σας, το σπανάκι παρέχει επίσης θρεπτικά συστατικά για τη διατήρηση της υγιούς όρασης.

#2 Πρωτεΐνη

Αντί απλά να κοιτάζετε τι τρόφιμα καταναλώνετε, είναι επίσης σημαντικό να εξετάζετε τα βασικά διατροφικά συστατικά σας. Δεδομένου ότι ο μεταβολισμός επιβραδύνεται με την ηλικία, είναι σημαντικό να καταναλώνουμε πηγές πλούσιες σε πρωτεΐνες για την προστασία της μυϊκής μάζας και την αποφυγή περιττής αύξησης του βάρους. Τα αυγά, το κοτόπουλο χωρίς πέτσα και το στήθος γαλοπούλας είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης που καταναλώνονται εύκολα.

#3 Αμύγδαλα

Αν και όλοι οι ξηροί καρποί θεωρούνται γενικά υγιεινοί, τα αμύγδαλα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Αρκετές ιατρικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι μία και μόνο μερίδα αμύγδαλα καθημερινά μειώνει την LDL χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Εφόσον τα λιπαρά και οι θερμίδες είναι δυσανάλογα υψηλά στους ξηρούς καρπούς, σας προτείνουμε να καταναλώνετε 10-12 αμύγδαλα την ημέρα.

#4 Μπρόκολο

Πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, το μπρόκολο είναι μια εξαιρετική τροφή χαμηλών θερμίδων με περιεκτικότητα σε φυτοχημικά. Διατηρεί την υγεία των κυττάρων στον οργανισμό σας και αποτρέπει τη μετατροπή τους σε καρκινικά. Το μπρόκολο περιέχει επίσης λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη του καταρράκτη στα μάτια.

#5 Νερό

Καταναλώνετε οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα; Το νερό είναι σημαντικό όχι μόνο για την ενυδάτωση, αλλά βοηθά το σώμα σας να αποβάλει φυσικά τις τοξίνες, αναζωογονεί το δέρμα και συμβάλλει αποτελεσματικά στην πραγματοποίηση των εσωτερικών λειτουργιών του οργανισμού.

#6 Αβοκάντο

Ως μία από τις «σούπερ τροφές» παγκοσμίως,το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για τη διατήρηση της υγείας στον οργανισμό σας. Ωστόσο, το γουακαμόλε είναι πλούσιο σε λιπαρά και θερμίδες,όπως και οι ξηροί καρποί, επομένως πρέπει να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα που καταναλώνετε!

#7 Μπαχαρικά

Αν ανοίξετε το ντουλάπι με τα μπαχαρικά σας, ίσως βρείτε πιπερόριζα, πάπρικα και πιπέρι καγιέν. Προσθέτουν υπέροχη γεύση στα φαγητά μας, γνωρίζατε όμως ότι αποφέρουν επίσης οφέλη κατά της γήρανσης; Τα μπαχαρικά μειώνουν τα επίπεδα του σακχάρου και της χοληστερόλης στο αίμα. Με την καταπολέμηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, βελτιώνουν την κυκλοφορία σε όλο το σώμα.

#8 Λάδι καρύδας

Ίσως το καλύτερο απ’ όλα, το λάδι καρύδας είναι μία από τις πιο θρεπτικές, σούπερ τροφές που μπορείτε να καταναλώσετε. Προσφέρει μεγάλο εύρος από απίστευτα οφέλη για την υγεία. Τα οφέλη, μεταξύ αυτών, περιλαμβάνουν πιο υγιές δέρμα και μαλλιά, χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, την απώλεια βάρους, την αυξημένη ανοσοποιητική δράση, τη σωστή πέψη και μεταβολισμό.

#9 Ελαιόλαδο

Σε πολιτισμούς όπου το ελαιόλαδο είναι μέρος της καθημερινής διατροφής τους τείνουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ό,τι ο μέσος Αμερικανός. Αυτό συμβαίνει επειδή το ελαιόλαδο περιέχει ολεοκανθάλη, το οποίο είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες συστατικό που διατηρεί την καρδιά υγιή. Ακριβώς όπως και κάθε έλαιο, το ελαιόλαδο θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

www.holmesplace.com

Στέβια απο τα μυστικά ομορφιάς

Εσάνς σοκολάτα

Εσάνς -Αρώματα τροφίμων.

Χαρουπόμελο απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr