Ποιο χρώμα μαλλιών μου ταιριάζει; (Ο απόλυτος οδηγός για μαλλιά)

Ποιο χρώμα μαλλιών μου ταιριάζει; (Ο απόλυτος οδηγός για μαλλιά)

Μάθε τον τόνο της επιδερμίδας σου και γνώρισε όλες τις πιθανές αποχρώσεις που σου ταιριάζουν.

Η επιλογή ανάμεσα στο ξανθό, το καστανό και το κόκκινο είναι ήδη δύσκολη χωρίς να σκεφτείς το φάσμα των αποχρώσεών τους.

Γράφει: Ευμορφία Σαββαΐδη

Και μετά, πρέπει να σκεφτείς και την απόχρωση της δικής σου επιδερμίδας, πριν αποφασίσεις. Σίγουρα όχι και τόσο εύκολο, αλλά γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Η κατανόηση των αποχρώσεων του τόνου μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο να διαλέξεις ένα ωραίο χρώμα για τα μαλλιά σου και αυτό που θα σε κολακέψει περισσότερο από ποτέ – και με ένα εντατικό μάθημα το δεύτερο δεν θα είναι και τόσο δύσκολο. «Η απόφαση που πρέπει να πάρεις μαζί με τον colorist σου είναι πιο χρώμα θα ήθελες να αναδείξεις στο πρόσωπό σου» εξηγεί η Roxie Darling, coloring guru στο Νεοϋορκέζικο Hairstory.
Βοηθάει όμως όταν έχεις μια βασική γνώση του ποιες αποχρώσεις μαλλιών είναι θερμές και ποιες ψυχρές, καθώς και να μπορείς να κατανοήσεις τα χρώματά της επιδερμίδας σου.

Ποιο χρώμα μαλλιών μου ταιριάζει; Βρες το χρώμα του δέρματός σου
Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για χρώματα μαλλιών, πρέπει να εντοπίσεις τα χρώματα της επιδερμίδας σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι ανήκουν σε μία από τις τρεις κατηγορίες: θερμό, ψυχρό και ουδέτερο. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να εντοπίσεις την απόχρωσή σου, υπάρχουν όμως μερικά βοηθητικά κόλπα.

Ποιο χρώμα μαλλιών μου ταιριάζει; (Ο μεγαλύτερος οδηγός για μαλλιά)

Αν έχεις ουδέτερα χρώματα, τότε ανήκεις στην τυχερή μειοψηφία – όλα δείχνουν μια χαρά επάνω σου.

1. Αναζήτησε συγκεκριμένα χρώματα. «Το ψυχρού χρώματος δέρμα έχει ροζ και λαδιούς τόνους, ενώ το θερμό έχει κίτρινο και χρυσαφί» εξηγεί η Rachel Bodt, senior colorist στο Cutler Salon. Έχεις ένα συνδυασμό των παραπάνω; Πιθανότατα έχεις ουδέτερο χρώμα επιδερμίδας.

2. Με ποια celebrity μοιάζεις; Όταν αναζητάς μια βασική χρωματική έμπνευση, δοκίμασε να βρεις ανθρώπους με παρόμοια χρώματα δέρματος και ματιών με εσένα. Αυτό θα σου δώσει μια πολύ καλύτερη ιδέα του πώς θα δείχνει επάνω σου μια απόχρωση.

Ο βασικός κανόνας για ένα χρώμα μαλλιών που θα κολακεύει την επιδερμίδα σου: διάλεξε έναν τόνο που είναι αντίθετος από τον φυσικό σου. Έτσι, γυναίκες με θερμούς τόνους μπορεί να προτιμήσουν ένα ψυχρό χρώμα και το αντίθετο.

3. Τσέκαρε τον καρπό σου… «Θα δεις ροζ, κόκκινα, μπλε, πράσινα και κίτρινα» λέει η Darling. Αυτό συμπεριλαμβάνει τις φλέβες σου, που σου δίνουν μια εξαιρετική ένδειξη του τόνου. «Αν οι φλέβες σου είναι μπλε ή μοβ, πιθανότατα έχεις ψυχρά χρώματα» λέει η Bodt. «Αν είναι πράσινες, έχεις θερμά».

4. … ή τα μάτια σου. «Αν έχεις πολλές χρυσές πιτσιλιές στα μάτια σου, συνήθως οι τόνοι σου είναι θερμοί» υποστηρίζει ο George Papanikolas, celebrity stylist που συνεργάζεται με τις Kardashians και τη Miranda Kerr. «Αν έχεις πολλές μπλε και πράσινες, τότε συνήθως ανήκεις στις ψυχρές αποχρώσεις».

www.shape.gr

Κανναβέλαιο λαμπερά μαλλιά και πρόσωπο χωρίς ρυτίδες! Ένα λάδι για όλα!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr