Ατζέμ πιλάφι, ένα νηστίσιμο γλύκισμα

Ατζέμ πιλάφι, ένα νηστίσιμο γλύκισμα

 

Ατζέμ πιλάφι, ένα νηστίσιμο γλύκισμα από τη Greek Mama Chef

Η βραβευμένη food blogger (ΒΗΜΑ GOURMET FOOD BLOG AWARDS Βραβείο Κοινού BEST COOKING IN ENGLISH), Μαριαλένα Τερζή, μας συστήνεται ως Greek Mama Chef και μέσα από το blog και τη σελίδα της στο facebook μας προτείνει νόστιμες ιδέες και συνταγές που μπορούμε να ετοιμάσουμε στο σπίτι.

Αυτή τη φορά μας προτείνει Ατζέμ πιλάφι, ένα νηστίσιμο γλύκισμα που το φτιάχνουνε σε διάφορες πόλεις της χώρας μας και προσφέρεται ακόμη και σε γάμους, για «γλυκιά κοινή ζωή» αλλά και σε κηδείες για να είναι «γλυκό το ταξίδι της αποχώρησης της ψυχής»

Υλικά

200γρ ρύζι καρολίνα
• 200γρ φιδέ (3 μπαλίτσες)
• 3 ποτήρια νερό
• 150γρ ζάχαρη καστανή
• 1 πρέζα αλάτι
• 5 κ σούπας ελαιόλαδο
• κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι με το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (δεν αφήνουμε το ρύζι να πιεί όλο το νερό, πρέπει να έχει λίγο στον πάτο της κατσαρόλας για να μην είναι τελείως ξερό)
2. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το φιδέ. Ανακατεύουμε συνέχεια! Μην το αφήσετε λεπτό! Θέλουμε να καβουρντιστεί ο φιδές και να πάρει κανελί χρώμα, όχι μαύρο και να είναι κρατσανιστός.
3. Τέλος προσθέτουμε το φιδέ στο ρύζι, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
4. Σερβίρετε ζεστό (η και κρύο αλλα ζεστό είναι αααααλλη φάση!!) με μπόλικη κανέλα!

Εσάνς σοκολάτα

Εσάνς -Αρώματα τροφίμων.

Χαρουπόμελο απο τα μυστικά ομορφιάς.

Στέβια απο τα μυστικά ομορφιάς.

Τσάι μάτσα (matcha).

Διαβάστε ακόμα