Patting – Η τεχνική που εφαρμόζουν οι Γιαπωνέζες για πορσελάνινη επιδερμίδα

Αν ποτέ ταξιδέψεις στη μακρινή Ασία, θα συναντήσεις γυναίκες που ο χρόνος μοιάζει να έχει γίνει σύμμαχός τους. Όλες τους έχουν μια φυσική λάμψη και φρεσκάδα, με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνεις την πραγματική τους ηλικία, ενώ εκείνο που τραβά αμέσως την προσοχή είναι φυσικά η αλαβάστρινη επιδερμίδα τους.
Μάθε πώς μπορείς να την εφαρμόσεις λίγο πριν τις γιορτές για να σώσεις το πρόσωπό σου
Ειρήνη Διαμαντακίδου

Είναι γνωστό, πως οι Γιαπωνέζες ακολουθούν ευλαβικά παραδοσιακούς κανόνες και μυστικά ομορφιάς, στα οποία οφείλουν την εικόνα τους. Η περιποίηση δεν είναι για εκείνες μια υποχρέωση, αλλά ένας τρόπος ζωής, κομμάτι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθημερινότητά τους. Η διαδικασία φροντίδας της επιδερμίδας τους συνδυάζει δύο στόχους: την υγεία και την απόλαυση. Θα τις δεις πάντοτε να χρησιμοποιούν συστατικά που παίρνουν απευθείας από τη φύση και να τα εφαρμόζουν με απόλυτη ευγένεια στο σώμα τους.

Μια από τις τεχνικές που λατρεύουν να εφαρμόζουν στην πρωινή αλλά και βραδινή skincare routine τους είναι το «patting», η οποία σύμφωνα με τις ίδιες τους χαρίζει πορσελάνινη επιδερμίδα, που κάθε άλλη γυναίκα στον κόσμο θα ζήλευε.
Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.
Σύμφωνα με αυτήν την τεχνική, το «patting», τα μαντηλάκια καθαρισμού του προσώπου, οι πετσέτες, καθώς και τα cotton pads δεν έχουν καμία θέση στην περιποίηση. Όπως επίσης, απαγορευτικό θεωρείται να τρίβεις ή να πιέζεις το πρόσωπο προκειμένου να βοηθήσεις τις κρέμες και τα υπόλοιπα προϊόντα να απορροφηθούν καλά από το δέρμα. Το να τρίβεις το δέρμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό αλλά και φλεγμονή ιδιαίτερα κοντά στην περιοχή των ματιών που είναι και η πιο ευαίσθητη.

Το «patting» αφορά στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται τα προϊόντα περιποίησης και έκανε την εμφάνισή του, όταν η λοσιόν ως προϊόν μπήκε για πρώτη φορά στην skincare routine των γυναικών. Όταν οι Γιαπωνέζες αναφέρονται στη λοσιόν, μιλούν για ένα βήμα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς που δεν παραλείπουν ποτέ. Η δική τους λοσιόν έχει την υφή του νερού και βοηθά το pH του δέρματος να διατηρηθεί σε ισορροπία ακριβώς μετά τον καθαρισμό και πριν εφαρμοστεί η ενυδατική κρέμα προσώπου.

Όταν οι Γιαπωνέζες κάνουν «patting», τότε εννοούν πως εφαρμόζουν με πολύ απαλό τρόπο τα προϊόντα στο πρόσωπο, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να τραυματίσουν το δέρμα και προωθώντας την απορροφητικότητα και την αποτελεσματικότητα των συστατικών τους. Παράλληλα, η τεχνική αυτή βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και χαρίζει στην επιδερμίδα απίστευτη λάμψη.

Ακόμη, υποστηρίζεται ότι το «patting» προσφέρει σπουδαίες χαλαρωτικές ιδιότητες, που κάνουν τη διαδικασία πιο απολαυστική, με αποτέλεσμα να θυμίζει μια εμπειρία σπα.

Εφαρμογή της τεχνικής

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να εφαρμόσεις το «patting». Οι περισσότερες γυναίκες βάζουν μια μικρή ποσότητα από το προϊόν που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν στις παλάμες τους, κάνουν κυκλικές κινήσεις προκειμένου αυτό να απλωθεί καλά στο εσωτερικό των χεριών κι έπειτα, ακουμπούν απαλά το πρόσωπο και το λαιμό, με όλη την παλάμη και τα δάχτυλα. Στη συνέχεια κάνουν μικρές, κοφτές κινήσεις των δαχτύλων στο πρόσωπο σαν ένα γρήγορο, ανεπαίσθητο μασάζ.

Ενδεικτικά μπορείς να δεις το παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=TkdV5PpSPuU
Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Πρόσωπο

συνταγές αιθέριων ελαίων

Συνταγές ομορφιάς

υγεία

μυστικά ομορφιάς

Συνταγές χειροποιήτων αντηλιακών.

Τα γιατροσόφια της γιαγιάς.

Μαλλιά

σώμα

Σώμα-Κυτταρίτιδα

Ψυχολογία.

Συνταγές μαγειρικής. 

Μόδα 

Άσκηση
μάτια

Ετικέτες: μάτια Μόδα Πρόσωπο Συνταγές ομορφιάς

Ετικέτες: Μόδα Συνταγές ομορφιάς σώμα