7 διατροφικές αντιγηραντικές συμβουλές

7 διατροφικές αντιγηραντικές συμβουλές

Δεν υπάρχει κανένα μεγάλο μυστικό αντιγήρανσης, κανένα μαγικό φίλτρο να μείνουμε νέοι μέσα κι έξω, καμία θαυματουργή τροφή που από μόνη της μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας. Υπάρχουν, όμως, μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη ζωή και τη διατροφή σας, οι οποίες θα φέρουν μεγάλη διαφορά στον οργανισμό, στο ανοσοποιητικό, στην όψη σας, κρατώντας τα γηρατειά και ό,τι αυτά συνεπάγονται λίγο πιο μακριά.

Προτιμήστε φυτικό γάλα

Ειδικά αν έχετε προβλήματα ακμής ή πολλές ρυτίδες, ίσως να μην έχετε συνειδητοποιήσει ότι τα γαλακτοκομικά μπορεί να είναι ο ένοχος. Η αλήθεια είναι ότι σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την ακμή, σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, η οποία αναφέρεται σε αυτά ως πρωταρχική αιτία ακμής, μαζί με τις τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ο λόγος είναι ότι το αγελαδινό γάλα περιέχει τον ινσουλινόμορφο αυξητικό παράγοντα IGF-1, ο οποίος μπορεί να είναι ένας από τους πυροδότες της ακμής. Ταυτόχρονα, η δυσανεξία στη λακτόζη που όσο μεγαλώνουμε γίνεται και πιο συνηθισμένο φαινόμενο, μπορεί να χειροτερέψει τις περιπτώσεις ακμής.

Πέραν της ακμής, τα γαλακτοκομικά συνδέονται και με αύξηση των ρυτίδων στο δέρμα, ενώ οι γυναίκες που κατανάλωναν το περισσότερο γάλα, παρουσίαζαν τα περισσότερα κατάγματα στο ισχίο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο A British Medical Journal και πραγματοποιήθηκε σε 100 χιλιάδες άντρες και γυναίκες από τη Σουηδία, σε διάστημα 20 ετών. Και όσον αφορά τη συνολική υγεία, τα γαλακτοκομικά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ειδών καρκίνου, όπως προστάτη, στήθους και ωοθηκών, όπως και με παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιαγγειακές παθήσεις. Συν τοις άλλοις, με την κατανάλωσή τους λαμβάνετε διάφορες επιβλαβείς ουσίες όπως ορμόνες, αντιβιοτικά κ.ο.κ. που επηρεάζουν την υγεία. Προτιμήστε, λοιπόν, φυτικά γάλατα, τα οποία περιέχουν τα ίδια θρεπτικά συστατικά με γαλακτοκομικά και προσέξτε να μην περιέχουν ζάχαρη.

Αυξήστε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά στη διατροφή σας

Τα σκουρόχρωμα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι οι πιο υγιεινές τροφές του πλανήτη και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα βάλετε στη διατροφή σας σε μεγαλύτερες ποσότητες. Όταν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ανέλυσαν πολλαπλές διατροφικές ομάδες, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά συνδέθηκαν με τη μεγαλύτερη προστασία από χρόνιες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και των εγκεφαλικών. Για κάθε μερίδα λαχανικών που καταναλώνετε, ο κίνδυνος αυτών των ασθενειών πέφτει περίπου 20%, ενώ κάνουν καλό και στον εγκέφαλο. Οι υγιείς μεγαλύτεροι άνθρωποι που κατανάλωναν τουλάχιστον μια μερίδα πράσινων φυλλωδών λαχανικών την ημέρα (1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένα ή 1 φλιτζάνι ωμά λαχανικά), παρουσίαζαν χαμηλότερο δείκτη γνωστικής φθοράς από όσους έτρωγαν λιγότερα ή καθόλου λαχανικά, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Neurology. Όσοι κατανάλωναν, μάλιστα, καθημερινά τα λαχανικά τους, είχαν εγκέφαλο 11 χρόνια νεότερο από όσους έτρωγαν λιγότερα. Βάλτε στόχο τουλάχιστον 2-3 μερίδες πράσινα φυλλώδη λαχανικά την ημέρα, συμπεριλαμβάνοντας τη ρόκα, τη λαχανίδα, το σπανάκι, το σέσκουλο, τη λόλακ.ο.κ. Μια μερίδα είναι ένα φλιτζάνι ωμά λαχανικά ή ½ φλιτζάνι μαγειρεμένα. Μιλήστε μόνο με τον γιατρό σας αν λαμβάνετε βαρφαρίνη, καθώς η βιταμίνη Κ των λαχανικών μπορεί να επηρεάσει τη δράση του.

Μειώστε την ηλικία του σώματός σας

Μπορεί να μην μπορούμε να μειώσουμε την φυσική μας ηλικία, αλλά σίγουρα μπορούμε να βελτιώσουμε την ηλικία του σώματός μας. Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Βάζουμε στόχο τα 10 χιλιάδες βήματα την ημέρα, αλλάζουμε την ένταση των προπονήσεων και χτίζουμε μυϊκή μάζα. Η βελτίωση της ηλικίας του σώματός μας σημαίνει περισσότερα χρόνια ζωής –περίπου 1 ή 2, σύμφωνα με μερικές μελέτες-, μείωση κινδύνου καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων. Επίσης, βελτιώνεται η ποιότητα ζωής σας και θα μπορείτε να κάνετε περισσότερα πράγματα χωρίς να κουράζεστε τόσο εύκολα.

Καταναλώνετε περισσότερα χορτοφαγικά γεύματα

Όσον αφορά τη μακροζωία, οι χορτοφάγοι φαίνεται να υπερτερούν, γι’ αυτό εξετάστε το ενδεχόμενο να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο το κρέας από τη διατροφή σας. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Harvard T.H. ChanSchool of Public Health, περίπου το 1/3 των πρόωρων θανάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί αν όλοι ακολουθούσαν μια φυτοφαγική διατροφή. Αυτός είναι ο μόνος τύπος διατροφής που έχει αποδειχτεί ότι όχι μόνο μπορεί να αντιστρέψει, αλλά και να εμποδίσει τις καρδιοπάθειες. Τα οφέλη μιας τέτοιας διατροφής πρέπει να ξέρετε ότι είναι πολλαπλά. Εκτός του ότι εξασφαλίζει περισσότερα χρόνια ζωής, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών όπως καρκίνο, καρδιοπάθειας, διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκίας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αντιστρέψει την εξέλιξη αυτών των παθήσεων. Συν τοις άλλοις, η κατανάλωση φυτικών τροφών βελτιώνει την ποιότητα και τον τόνο του δέρματος, καταπολεμώντας ακμή και ερεθισμούς, ενώ κάνει καλό και στο περιβάλλον και τα ζώα.

Μην κάθεστε για περισσότερο από 30 λεπτά τη φορά

Ακόμη κι αν γυμνάζεστε, το να κάθεστε για πολλές ώρες χωρίς να σηκωθείτε μπορεί να είναι πολύ κακό για την υγεία σας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν καθόμαστε για πολλή ώρα, το σώμα μας αρχίζει να επιβραδύνει μεταβολικά –σκεφτείτε ότι οι έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν 50-60% της ώρας που είναι ξύπνιοι καθιστοί, δηλαδή περίπου 8 με 10 ώρες την ημέρα. Τι συμβαίνει ακριβώς; Ο ρυθμός με τον οποίο τα λιποκύτταρα παράγουν λίπος αυξάνεται, το αίμα κυλάει πιο αργά κι αυτό διευκολύνει τη συσσώρευση λιπαρών οξέων στα αγγεία της καρδιάς. Η χαμηλή ροή αίματος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις όπως θρόμβωση, ενώ οι θερμίδες συσσωρεύονται, αφού δεν κινούμαστε αρκετά και αυξάνεται ο κίνδυνος παχυσαρκίας. Σύμφωνα, μάλιστα, με την μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Annals of Internal Medicine, όσοι κάθονται περισσότερες από 13 ώρες την ημέρα, αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου κατά 200%. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, αν έχετε καθιστική δουλειά είναι να σηκώνεστε κάθε μισή ώρα για 5 λεπτά και αν μπορείτε βάλτε και κάποια κίνηση σε αυτά τα λεπτά (διατάσεις, περπάτημα, ανέβασμα σκαλιών κ.ο.κ.)

Βελτιώστε τον ύπνο σας

Όπως είναι γνωστό, χωρίς επαρκή και ποιοτικό ύπνο, το δέρμα γερνάει, η υγεία πλήττεται και τα προβλήματα ξεκινούν. Ένας 6ωρος ύπνος 5 φορές την εβδομάδα στη σειρά διπλασιάζει τον αριθμό των λεπτών ρυτίδων και αυξάνει τις κηλίδες και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ενώ σε μια πιο μόνιμη κατάσταση τέτοιου ύπνου, τα προβλήματα αυτά χειροτερεύουν και μονιμοποιούνται. Πέραν της εξωτερικής εμφάνισης, ο ανεπαρκής ύπνος συμβάλλει σε καρδιοπάθειες, καρκίνο, διαβήτη, παχυσαρκία, προβλήματα μάθησης και μνήμης, αδύναμο ανοσοποιητικό, κατάθλιψη, μεγαλύτερο κίνδυνο για Αλτσχάιμερ, ακόμη και πρόωρο θάνατο. Το ιδανικό είναι να κοιμάστε 7 με 9 ώρες καθημερινά και για να το πετύχετε, χρειάζεται να έχετε συγκεκριμένη ώρα ύπνου και έγερσης καθημερινά, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, και να βρείτε τρόπους που σας βοηθούν να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο, όπως ένα μπάνιο, διαλογισμός, ομοιοπαθητική, βελονισμός κ.ο.κ. Αποφύγετε τον σύντομο ύπνο το απόγευμα μετά τη δουλειά αν σας δημιουργεί πρόβλημα το βράδυ και φροντίστε να ασκείστε καθημερινά και να κοιμάστε σε ένα σκοτεινό, ήσυχο και δροσερό δωμάτιο.

Κάντε διαλογισμό

Αν θέλετε να διώξετε το στρες της καθημερινότητας, το οποίο καθρεφτίζεται και στο δέρμα σας, και να προστατευτείτε από τη γήρανση σε κυτταρικό επίπεδο, δοκιμάστε τον διαλογισμό, ακόμη και για ένα λεπτό την ημέρα. Σύμφωνα με έρευνες, ο τακτικός διαλογισμός βοηθά στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου,ενώ προστατεύει και από τη γήρανση και μάλιστα όσοι κάνουν διαλογισμό για μεγάλα χρονικά διαστήματα (π.χ. δέκα χρόνια σε μια μελέτη) έχουν μεγαλύτερα τελομερή (το τελευταίο άκρο των χρωμοσωμάτων μας, το οποίο διατηρεί την ακεραιότητα του DNA), τα οποία συνδέονται με περισσότερα χρόνια ζωής. Αφιερώστε, λοιπόν, μερικά λεπτά την ώρα που ξυπνάτε ή πριν πέσετε για ύπνο και προσπαθήστε να χαλαρώσετε βαθιά και να απομακρύνετε κάθε σκέψη και εξωτερικό ερέθισμα.

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr