Σούπερ περιποίηση για τα μάτια σου μόνο!

Σούπερ περιποίηση για τα μάτια σου μόνο!

Αν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής τότε δεν πιστεύεις ότι πρέπει να είναι πεντακάθαρος και αστραφτερός; Έχε κατά νου ότι η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτή και γι’ αυτό πολύ ευαίσθητη. Έτσι , κάθε κατσούφιασμα σου αποτυπώνεται σ’ αυτή την περιοχή και βλέπεις τις πρώτες ρυτίδες να κάνουν απειλητική εμφάνιση από πολύ νωρίς! Μάθε λοιπόν τα μυστικά που θα κάνουν τα μάτια σου να λένε ένα μόνο πράγμα: «Είμαι θεά!».
Αν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής τότε δεν πιστεύεις ότι πρέπει να είναι πεντακάθαρος και αστραφτερός; Έχε κατά νου ότι η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτή και γι’ αυτό πολύ ευαίσθητη. Έτσι , κάθε κατσούφιασμα σου αποτυπώνεται σ’ αυτή την περιοχή και βλέπεις τις πρώτες ρυτίδες να κάνουν απειλητική εμφάνιση από πολύ νωρίς! Μάθε λοιπόν τα μυστικά που θα κάνουν τα μάτια σου να λένε ένα μόνο πράγμα: «Είμαι θεά!».

Η ομορφιά ξεκινά από το…τραπέζι

Τα μάτια και η περιοχή γύρω από αυτά επηρεάζονται έντονα από τον τρόπο ζωής μας, τη διατροφή, την κατάσταση της υγείας μας, το άγχος, την κακή ψυχική διάθεση και την κούραση, από την έλλειψη ύπνου, το τσιγάρο, την έκθεσή μας στον ήλιο, τις κλιματικές αλλαγές, τη ρύπανση καθώς και από το είδος της εργασίας μας ? όπως οι ατελείωτες ώρες που περνάς μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου! πολλών ωρών μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σου! Ερεθισμένα ή «κομμένα» μάτια, μαύροι κύκλοι και σακούλες, βαριά βλέφαρα και ρυτίδες, χαλάνε την ομορφιά των ματιών σου και άρα ολόκληρου του προσώπου σου και άρα ήρθε η ώρα να δώσεις στα ματάκια σου την προσοχή που τους χρειάζεται!

Τα πιο σούπερ αντίδοτα

Πες ναι στη βιταμίνη C για να έχεις πάντα τέλεια μάτια!
Η σωστή διατροφή και τα συμπληρώματα διατροφής, οι καλές συνήθειες, η χρήση των σωστών καλλυντικών, αλλά πρώτα και πάνω απ’ όλα οι συχνές επισκέψεις στον οφθαλμίατρο -τουλάχιστον μια φορά το χρόνο-, ειδικά αν φοράς γυαλιά ή φακούς επαφής είναι τα βασικά.

Η διατροφή που θα κάνει τα ματάκια σου να λάμψουν!

Η υγιεινή διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και ειδικότερα σε βιταμίνη C (που βρίσκεται σε πορτοκάλι, μπρόκολο και άλλα φρούτα και λαχανικά), βιταμίνη Ε (σε λαχανικά, ξηρούς καρπούς και αβοκάντο) και λουτεΐνη (σε σπανάκι, λάχανο και χόρτα) βοηθά στην αποκατάσταση των κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβη και στην αναπαραγωγή νέων. Για να προστατεύσεις τα μάτια σου από ερεθισμούς και ασθένειες, είναι σημαντικό να περιλάβεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο τις παραπάνω τροφές και, αν όχι να φροντίσεις να πάρεις τις βιταμίνες αυτές από συμπληρώματα διατροφής.

Σύμφωνα με μελέτες όσοι λαμβάνουν υψηλές ποσότητες καροτενοειδών (ιδίως τα δύο ισχυρότερα, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη) έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καταρράκτη και εκφυλισμό της ωχράς κηλίδος, που είναι δυο από τις πιο σοβαρές παθήσεις των ματιών.

Μετά τις ρυτίδες το χάος, μετά τις ρυτίδες το τίποτα; Όσο για τις ρυτίδες, εκτός από τη διατροφή, ευτυχώς υπάρχει και μια μεγάλη γκάμα καλλυντικών που τις προλαμβάνει, τις λειαίνει, τις απαλύνει ή και τις εξαφανίζει έτσι ώστε να δείχνεις και να είσαι πάντα νέα και κούκλα. Για τις πιο ώριμες γυναίκες και για εκείνες με πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, οι θεραπείες με botox και η βλεφαροπλαστική προσφέρουν θεαματικά αποτελέσματα!

Ενυδάτωση, το Νο1 της ομορφιάς
Όταν το δέρμα υποφέρει από έλλειψη νερού, η επιδερμίδα ανανεώνεται με πιο αργούς ρυθμούς και μια θαμπή επιδερμίδα ποτέ δεν έκανε καλό σε καμία! Έχε κατά νου ότι η ενυδάτωση της επιδερμίδας σου είναι το Α και το Ω της ομορφιάς σου!

Η αφυδατωμένη επιδερμίδα είναι εκείνη που “σπάει” πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Μην ξεχνάς ότι γυναίκες ακόμα και κάτω από 40 χρονών με ξηρή επιδερμίδα, που δεν φροντίζουν να καλύψουν τις ανάγκες της , βλέπουν πολύ νωρίς στο πρόσωπό τους το ανεπιθύμητο σε όλες «πόδι της χήνας». Όσο για εσένα, φρόντισε να απλώνεις καθημερινά την πλούσια σε ενυδατικά συστατικά κρεμούλα σου και να αυξήσεις το νερό που πίνεις καθημερινά και είσαι έτοιμη!

Στις μεγαλύτερες όμως ηλικίες, όπου οι ρυτίδες είναι πιο βαθιές, εκτός από τα παραπάνω είναι απαραίτητη -πρωί και βράδυ- η αντιρυτιδική κρέμα αλλά και του ορού ματιών. Δώσε ιδιαίτερη σημασία ακόμη και στη μάσκα ματιών για ακόμη πιο άμεσα και ορατά αποτελέσματα!

Κρέμα ματιών: το 24ωρο must
Για τις γυναίκες άνω των 30 ετών η χρήση μιας κρέμας ματιών πρωί και βράδυ είναι βασική προϋπόθεση ομορφιάς. Αρχικά μια ενυδατική κρέμα ματιών αρκεί. Μόλις όμως εμφανιστούν οι πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες, η κρέμα ματιών που χρησιμοποιείς θα πρέπει να είναι εμπλουτισμένη με συστατικά που ενεργοποιούν τις διαδικασίες ανάπλασης των κυττάρων του δέρματος και καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες. Για τις μεγαλύτερες ηλικίες, και για την πρόληψη και καταπολέμηση της χαλάρωσης, φρόντισε να εμπολυτίσεις το νεσεσέρ των καλλυντικών σου με τουλάχιστον ένα συσφικτικό προϊόν!

Για σακούλες-μαύρους κύκλους επίλεξε ένα ζελ ή ρολ-ον με αποσυμφoρητική δράση και μην αμελείς τη μάσκα ματιών σου- δύο τουλάχιστον φορές την εβδομάδα, για λαμπερά και ξεκούραστα ματάκια! Για σύσφιγξη της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια και για να μειωθούν οι σακούλες , δεν έχεις παρά να πάρεις τις κατάλληλες κρεμούλες με καφεΐνη, ρετινόλη, άλφα-υδροξυοξέα, βιταμίνη C κ.ά.

Serum βιταμίνης C
Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Βάζεις σωστά την κρέμα ματιών σου;
Είτε βάζεις κρέμα είτε βάφεσαι είτε κάνεις ντεμακιγιάζ στα μάτια σου, οι κινήσεις σας πρέπει να είναι όσο πιο απαλές γίνεται και τα χέρια σου ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείς πολύ καθαρά. Με τον παράμεσο δάκτυλο του χεριού σας βάλε μια μικρή ποσότητα κρέμας στο «πόδι της χήνας» και με κυκλικές κινήσεις άπλωσε την από έξω προς τα μέσα στο κάτω μέρος των ματιών ακριβώς πάνω στο κόκαλο και κατά μήκος του μέχρι το ύψος της εσωτερικής γωνίας . Μη βάζεις την κρέμα πάνω στα βλέφαρα, γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια.

Μην ξεχνάς το ντεμακιγιάζ ματιών!

Σίγουρα το έχεις ακούσει και το έχεις ξανακούσει: μην πέφτεις ποτέ για ύπνο χωρίς να ξεβαφτείς!
Μην πέφτειςγια ύπνο χωρίς ντεμακιγιάζ ματιών, ακόμα κι αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει μέηκ-απ. To ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητο για να αφαιρεθούν οι ρύποι και η κρέμα. Έτσι προστατεύεις τα μάτια σου από μολύνσεις και ερεθισμούς. Δώσε προσοχή στις βλεφαρίδες οι οποίες προστατεύουν τα μάτια από τους ρύπους, συγκρατώντας τους ανάμεσα στις πυκνές λεπτές τριχούλες τους.

Από τη Μαρία Αντωνιάδου

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη

www.womenonly.gr

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr