Πανέμορφα χείλη σε πέντε κινήσεις

Πανέμορφα χείλη σε πέντε κινήσεις

Αν κάθε χειμώνα υποφέρετε από ξηρότητα, σκάσιμο και τσούξιμο των χειλιών σας, ακολουθήστε αυτές τις απλές, σωτήριες συμβουλές.
Χειρότερος εχθρός του ευαίσθητου δέρματος των χειλιών από το κρύο του χειμώνα, δεν υπάρχει.

O δερματολόγος Dr. Frank Di Mauro, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Dr. Lips Boston στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, λέει: «Το κρύο είναι αμείλικτο για το σύνολο της ποιότητας της επιδερμίδας, και ιδιαίτερα επιθετικό στα χείλη, δημιουργώντας άμεσα συμπτώματα ξηρότητας και ερεθισμών. Εκτός όμως από το δυσάρεστο αισθητικό αποτέλεσμα, η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει και σε πόνο, εξαιτίας των σκασιμάτων και των ρωγμών, καταστάσεις που μπορεί να μολυνθούν από βακτήρια και να γίνουν πληγές. Έτσι τα χείλη φαίνονται ακόμα πιο άσχημα και συγχρόνως, απειλείστε από φλεγμονές». Γι’ αυτό, ο ειδικός συμβουλεύει:

Βούτυρο καριτέ για προστασία και τρυφερό δέρμα.

Πίνετε πολύ νερό ακόμη και όταν δεν διψάτε: Η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την υγεία του σώματος, αλλά πρωτίστως ευεργετεί τα χείλη -το πρώτο σημείο του δέρματος που έρχεται σε επαφή μαζί του, ενώ πίνετε ένα ποτήρι νερό. «Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Αν αυτό σας φαίνεται βαρετό, αντικαταστήστε μερικά ποτήρια με χυμό φρούτων για έξτρα γεύση. Μόλις αυξήσετε την πρόσληψη νερού, θα παρατηρήσετε εκπληκτικά αποτελέσματα στην όψη και την αίσθηση των χειλιών σας», λέει ο Dr. Di Mauro.

Αγαπήστε τα balm χειλιών: Αυτά τα προϊόντα ενυδάτωσης και απάλυνσης των συμπτωμάτων ξηρότητας των χειλιών, δεν έχουν καμία σχέση με τα lip gloss -ούτε, φυσικά, με τα ενυδατικά κραγιόν. «Τα balm χειλιών δρουν ως θεραπευτικό μέσο και χρησιμοποιούνται για να αποτρέψουν και να καταπολεμήσουν την ξηρότητα, τη θαμπάδα, το σκάσιμο και το ξεφλούδισμα των χειλιών. Γι’ αυτό και πρέπει να τα εφαρμόζετε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, και πάντα κάτω από κάθε άλλο προϊόν μακιγιάζ των χειλιών», τονίζει ο ειδικός. «Ωστόσο, είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στην επιλογή των balm χειλιών που αγοράζετε, επιμένοντας σε όσα περιέχουν στη φόρμουλά τους μέλι, έλαιο αβοκάντο, βούτυρο καριτέ και ελαιόλαδο, συστατικά που προσφέρουν καταπράυνση, θρέψη, επανόρθωση και λάμψη ταυτόχρονα».

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Θέλετε απαλά χείλη; Απολεπίστε τα: «Μολονότι η απολέπιση των χειλιών πρέπει να γίνεται με μικρότερη συχνότητα σε σχέση με την απολέπιση του προσώπου, ωστόσο εφαρμόστε τη μια φορά τη βδομάδα αν τα χείλη σας είναι πολύ ξηρά ή σκασμένα», συμβουλεύει ο Dr. Di Mauro και συστήνει τον πιο εύκολο τρόπο, δηλαδή το πέρασμα των χειλιών με βρεγμένη οδοντόβουρτσα (χωρίς οδοντόκρεμα), εκτελώντας ήπιες κυκλικές κινήσεις για να λειάνετε την επιφάνειά τους και να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος. Το αποτέλεσμα; Απαλά, ρόδινα, λαμπερά χείλη που αντανακλούν περισσότερο το φως!

Θωρακίστε την αντηλιακή τους προστασία: Οι κίνδυνοι που αφορούν την υγεία και την ομορφιά των χειλιών εξαιτίας της ακτινοβολία UV δεν αρχίζουν και τελειώνουν σε κάθε καλοκαιρινή περίοδο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορεί και το χειμώνα να υποστείτε έγκαυμα στα χείλη. «Επενδύστε οπωσδήποτε σε ένα αντηλιακό χειλιών με υψηλό SPF σε περίπτωση που επισκέπτεστε συχνά τα χιονοδρομικά κάθε weekend, ενώ ένα lip gloss+balm με αντηλιακά φίλτρα, θεωρείται αναγκαίο στην καθημερινή στην πόλη, ακόμη και όταν ο καιρός είναι νεφελώδης», τονίζει ο γιατρός.

Κόψτε τις κακές συνήθειες: Και δεν μιλάμε μόνο για το κάπνισμα, που από μόνο του αποτελεί την βασική αιτία για εμφάνιση δερματικών παθήσεων έως και καρκίνου του στόματος. «Μόνο και μόνο οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που κάνουν τα χείλη σας όταν καπνίζετε, οδηγούν σταδιακά στο σχηματισμό ρυτίδων, έντονης ξηρότητας και εμφανών σημαδιών σκασίματος σε όλη την περιοχή», επισημαίνει ο ειδικός, προσθέτοντας: «Οι άλλες κακές συνήθειες που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των χειλιών σας προκαλώντας σκάσιμο και ερεθισμό είναι η υπέρμετρη κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ, αλλά και εμμονή σας να δαγκώνετε τα χείλη σας, μια συνήθεια που συνδέεται με το άγχος».

www.clickatlife.gr

Βούτυρο καριτέ για προστασία και τρυφερό δέρμα.

Βούτυρο κακάο για λάμψη και απαλότητα.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr