Μειώνονται Οι Φλεβίτιδες Με Τα Αιθέρια Έλαια

Μειώνονται Οι Φλεβίτιδες Με Τα Αιθέρια Έλαια

Τα αιθέρια έλαια προέρχονται από φυτά, όπως λουλούδια, βότανα ή δέντρα. Αυτά τα έλαια χρησιμοποιούνται συχνά για εναλλακτικές θεραπείες. Οι δοσολογίες και οι οδηγίες που συνοδεύουν αυτά δεν ρυθμίζονται, οπότε ένα άτομο πρέπει να μιλήσει σε γιατρό πριν χρησιμοποιήσει αιθέρια έλαια.

1. Αιθέριο έλαιο λεβάντας
Η λεβάντα είναι ένα δημοφιλές αιθέριο έλαιο που βοηθά στη διαχείριση των συμπτωμάτων των κιρσών. Η μυρωδιά λεβάντας έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση του πόνου. Η λεβάντα πιστεύεται ότι επηρεάζει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου, όπως η σεροτονίνη και η GABA, οι οποίες σχετίζονται με την ανακούφιση από τον πόνο. Η εφαρμογή λεβάντας στο δέρμα μπορεί να μειώσει τον πόνο και το μέγεθος των δερματικών ελκών με ελαφρύ μασάζ

2. Αιθέριο έλαιο καστανιάς
Το εκχύλισμα σπόρου καστανιάς μπορεί να παρασκευαστεί ως τοπικό πήκτωμα, στοματικό βάμμα ή και σε δισκίο. Μπορεί να είναι χρήσιμο για τη μείωση του πρηξίματος, του πόνου και της κνησμότητας. Οι τοπικές εφαρμογές του έλαιου καστανιάς συμβάλουν στη μείωση των συμπτωμάτων της κιρσώδους φλέβας, όπως οίδημα των ποδιών, πόνος στα πόδια , κνησμός και βαρύτητα.

3. Αιθέριο έλαιο πεύκου
Η έρευνα έχει δείξει ότι το αιθέριο έλαιο πεύκου έχει αντιφλεγμονώδη δράση και θα μπορούσε να μειώσει το πρήξιμο, ή το οίδημα , στα πόδια ενός ατόμου. Επίσης ότι το λάδι του φλοιού πεύκου ήταν ανώτερο από το εκχύλισμα καστανιάς για τη μείωση του οιδήματος που σχετίζεται με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια.

0ygeiaevexia.gr

Αιθέριο Έλαιο Πεύκου

Έλαιο ιπποκαστανέας για κιρσούς και φλεβίτιδα.

Αιθέριo Έλαιo Λεβάντας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr